в НЗОК, Специалисти
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 1 - Рейтинг: 1,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
32638
Д-р Росен Калпачки - Специалист невролог София, бул. Арсеналски 7
0888 722 922
neurozona(@)gmail.com
http://kalpachki.ltd.bg

Д-р Росен Калпачки – специалист-невролог, епилептолог.

d-r-rosen-kalpachki-nevrologМоята специалност е да диагностицирам и лекувам всички заболявания на нервната система. Специализирал съм основно в сферата на Епилепсията, Инсултите, Главоболието и Неврозите.

Завършил съм медицина през 1996 година в Медицинския Университет в София, като специалист по нервни болести.
През 1997 година започнах работа в Неврологичната клиника на Александровска болница в София, където специализирах допълнително Електроенцефалография, Мозъчни инсулти, Доплерова сонография и Невропсихология.

Между 2007 и 2013 работих във Втора градска болница, като последните три години бях Началник на отделението по Неврология.

Специализирал съм допълнително във Великобритания, Чехия и Румъния по въпросите на епилепсията, мозъчните инсулти и общественото здраве. Председател съм на Комисия по епилепсия към НЗОК. Член съм на Българското дружество по неврология, Дружеството по епилепсия и Европейската Академия по епилепсия. Член съм и на редакционните съвети на няколко български медицински списания.

Защитих дисертация в областта на епилепсията и общественото здраве. и имам придобита образователната и научна степен “Доктор” от 2013 година. В момента съм началник на Неврологичното отделение на МБАЛ Люлин в София.

[nivo_slider source=“post“ link=“none“ size=“607×300″ limit=“5″ effect=“random“]

В неврологичният ми кабинет се извършват консултации на болни с неврологични заболявания, проследяване на ефекта от лечението, профилактични и невропсихологични консултации.

[box title=“Лечебни дейности“ color=“#90b4df“] Рутинно електроенцефалографско (Електроенцефалография, ЕЕГ) изследване;
Електроенцефалограмата (ЕЕГ) има за цел да направи запис на мозъчната активност, осъществен чрез електроди, поставени на повърхността на главата. Този запис ще покаже дали клетките от мозъчната кора работят нормално или някои от тях са увредени и не изпълняват своята функция правилно.

Това е функционално изследване, т.е дава представа за функцията на клетките и то само по времето на самото изследване.

Обикновено това изследване продължава 10 – 20 минути, като се спазват определени указания (затворени очи, отворени очи, дълбоко дишане, спокойно състояние), дадени от медицинската сестра или друго техническо лице, което прави ЕЕГ записа.

Освен за диагностика на епилепсия, ЕЕГ се използва при главоболие, сънни разстройства, разстройства в дишането и кръвообръщението, паметови нарушения и като спомагателна методика при мозъчни тумори и дегенеративни заболявания на централната нервна система.

  • Компютърен анализ на ЕЕГ-мозъчна активност;
  • Видео-ЕЕГ;
  • Невропсихологическо тестуване;
  • Изследване на паметови функции;
[/box]

Създадох моята частна практика воден от стремежа да осигуря на пациентите си възможно най-качествената, своевременна и квалифицирана помощ.

Медицинска помощ, оказвана в обстановка, отговаряща на всички съвременни изисквания за извънболнична специализирана помощ по нервни болести – чистота, спокойствие и дискретност, приятна обстановка, съвременна високоспециализирана апаратура, индивидуален подход към всеки пациент.