в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: февруари 21, 2013
3291

Ето някои от най-често допусканите грешки в храненето, които водят класацията:

[note color=“#ffffff“] *Ядене пред телевизора.


Това е един навик, който носи много негативни последици за здравето на хората.За съжаление обаче, хората, които съчетават храненето с гледане на телевизия не го осъзнават.

Установено е, че когато приемаме храна гледайки телевизия, се поемат 300-350 калории повече от обикновено, тъй като тогава чувството ни за ситост е блокирано.

Другата вреда,която носи този навик е, че под въздействието на изпитаните различни емоции храната, която се приема не е добре сдъвкана и така се нарушава работата на стомашно-чревния тракт.
[/note] [note color=“#ffffff“] *Пропускането на хранене.


За нормалната работа на храносмилателната система е правилно човек да се храни 5-6 пъти дневно-закуска, обяд, вечеря и две междинни закуски между основните хранения.По този начин не се допуска чувство за глад и вероятността от преяждане е много по- малка.При нарушаване на тази схема на хранене възникват застойни състояния, стремеж към наваксване на пропуснатото с приемане на по-големи количества храна и пречждане, което води до натрупване на повече мазнини.
[/note] [note color=“#ffffff“] *Пристрастяването към полуфабрикати.


В състава на този вид храни има твърде много мазнини и въглехидрати-което е техният главен недостатък.Освен това в готовите супи, каши, консерви, замразени готови продукти и др. полуфабрикати се съдържат консерванти,които са вредни като цяло.
[/note] [note color=“#ffffff“] *Ядене при силни емоции.


Това е един вреден навик, който най често има своите корени в детството.За успокояването на децата когато са тревожни или неспокойни честа практика е да им се дава нещо сладко или вкусно.Така се създава постепенно вредния навик когато не се чувстваме добре да се тъпчем с храна.
[/note] [note color=“#ffffff“] *Поемане на студена или зле стоплена храна от хладилника.


Приемането на храна с ниска температура спира биохимичните процеси в организма. За това когато това нещо се прави системно се получават проблеми с храносмилането.
[/note]