в Болници, НЗОК
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
313622

АГ Болница Пловдив

АГ Болници в ПловдивАдрес на АГ Болница СЕЛЕНА - Пловдив гр. Пловдив, бул. Пещерско шосе №80
Телефони 032 64 80 20
Email agselena[@]abv.bg
официален сайт на АГ Болница Селенаwww.agselena.com/

АГ БОЛНИЦИ Пловдив

СЕЛЕНА е специализирана АГ болница на 7 и повече години.
Разположена е на площ от 7000 м2. Болницата разполага с персонал от 35 лекари и 70 акушерки.
Оценката за ниво на компетентност – 5 звезди.
ИН ВИТРОНЕОНАТОЛОГИЯВИДЕОУЛТРАЗВУК 3D и 4D
Ин Витро клиника ,,Селена” е част от комплекса по стерилитет в Акушеро-Гинекологична болница ,, СЕЛЕНА”.Той е най-големият и модерен център в южна България. Голямото му предимство да се намира в АГ болница дава възможност в рамките на 30 дни да се извършат всички възможни изследвания и се установи причината за стерилитета, както и да се подготви двойката за съответните процедури.

База- IVF клиника ,,СЕЛЕНА” е изграден безкомпромисно по всички световни стандарти. Отделните звена са оборудвани по технологии, позволяващи точна, прецизна диагноза и съответстващо лечение.

Специалисти – Специалистите в IVF клиника ,,СЕЛЕНА” са получили своята квалификация във водещи световни центрове. Ембриологичната лаборатория е в основата на високата успеваемост и добрите резултати

Успеваемост – От 2008г. успеваемостта на IVF клиника в болница ,,СЕЛЕНА “ не слиза под границата на 50 %.

Насоки за развитие – Изпълнението на рутинните методи в IVF клиниката :

IN VITRO
ICSI
PESA
TESA
PGD
Ин витро матурация
Ко култивиране
Криоконсервация
Инсеминации
е съпроводено с непрекъсната работа и стремеж от страна на ембриолозите за усъвършенстването им.

IVF клиниката разполага с генетична лаборатория , в която се извършват генетични консултации при стерилитет, при вродени малформации и наследствени заболявания , за установяване на бащинство, амниоцентеза при рискови бременности , биохимичен скрининг при ранна бременност и имунологични изследвания. Единственото място в Южна България , където се извършва генетично изследване на самия ембрион при повтарящи се спонтанни аборти.

НеонатологияСъществува от 2006г. година  първоначално като отделение за здрави новородени,а от март 2012г. е разкрит Интензивен сектор.

Ежегодно се обслужват над 1000 новородени.

Оформени са следните звена:

  1. интензивен сектор
  2. реанимационна детска зала
  3. зала за деца с повишен риск и забавена кардиопулмонална адаптация
  4. сектор за здрави новородени деца на децентрализиран принцип – 22 легла.
  5. изолационен сектор.

Интензивният сектор разполага с 8 кувьоза за рискови новородени деца -Дрегер, 2 термолегла, 6 модерни респиратора за провеждане на апаратна вентилация включително и високочестотна и назален  СРАР, транспортен  инкубатор с респиратор, фотолампи за провеждане на фототерапия, инхала-тори, монитори и инфузионни помпи. Разполагаме и с екзогенен сърфактант. Диагностичните възможности на сектора се допълват от микробиологична и клинична лаборатории, модерен рентгенов апарат и ехограф.

Разполагаме със специализирана информационна програма за он-лайн комуникация с клинична,имунологична и микробиологична лаборатория.


Залата за деца с повишен риск,недоносени и деца с проблеми  е оборудвана съобразно със стандарта по неонатология.


Детска стая е предназначена за бебета родени чрез Цезарово сечение,вакуум екстрактор и в седалищно предлежание.

Новородените са настанени в просторна ,светла зала с централна климатиза-ция,което осигурява максимален топлинен комфорт на малките пациенти.

Особено внимание отделяме на превенцията на вътреболничните инфекции, като стриктно спазваме съвременните санитарно хигиенни изисквания. Разполагаме с модерна дезинфекционна програма,антибактериални PVC обли-цовки и настилки и не отчитаме взривове на вътреболнични инфекции.

Политиката на нашата болница е  насочена към застъпване на кърменето с помощта на правилна информация и подкрепа от сертифицирани консултанти по кърмене,педиатри и акушерки.Децентрализираният принцип на отглеждане на новородените позволява да бъдат в непрекъснат близък контакт с майката,което осигурява възможност за ранно започване на естественото хранене.


Лечението и грижите за новородените се осъществява от 6 лекари с призната специалност по педиатрия и неонатология и 10 акушерки и сестри. Осигурено е денонощно присъствие на квалифициран неонатолог при всяко раждане.Лекарите преглеждат всяко новородено в родилна зала и следят за състоянието на всички бебета в отделението.

Болницата предлага и консултации със следните специалисти : детски кардио-лог, невролог,офталмолог ,хирург, ортопед и инфекционист.

В отделението по неонатология се провежда съвременна диагностика,лечение и профилактика на новородени деца ,която включва :

*  първи грижи за бебето

*   първи изследвания и ваксини

*  профилактика на хепатит В при новородено от майка носителка на вируса на хепатит В с хиперимунен анти В глобулин

*  профилактика на хеморагична болест на новороденото с КаВит

*   скрининг на новородените – за фенилкетонурия,хипотиреоза и вродена надбъбречна недостатъчност,ултразвуково изследване на тазобедрените стави

*   интензивно лечение на новородени деца

*   лечение на новороденото без отделяне от майката

*  късно проследяване на преждевременно родени и рискови деца

*   специализирана детска консултация на здрави деца до 1 год. възраст

*  ултразвукова диагностика на заболяванията на централната нервна система.

*   разработена е програма  „Първи грижи за бебето” и „ Естественото хранене” за обучение на  майки на основните умения ,които са необходими след изписване на детето.

* ден на отворените врати

Ултразвуковите изследвания са основата на съвременната Ж. К. Чрез тях се проследяват адекватното развитие на зародиша, наличието или липсата на малформации, функционалното състояние на плода, кръвоснабдяването му в различните органи и системи. За тази цел е необходима висококачествена ехографска апаратура.

АГ болница „Селена” разполага с такъв ехограф. Той е последно поколение и най-нова разработка на известната в медицинските среди фирма General Electric. Притежава изключително висока прониквателна и разделителна способност, което му позволява да изследва в дълбочина и най-малките детайли на плода.

Наличието на изключително бърз процесор пък позволяват качествени 3D и 4D реконструкции.

В клиниката се извършва ранна диагностика на плода, чрез хорион биопсия и амниоцинтеза.

  • logo-selena
  • neonat
  • bol-sel 005
  • bol-sel 007
  • E121122

АГ Болница Пловдив

Вижте по-голяма карта
АГ Болница Пловдив