в Варна
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 37 - Рейтинг: 3,62 от 5)
Loading...
Последно обновяване: ноември 18, 2020
319231
оджакова

Контактна информация

Изпрати запитване към Д-р Оджакова

Д-р Цветанка Оджакова д.м. е лекар алерголог. Завършила е Медицинския университет във Варна през 1978 г. Има специалности по вътрешни болести и алергология. През 1993 г. защитава докторантура с дисертация на тема „Лечение на бронхиалната астма между и извън пристъпния период“.

Allergologie

В областта на алергологията работи от 1982 г. в различни лечебни заведения във Варна. Специализирала е в Швейцария. Има над 80 научни публикации и участия в международни конгреси. Член е на Българското дружество по алергология и на Европейската академия по алергология и клинична имунология.

Д-р Цветанка Оджакова извършва:


  • Kонсултативни прегледи на хора с алергични заболявания и изготвя индивидуален план за всеки пациент и цялостна стратегия за лечението.
  • Кожно алергични проби – специалистът разполага с набор хранителни,битови и поленови алергени.Изборът на алерген е различен за всеки пациент в зависимост от оплакванията му.

За пациентите си Доктор Оджакова предлага още клинично наблюдение, лечение и изследване на болни с неясни състояния на дихателната система, бронхиална астма, болни с чувствителност към козметика,медикаменти, насекоми, храни и други.

Специалист алерголог - Д-р Цветанка Оджакова