в НЗОК
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 12, 2020
32509
Д-р Марина Санкева гр. Габрово, ул. Брянска 11
 066 800 140 / 0889 436 613
dr_sankeva(@)abv.bg
www.drsankeva.com

Д-р Марина Санкева е завършила висше медицинско образование в Медицинска Академия гр. София. Диплома №608145 от 21.11.1988 г.

Има призната специалност Кожни и венерически болести – диплома №41771/20.06.1993 г.

Има завършен основен двугодишен курс по ХОМЕОПАТИЯ – удостоверение от Медицински Университет – София, медицински факултет от 05.06.2004 год.

[custom_gallery style=“2″ source=“post“ link=“image“ description=“0″ size=“200×200″ limit=“6″]

Д-р Санкева има и множество сертификати за правоспособност за извършване на редица дейности и манипулации в областта на естетичната дерматология и дерматовенерологията.

Квалификацията си поддържа и чрез редовно посещение на национални и международни конференции и конгреси по специалността.

Д-р Санкева има и сертификат за оценител на козметични продукти от Българска Национална Асоциация по парфюмерия и козметика и етерични масла, сертификат №608015576 от 22.04.2004 г.

[box title=“Услуги“ color=“#37927e“] [spoiler title=“Кожни и венериченски болести“ open=“0″ style=“2″] ПРЕГЛЕДИ


В кабинета се извършват прегледи на деца и възрастни на заболявания от всякакъв характер на кожата, нокти, косата, лигавиците, както и венерически заболявания.

Кабинетът работи по утвърден ценоразпис, и по договор със здравната каса с направление от личен лекар.

ЕЛЕКТРОКАГУЛАЦИЯ


Електрокоагулацията се извършва посредством диатермичен ток със специална апаратура, при която има активен електрод във вид на сфера, игла или скалпел. Вследствие концентрацията на електрическата енергия върху малка площ се развива висока температура, която предизвиква коагулация и некроза на съответната тъкан.

Обработените кожни образувания се премахват в момента, с последваща незначителна ранева повърхност, която епителизира за няколко дни. Понякога след електрокоагулация е възможна поява на малки белези, които впоследствие изчезват.

При обработката на изброените патологични образувания пациента усеща леко до умерено парене. Някои по-големи лезии налагат ползване на местна упойка, която може да се употреби и по желание на болния.

Чрез електрокоагулация се премахват следните образувания:

– Фиброми, особено тези по врата и в аксилите; – Вирусни брадавици;
– Затворени комедони;
– Милиуми и обемни мастни жлези;
– Кондиломи;
– Соларни кератози;
– Кератоакантоми;
– Себорейни веруки;
– Базалиоми и др.

ДЕРМАТОСКОПИЯ


Дерматоскопията е метод за по-детайлно оглеждане на повърхностните слоеве на кожата и оценка на пигментните образувания по нея – бенки и други образувания.

ЛАЗЕР


ПОЛЯРИЗИРАНА СВЕТЛИНА


В кабинета се работи с лампа Bioptron Pro на Zepter – медицински уред за излъчване на мека Пилер светлина, която представлява поляризирана, полихроматична, некохерентна светлина с ниска енергия.
[/spoiler] [spoiler title=“Естетична и козметична дерматология“ open=“0″ style=“2″] ХИАЛУРОНОВИ ФИЛЪРИ – Попълване на бръчки, уголемяване на устни, възстановяване на обема и корекция на контура на лицето с хиалуронови филъри
БОТОКС – Поставяне на ботокс при мимически бръчки и хиперхидроза (прекомерно изпотяване под мишниците, дланите и ходилата)
МЕЗОТЕРАПИЯ – Мезотерапия при отпусната и дехидратирана кожа, косопад и целулит.
ПИЛИНГИ – Химически пилинг с трихлороцетна, гликолова, салицилова, пирувикова, бадемова киселини или комбинирани пилинги при лечение на акне, белези от акне, тъмни петна и бръчки.
ФОТОЕПИЛАЦИЯ И ФОТОИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ – Фотоепилация, фотоподмладяване, фотоимпулсна терапия на акне, тъмни петна и разширени кръвоносни съдове
СКИН ТАЙТЪНИНГ – Работи се със специален апликатор за стягане на кожата – дермалните тъкани се третират с изключителна прецизност чрез загряване на проблемните участъци. Така се стимулира свръх производството на колаген и резултата е стягане на увисналата кожа. Същевременно се наблюдава намаляване на бръчките и фините линии на кожата, лифтинг (повдигане) и изглаждане на третираните участъци. По този начин кожата възвръща младежкия си блясък и здравина.
ВЕЛА СМУУТ – Веласмуут. VelaSmooth™ е единствения приет от Американската федерална агенция за контрол върху медикаментите (FDA) уред, който служи за намаляване на обиколките и видимия целулит
ДРУГИ КОЗМЕТИЧНИ ПРОЦЕДУРИ – Лечение с биотерапевтичен лазер и поляризирана светлина на акне, херпес, рани, изгаряния, варикозни язви, възпалителни кожни и др. заболявания.

