в НЗОК, София
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: май 29, 2017
32700
демерджиева

Контактна информация

Dr_Demergieva
Д-р Здравка Демерджиева, д.мДермато - венеролог

Д-р Здравка Демерджиева, д.м. е началник отделение „Дерматология и венерология“ към Токуда болница София.

Д-р Демерджиева е завършила медицина през 1992 година в МУ – София. Придобива специалност „Дерматология и Венерология“ през 1997 година. През 2007 година защитава степен „Доктор на Медицинските науки“. Работила е 17 години в УМБАЛ „Александровска“, като е завеждала Детски кожен кабинет към Катедрата по Дерматология и Венерология. От юли 2010 година е част от екипа на МБАЛ „Токуда Болница София“, където след консурс оглавява отделението по Дерматология и венерология.

Д-р Демерджиева е специализирала „Детска дерматология“ в Манчестър, Великобритания през 2006 г. Има многобройни участия в национални и международни конференции и симпозиуми.

Носител е на Награда на X-та Юбилейна национална конференция на ОПЛ и педиатри с международно участие, както и на Награда за постерна сесия на EADV – Rhodos за 2002 г.

В отделението се извършва най-широк спектър диагностични и терапевтични възможности, оперативно лечение на доброкачествени и злокачествени заболявания на кожата, фототерапия и козметична дерматология. Разработен е дневен център за лечение на псориазис. През 2007 година бе открит и сектор за Естетична дерматология.

д-р здравка демерджиева

Д-р Здравка Демерджиева предлага диагностика и лечение на цялата гама кожни и венерологични заболявания, сред които:


  • тежко протичащи форми на псориазис
  • бактериални инфекции на кожата
  • булозни дерматози
  • токсо-алергични кожни реакции
  • еритродермии
  • кожни прояви при съединително-тъканни заболявания и др.