в Болници, НЗОК
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: май 1, 2020
315815
АГ Болници в Пловдив гр. Пловдив, бул. Пещерско шосе №80
032 64 80 20
agselena[@]abv.bg
www.agselena.com/
[note color=“#e0e0e0″]СЕЛЕНА е специализирана АГ болница на 7 и повече години.
Разположена е на площ от 7000 м2. Болницата разполага с персонал от 35 лекари и 70 акушерки.
Оценката за ниво на компетентност – 5 звезди.[/note] [tabs style=“1″] [tab title=“ИН ВИТРО“] Ин Витро клиника ,,Селена” е част от комплекса по стерилитет в Акушеро-Гинекологична болница ,, СЕЛЕНА”.Той е най-големият и модерен център в южна България. Голямото му предимство да се намира в АГ болница дава възможност в рамките на 30 дни да се извършат всички възможни изследвания и се установи причината за стерилитета, както и да се подготви двойката за съответните процедури.

База- IVF клиника ,,СЕЛЕНА” е изграден безкомпромисно по всички световни стандарти. Отделните звена са оборудвани по технологии, позволяващи точна, прецизна диагноза и съответстващо лечение.

Специалисти – Специалистите в IVF клиника ,,СЕЛЕНА” са получили своята квалификация във водещи световни центрове. Ембриологичната лаборатория е в основата на високата успеваемост и добрите резултати

Успеваемост – От 2008г. успеваемостта на IVF клиника в болница ,,СЕЛЕНА “ не слиза под границата на 50 %.

Насоки за развитие – Изпълнението на рутинните методи в IVF клиниката :

IN VITRO
ICSI
PESA
TESA
PGD
Ин витро матурация
Ко култивиране
Криоконсервация
Инсеминации
е съпроводено с непрекъсната работа и стремеж от страна на ембриолозите за усъвършенстването им.

IVF клиниката разполага с генетична лаборатория , в която се извършват генетични консултации при стерилитет, при вродени малформации и наследствени заболявания , за установяване на бащинство, амниоцентеза при рискови бременности , биохимичен скрининг при ранна бременност и имунологични изследвания. Единственото място в Южна България , където се извършва генетично изследване на самия ембрион при повтарящи се спонтанни аборти. [/tab] [tab title=“НЕОНАТОЛОГИЯ“] НеонатологияСъществува от 2006г. година  първоначално като отделение за здрави новородени,а от март 2012г. е разкрит Интензивен сектор.

Ежегодно се обслужват над 1000 новородени.

Оформени са следните звена:

  1. интензивен сектор
  2. реанимационна детска зала
  3. зала за деца с повишен риск и забавена кардиопулмонална адаптация
  4. сектор за здрави новородени деца на децентрализиран принцип – 22 легла.
  5. изолационен сектор.

Интензивният сектор разполага с 8 кувьоза за рискови новородени деца -Дрегер, 2 термолегла, 6 модерни респиратора за провеждане на апаратна вентилация включително и високочестотна и назален  СРАР, транспортен  инкубатор с респиратор, фотолампи за провеждане на фототерапия, инхала-тори, монитори и инфузионни помпи. Разполагаме и с екзогенен сърфактант. Диагностичните възможности на сектора се допълват от микробиологична и клинична лаборатории, модерен рентгенов апарат и ехограф.

Разполагаме със специализирана информационна програма за он-лайн комуникация с клинична,имунологична и микробиологична лаборатория.


Залата за деца с повишен риск,недоносени и деца с проблеми  е оборудвана съобразно със стандарта по неонатология.


Детска стая е предназначена за бебета родени чрез Цезарово сечение,вакуум екстрактор и в седалищно предлежание.

Новородените са настанени в просторна ,светла зала с централна климатиза-ция,което осигурява максимален топлинен комфорт на малките пациенти.

Особено внимание отделяме на превенцията на вътреболничните инфекции, като стриктно спазваме съвременните санитарно хигиенни изисквания. Разполагаме с модерна дезинфекционна програма,антибактериални PVC обли-цовки и настилки и не отчитаме взривове на вътреболнични инфекции.

Политиката на нашата болница е  насочена към застъпване на кърменето с помощта на правилна информация и подкрепа от сертифицирани консултанти по кърмене,педиатри и акушерки.Децентрализираният принцип на отглеждане на новородените позволява да бъдат в непрекъснат близък контакт с майката,което осигурява възможност за ранно започване на естественото хранене.


Лечението и грижите за новородените се осъществява от 6 лекари с призната специалност по педиатрия и неонатология и 10 акушерки и сестри. Осигурено е денонощно присъствие на квалифициран неонатолог при всяко раждане.Лекарите преглеждат всяко новородено в родилна зала и следят за състоянието на всички бебета в отделението.

Болницата предлага и консултации със следните специалисти : детски кардио-лог, невролог,офталмолог ,хирург, ортопед и инфекционист.

В отделението по неонатология се провежда съвременна диагностика,лечение и профилактика на новородени деца ,която включва :

*  първи грижи за бебето

*   първи изследвания и ваксини

*  профилактика на хепатит В при новородено от майка носителка на вируса на хепатит В с хиперимунен анти В глобулин

*  профилактика на хеморагична болест на новороденото с КаВит

*   скрининг на новородените – за фенилкетонурия,хипотиреоза и вродена надбъбречна недостатъчност,ултразвуково изследване на тазобедрените стави

*   интензивно лечение на новородени деца

*   лечение на новороденото без отделяне от майката

*  късно проследяване на преждевременно родени и рискови деца

*   специализирана детска консултация на здрави деца до 1 год. възраст

*  ултразвукова диагностика на заболяванията на централната нервна система.

*   разработена е програма  „Първи грижи за бебето” и „ Естественото хранене” за обучение на  майки на основните умения ,които са необходими след изписване на детето.

* ден на отворените врати [/tab] [tab title=“ВИДЕО“]

[/tab] [tab title=“УЛТРАЗВУК 3D и 4D“] Ултразвуковите изследвания са основата на съвременната Ж. К. Чрез тях се проследяват адекватното развитие на зародиша, наличието или липсата на малформации, функционалното състояние на плода, кръвоснабдяването му в различните органи и системи. За тази цел е необходима висококачествена ехографска апаратура.

АГ болница „Селена” разполага с такъв ехограф. Той е последно поколение и най-нова разработка на известната в медицинските среди фирма General Electric. Притежава изключително висока прониквателна и разделителна способност, което му позволява да изследва в дълбочина и най-малките детайли на плода.

Наличието на изключително бърз процесор пък позволяват качествени 3D и 4D реконструкции.

В клиниката се извършва ранна диагностика на плода, чрез хорион биопсия и амниоцинтеза.[/tab][/tabs] [jcarousel link=“none“ size=“120×100″ limit=“5″ items=“4″ margin=“18″ source=“post“]


Вижте по-голяма карта