в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 25, 2013
33492

Макар да се свързват преди всичко с религиозният им характер, постите носят много ползи за тялото.

Комбинирани с движение и повече положителни емоции, те могат да ни заредят с много енергия след продължителната зима. Чрез тях тялото може напълно да се прочисти от натрупаните токсини. А консумирането на по-малко обработена храна с изобилие от зеленччуци и 2-3 плода на ден дава на организма възможност да не губи излишни сили в преработката на тежки храни. Така, макар и изненадващо, вместо да се чувствате по-отпаднали, ще бъдете заредени.

Обикновено най-трудни са първите няколко дни на поста, докато тялото се пренастрои на новия режим. Възможно е да получите леко главоболие, често да мислите за различни храни, стомахът да дава сигнали, че нещо не му достига. Всички тези усещания обаче, отминават за няколко дни. и не бива да ви отказват.

Добре е токсините да бъдат изхвърлени докрай от органите и от междуклетъчното пространство. Такава възможност дава терапията с Шуслерови соли. Прочистващо действие имат Шуслерови соли N 6,8,9 и 10.

Шуслерова сол N6 чисти черния дроб, помага за обезвреждане на лошия холестерол и токсичните агенти.
N9 помага за преработването на мазнините и регулира киселинноста. N8 подпомага дейността на бъбреците, като разпределя течностите.
N10 помага на тялото да се справи с алкохолите образувани при преработката на някои сурови плодове и зеленчуци.

Тя е необходима за ефективната работа на отделителната система и реално изчиства шлаките от тялото. Приемани в комбинация, разтворени в 500 мл вода(от всяка сол по 5 таблетки)те изчистват токсините от тялото и връщат енергията.

Идеален е варианта шуслеровите соли да се приемат по 40 дни, 2-3 пъти в годината или по време на постите.

[divider top=“1″]