в Медицински Центрове, НЗОК
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 2 - Рейтинг: 3,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: февруари 9, 2017
34174
logo

Контактна информация

Диагностичен център Спектър е единствения по рода си на територията на едни от най-големите жилищни комплекси в София – Люлин,­­ Надежда, Обеля и прилежащите квартали, където живеят над половин милион софиянци.

Центърът се намира на територията на ДКЦ № 30 – жк. „Обеля” 2 и е оборудван с едни от най-модерните апарати за образна диагностика в страната.

Магнитен Резонанс

Магнитен Резонанс с отворен дизайн

Центърът разполага с Магнитен Резонанс с отворен дизайн, който изключително улеснява диагностициринето на пациенти с клаустрофобия, с наднормено тегло/ поради което няма как да бъдат изследвани в тунелен резонанс/, имобилизирани хора и най-голямото предимство:

Отворения тип на апарата разрешава проблема с изследването на деца, поради възможността родителя да присъства и да има непосредствен контакт с детето. Така отпада необходимостта от пълна анестезия на детето и произтичащите от нея усложнения!

Компютърен томограф

Мултидетекторен компютърен томограф – GE Light Speed Ultra

Мултидетекторен компютърен томограф LightSpeed Ultra има възможност за провеждане на пълния спектър от изследвания на глава, шия и горен медиастинум, гръден кош, корем, малък таз, гръбначен стълб и крайници.

Апаратът има опции за извършване на:

1.Виртуална колоноскопия- неинвазивно изследване на дебело черво.
2.Обемно измерване на костна плътност на телата на прешлените и бедрената шийка. Изследването е с най-висока степен на достоверност и точност.
3.Дента-скен-специализирана програма за изследване на съзъбието, челюстите, околоносните кухини, слюнчени и паротидни жлези.
4.Специализирана програма за анализ на мозъчна перфузия-картографиране на мозъка с отчитане на дебита на мозъчните артерии и точно визуализиране на проблемните зони.
5.СТ-ангиография на глава и на периферни съдове

Мамограф

Мамограф Мамомат3

Мамографията е метод на изследване, чрез рентгенови лъчи за установяване на аномалии в млечните жлези.

1. Чрез мамографско изследване могат да се диагностицират злокачествени образувания в млечните жлези, дори когато няма никакви симптоми за наличието им.
2. Посредством Мамография се откриват и други промени в структурата на гърдите, които не биха могли да се открият при обикновен преглед.
3. Като превенция на рака на млечната жлеза е препоръчително всички жени на възраст над 30 години да правят мамографско изследване веднъж годишно.

Какво е важно пациентите да знаят?

– Центърът ще работи с НЗОК и доброволните здравноосигурителни фондове и няма да има ограничение за приема на пациенти от цялата страна и чужбина.
– След като бъде проведена консултация със специалист и извършен прегледа на съответния апарат, всеки може да получи изследването си и в дигитален вид на CD.

Специалистът работи със НЗОК