в НЗОК, Специалисти
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
31161

Д-р Милена Енчева

Д-р Милена ЕнчеваАдрес гр. София ул. Г. Софийски №3, ет. 15
Телефони 02 922 5939 / 0898 599 038
Email milena_en@abv.bg
Д-р Милена Енчева https://zdravenspravochnik.com/?p=17905

Д-р Милена Енчева

dr_milena_encheva_pulmologД-р Милена Енчева е специалист по белодробни болести, практикуващ в град София, главен асистент в Клиника по белодробни болести към ВМА – София.
Ивършва диагностика и лечение на белодробни болести и болести засягащи дихателната система, бронхоскопия – бронхоскопско лечение на доброкачествени и злокачествени белодробни болести (трахеална стеноза).

Завършила медицина в МУ-София.
От 1998 до 2003 г. работи в Клиника по белодробни болести в УМБАЛ „Св. Марина”- Варна като клиничен ординатор.
От 2004 г. е асистент в Клиника по пневмология и фтизиатрия на ВМА-София.

Има признати специалности по Вътрешни болести и Пневмология и фтизиатрия. През последните години работи активно в областта на бронхологията и интервенционалната пулмология.

D-r Milena Encheva

Специализирала във Франция и Германия. През 2008 г. печели стипендия на Европейската респираторна асоциация за обучение по интеревнционална пулмология в Клиника по торакална ендоскопия в Марсилия, Франция. Същата година е избрана за „Най-добър млад пулмолог” на ІІ Национален конгрес на Българското дружество по белодробни болести.

Работи по докторат на тема „Трахеобронхиално стентиране при бенигнена трахеална стеноза”. Прилага бронхоскопско лечение със силиконов стент (протеза) при пациенти с доброкачествени и злокачествени стеснения на трахеята и бронхите.

Има множество публикации в национални и чуждестранни научни списания и участия в национални и престижни междунардни научни форуми и конгреси, свързани с интересите и работата й в областта на интеревнционалната пулмология и трахеобронхиалното стентиране.
Членства:
  • Член на Българското дружество по белодробни болести;
  • Европейската респираторна асоциация;
  • Европейската асоциация по бронхология;
  • Член на редакционния съвет на списания InSpiro.

NZOK46
Д-р Милена Енчева

Д-р Милена Енчева