– Премахване на фиброми, брадавици, хемангиоми и други доброкачествени кожни образувания чрез електрокоагулация.

– Предлагат се и други козметични и терапевтични процедури – почистване и маска на лице, Д’Арсонвал, ултразвук и др.
ГУНАТЕРАПИЯ – GunaPhoresis / Апарат за резонансна магнитофореза

ПЛАЗМОЛИФТИНГ– Проф. Ренат Ахмеров и д-р Роман Заруди от руския Държавен център за очна и пластична хирургия са патентовали плазмолифтинга като козметична процедура, но първоначално въвеждат метода заради мощните му способности да регенерира различни видове тъкани.

[/spoiler] [spoiler title=“Хомеопатия“ open=“0″ style=“2″]

Хомеопатията е терапевтичен метод, който се основава на принципа на ПОДОБИЕТО – подобие, което съществува между токсичното действие на дадено вещество и неговите терапевтични възможности. Някои субстанции, приложени в измерими дози, предизвикват определени патологични симптоми при здравия индивид. Същите субстанции, използвани в „безкрайно“ малки дози, могат да излекуват заболяване с подобни симптоми.

Характерно за хомеопатията е индивидуализирания подход на лечение. При хомеопатията има по-скоро болни, отколкото болести, т.е. лечението зависи винаги от индивидуалния начин на реакция на отделния пациент. Хомеопатията действа като стимулира естествените защитни механизми на организма.

Хомеопатията е все повече предпочитана от лекари и пациенти, които оценяват факта, че тя представлява ефикасен, на природна основа и без странични действия терапевтичен метод.

Хомеопатичните медикаменти се произвеждат от субстанции от растителен, минерален и животински произход. Изходната субстанция претърпява многократни последователни разреждания и динамизации, чийто брой е отбелязан върху хомеопатичния медикамент. 15 СН означава, че медикаментът е бил разреден 15 пъти към 100, като се започне от тинктурата майка.

Съществуват два вида хомеопатични медикаменти:
• Монопрепрати, наричат се така, защото съдържат само едно активно вещество и носят латинското наименование, като например Arnica montana и
• Специалитети, чийто комплексен състав е специално създаден за лечението на дадено болестно състояние

Един и същ хомеопатичен монопрепарат може да бъде използван за лечението на различни болести, защото неговите терапевтични показания могат да бъдат доста разнообразни. Това е причината, поради която монопрепаратите не са придружени от листовка и върху етикета не са отбелязани специфичните индикации. Важен е изборът на разреждането. Един и същ монопрепарат има различно действие, което се определя от това дали се прилага в ниско или високо разреждане.

Клиничната ефикасност на хомеопатията се доказва ежедневно от 150 000 практикуващи я лекари по целия свят.

ШУСЛЕРОВИ СОЛИ – 12-те соли на д-р Шуслер ще бъдат ваши Верни приятели: „Солите на д-р Шуслер са мои партньори всеки ден. Те подкрепят доброто състояние на тялото и ума ми. Заедно със здравословното хранене и спортуването, те ми помагат отново да бъда във форма, когато има нужда от това. Солите на д-р Шуслер са лесни за приемане и нямат странични действия. Те настина ме карат да се чувствам страхотно!“
[/spoiler] [/box]

dermatology_banner copy