в НЗОК, Специалисти
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
33373

Доц. Д-р Живка Бонева

Специалист ЕндокринологАдрес гр. София, бул. Ген. Скобелев №79
Телефони 02/ 982 14 25
Email zhbonevaa@abv.bg
Специалист Ендокринолог Доц. Д-р Живка Бонева https://zdravenspravochnik.com/?p=14059

Доц. Д-р Живка Бонева

Доц. Д-р Живка Бонева д.м. е началник отделение по ендокринология към Медицински институт – МВР.

Тя има признати специалности  по Ендокринология и Вътрешни болести. Завършила е  магистратура по „Здравен мениджмънт” в УНСС. Член е на Българското дружество по ендокринология, на Европейската асоциация по ендокринология и на Европейската асоциация за изучаване на диабета.

Доц. Д-р  Бонева има над 70 научни публикации, част от които в международни списания, както и участия в  научни форуми в България и в чужбина. Научен ръководител е на специализиращи лекари по „Ендокринология и болести на обмяната”.

Дейност
 В отделението по ендокринология се осъществява планов и спешен прием на пациенти с ендокринологични заболявания от цялата страна.

Извършва се групово и индивидуално обучение на пациенти с ендокринологични заболявания: захарен диабет, остеопороза, затлъстяване (функционира център за обучение на пациенти с еднокринологични заболявания), ехография на щитовидна и паращитовидни жлези,  ехография на коремни органи  (вкл. надбъбречни жлези), тънкоиглена аспирационна биопсия под ехографски контрол и др.


Вижте по-голяма карта