в НЗОК, София
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 4 - Рейтинг: 3,25 от 5)
Loading...
Последно обновяване: май 17, 2017
37482
Гастроентеролог - София

Контактна информация

dr_rumqna_mitovaД-р Румяна Митова е специалист гастроентеролог в София, главен асистент – Клиника по гастроентерология към МБАЛ ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ.

Диагностицира и лекува всички заболявания на храносмилателната система – хронични хепатити, чернодробни цирози, тумори на черния дроб.

Обект на терапия са болести на хранопровода, стомаха, тънките и дебели черва, черния дроб, жлъчната система и панкреаса.

Д-р Румяна Митова има 87 научни публикации в български и международни списания, 74 участия в български и международни научни форуми.

Преподавателска дейност:

Практическо обучение на студенти по гастроентерология. Лекции и практическо обучение на лекари специализанти по гастроентерология и абдоминална ехография.

Ръководител на курсово по абдоминална ехография. Ръководител на курсове за издаване на сертификат за работа с абдоминална ехография.

Тесни практически, научни интереси и умения:

Гастродуоденалната патология – проучвания в областта на инфекцията с H . pylori ; ендоскопска ехография; жлъчно-чернодробна и панкреасна патология – портална хипертония – проучвания с Доплер ехография и ендоскопска ехография; контрастна ехография на огнищни лезии в черния дроб; диагностика и лечение на кистични и солидни лезии в черния дроб и панкреаса – вкл.

ПАИР на ехинококови кости, PEI и RFA на първични и вторични чернодробни тумори, пункции и дренажно лечение на чернодробни абсцеcи и панкреасни псевкокисти и изливи.

Владеене и рутинно приложение на абдоминална, доплер, ендоскопска, лапароскопска и интраоперативна ехография, извършване на интервенционални процедури под ехографски контрол – пункции, дренажи, етанолови инжекции, радиофреквентна аблация; пункционна чернодробна биопсия.

Образование и специализации

1982 г. – Висше образование по медицина, Медицинска академия –
София
1988 г. – Специалност по „Вътрешни болести”
1990 г. – Специалност по „Гастроентерология”

Професионално развитие

1982 – 1983 г. – Отделение по вътрешни болести, Окръжна болница – Благоевград

1983 – 2007 г. – Главен асистент, Клиника по гастроентерология, Клиничен център по гастроентерология, Медицински университет – София

Членства
  • Член на Българска асоциация по изучаване на черен дроб
  • Член на изпълнителното бюро на Европейската асоциация по ултразвук в медицината
  • Секретар на Българска асоциация по ултразвук в медицината -1998-2007 г.
  • Член на Европейска федерация по ултразвук в медицината
  • Член на Българско дружество по гастроентерология