в НЗОК, Специалисти
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
34361
Д-р Мира Холевич гр. София, Ул. Дамян Груев № 6
02 8317 671 / 0888 796 136
doc.popova(@)abv.bg
https://zdravenspravochnik.com/?p=9578

Доц. Д-р Мария Попова е специалист акушер-гинеколог. Приема пациенти в акушеро-гинекологичен кабинет в МБАЛ Сердика.

photo_big_68Доц. д-р Мария Попова завършва медицина във ВМИ, София през 1966 г. Работи като завеждащ Общинска здравна служба в с. Река Девня (1966 – 1969 г.).
От 1969 до 1973 г. е ординатор в АГ комплекс на Окръжна болница – Варна.
От 1973 до 1992 г. е научен сътрудник в Гинекологична клиника на Националния център по онкология (НОЦ).
През 1989 г. защитава кандидатска дисертация на тема Приложение на хистероскопията в онкогинекологията.
През 1992 г. е избрана за старши научен сътрудник ІІ степен. От 1992 г. е началник на Гинекологична клиника при V МБАЛ – София.
В момента работи в МБАЛ Сердика.
От 20 г. преподава в НОЦ като лектор и ръководител на курсове за следдипломно обучение и като методичен ръководител по онкогинекология в национален мащаб. В V МБАЛ провежда курсове за индивидуално обучение на специалисти акушер-гинеколози.

Re-Pharmacon-Gynecology

Акушер-гинеколог доц. д-р Мария Попова има над 150 научни труда, като две от разработките й са признати за изобретения, а пет – за рационализации. Участва с доклади в най-авторитетните международни и всички национални конгреси, симпозиуми и конференции. Главен организатор е на Европейския конгрес по гинекологична ендоскопия, проведен в България през 1990 г., както и на 14 Национални конференции по онкогинекология.

През 2002 г. по нейна инициатива се учредява Българската асоциация по онкогинекология (БАОГ), на която до 2006 г. е председател, а оттогава – почетен председател. Членува и в Европейското дружество по онкогинекология, Европейската асоциация за борба с рака на маточната шийка, Българското дружество по акушерство и гинекология, Асоциацията по мено- и андропауза и други научни сдружения и професионално-съсловни организации.

През 1997 г. акушер-гинеколог доц. д-р Мария Попова е удостоена с почетен знак Български лекар за висок професионализъм и морално-етични качества.

[note color=“d2d8a4″]Акушер-гинеколог доц. д-р Мария Попова е признат експерт в областта на радикалната тазова хирургия. Нейната оперативна техника при най-сложните онкогинекологични казуси, включително тумори на матката, яйчниците, влагалището и вулвата в напреднал стадий, е еталон за най-доброто от съвременните тенденции в хирургичното лечение на страдащите от злокачествени заболявания жени. [/note]


Вижте по-голяма карта