в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: май 8, 2014
3808

Изследване, проведено в Америка през последните години твърди, че високопротеиновата диета е по-вредна дори и от пушенето. Този вид сравнение е потенциално опасно и определено крие рискове в това как някои биха го възприели.

[note color=“#ffffff“]Хората на средна възраст, които се хранят предимно с животински продукти и най-вече с месо имат 74 % по-висок риск да се разболеят от рак, отколкото хората, които наблягат на нископротеинова диета. Тук става въпрос за хора между 50 и 65 години. Техният организъм по-трудно обработва месните продукти и точно това е причината рискът при тях да е толкова висок, в сравнение с по-младите. [/note]

Организмът най-добре ни казва от какво се нуждаем. Ако се вслушаме в него определено няма да сгрешим.Тъпченето само с месо, разбира се, че ще си има своите последтствия, независимо от нашата възраст. Просто при по-възрастните хора вредният ефект се изразява по-бързо.

[note color=“#ffffff“]Твърде много протеин може също да ни разболее и от диабет. [/note]

протеинНай-добрия вариант е добре балансираната диета, която да включва високо съдържание на зеленчуци и плодове, и месото да е в приличните норми. Може да замените червеното месо например с пилешко или риба. Рибата е изключетелно полезна за хората. По този начин се намаля високия прием на протеини, които увреждат здравето ни.

Имайте предвид, че и в млякото и в сиренето протеините изобилстват. Не е добре да се преяжда и със сирене, а млякото е добре да е нискомаслено, ако искате холестерола ви да е в нормите и да не сте застрашени от инфаркт.

Твърдението, че висопротеиновата диета е по-вредна и от пушенето, може да накара някои хора да посегнат към този вреден навик, който е не по-малко опасен. Подобно сравнение е абсурдно.

Цигарите съдържат над 4000 вида отровни съединения в себе си. Изборът дали да ги пушете си остава ваш. Когато протеините в храната са в приличните норми, то те са изключително полезни и няма да ви навредят. Въпросът е да не се прекалява. Препоръчително е хората на средна възраст да не консумират повече от 50 грама протеин на ден. Нпаример 300 грама пържола от червено месо съдържа в себе си 77 грама протеин. Ако имате проблем с холестерола, то и сиренето ще е сред храните, които ще трябва да ограничите. Не се залъгвайте, че цигарите са по-малко вредни от високопротеиновите диети.

Продукти за протеинова диета

Придържайте се към балансиран хранителен режим, включващ много плодове и зеленчуци и не посягайте към цигарите, ако искате да се радвате на здравословен живот и да сте жизнени и пълни с енергия. Всокопротеиновите диети определно вредят на човешкия организъм в дългосрочен план. Не по-малко вреди има и пушенето на цигари. Най-добре отбягвайте и двата вредни навика.

[divider=“1″]

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ :
[note color=“#ffffff“]

Какво знаем и какво не знаем за протеините?

09/12/2013

Строежът на протеините, изключително важни за здравия организъм, е много интересен. Те са всъщност изградени от

Виж цялата информация[/note] [note color=“#ffffff“]

Отслабване според кръвната група

08/01/2013

Усвояването на различните храни при всяка кръвна група е различно. Ако се консумират храни, подходящи за вашата кръвна

Виж цялата информация[/note] [note color=“#ffffff“]

Защо магнезият е толкова важен и от кои храни да си го набавяме?

03/09/2013

Макар че много хора го пренебрегват и го приемат твърде рядко, магнезият е минерал от огромно значение за човешкия

Виж цялата информация[/note]