в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: юли 22, 2013
3789

Целта на тази диета е да реши проблема на голяма част от жените- справянето с целулита. В хода на провеждането на диетата се осъществява прочистване на организма от шлаките, което постепенно води до подобряване състоянието на кожата, а така също предпазване от прогресиране на съществуващия целулит.

10 дневна целулитна диета

Това положително въздействие се получава в следствие на нормализирането на водно-солевия обмен между клетките, както и предотвратяване задържането на излишни течности, които се натрупват в междуклетъчното пространство.

Продължителността на антицелулитната диета е десет дни. По време на прилагането на тази диета абсолютно недопустими са употребата на сол, захар и алкохол. Любителите на кафето, трябва да сведат до минимум консумацията му, поради това, че кофеинът,  въпреки че ускорява обменните процеси от друга страна предизвиква свиване на малките кръвоносни съдове, което спомага образуването на целулит. Важно е да се изпива достатъчно, но не прекомерно количество вода. (1,5-2 литра)

[spoiler title=“Ето в какво се състои храненето по време на диетата:“ open=“1″ style=“2″]

Нечетни дни: първи, трети, пети, седми и девети:
Закуска-плодова салата (като „подправка“ можете да използвате детско плодово пюре).

Обяд-зеленчукова салата с малко зехтин.Салатата да не се посолява!!! Могат да се добавят пшенични кълнове, тиквени или слънчогледови семки, бадеми или сусам.

Вечеря-някакъв плод, след това зеленчукова салата с добавени пшенични кълнове, бобови или соеви кълнове.

Втори ден: целият ден се ядат плодове или плодова салата. В менюто да не се включват грозде и банани!

Останалите четни дни: четвърти, шести, осми и десети:
Закуска-плодове, плодова салата

Обяд-зеленчукова салата,към която можете да добавите обезмаслен йогурт. След салатата можете да хапнете малко количество варени или задушени на пара зеленчуци. Към зеленчуците можете да добавите по избор овесена или оризова каша.

Вечеря-първо сурови зеленчуци, а след това-приготвени на пара + каша.[/spoiler] [note color=“fff“]След прилагането на антицелулитната диета е желателно да се направи цялостна промяна на хранителните навици и изключване от менюто на:


*сол, кафе, шоколад, всякаква храна от вида фаст фууд, полуфабрикати, колбаси, пържени и мазни храни.
*да се отдава предпочитание на прясно приготвената домашна храна
*избягването на пресолване на храната
*избягване употребата на тестени изделия, приготвени от бяло брашно . Хлябът трябва да е пълнозърнест
*основно храната трябва да е съставена от зеленчуци, плодове, морски дарове, млечно-кисели продукти, варени нетлъсти меса.[/note]

Придържайки се към изброените по-горе правила на хранене, можете да си направите здравословен режим, който ще ви помогне не само да намалите теглото си, но и трайно да решите проблема с целулита и значително да подобрите здравето си. Освен промяната на хранителният режим, не бива да се забравя и за физическите упражнения, курсове на масаж и самомасаж, използване на антицелулитни препарати за втриване.

Комплексният подход значително увеличава шансовете завинаги да забравите за този неприятен проблем-целулита, а именно правилно хранене, повече движение и използване на подходящи козметични средства!

Желаем ви успех!

[heading style=“1″]Прочетете още[/heading]

Липса на витамини
Как да разберем, че имаме недостиг на витамини в организма


Избелване на зъбите
Съществува ли щадящ и дългосрочен метод за избелване?


Качествата на меда
Две лъжички мед на ден, подаряват младост!

Чай от джинджифил
Как се приготвя лекувития чай от джинджифил


Калциеви добавки
Безопасен ли е приемът на калциеви добавки


Как да съхраним младостта
10 правила за всяка жена желаеща да съхрани младостта си

[divider top=“1″]