в Полезно
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 1 - Рейтинг: 5,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: октомври 28, 2014
31810
[note color=“#ffffff“]Привлекателната визия е изключително важен фактор за доброто самочувствие на всеки. Поривът към красота и хармония е заложен в човешката природа. Ето защо старанието да усъвършенстваме външния си вид е напълно естествена част от нашия живот. В днешния модерен свят това означава ефективна корекция на видимите несъвършенства, постигната чрез нови, алтернативни методи за подмладяване, отстраняване на бръчки, заличаване на белези, стрии и др., какъвто е фракселният лазер.[/note]

Какво всъщност представлява фракселният лазер?
До скоро отстраняването на белези и бръчки се извършваше с помощта на процедури като класически лазерен пилинг, дълбок химичен пилинг и дермабразио. Те обаче имат някои неприятни недостатъци като дълъг период на възстановяване, риск от появата на хипер пигментации, на белези и др.

Добрата новина е, че вече има технология, която предлага решение и за тези проблеми. При новата революционна процедура за подмладяване и заличаване на белези – фраксел лазер – повърхностните епидермални слоеве на кожата се „изпаряват“ и се въздейства топлинно върху дълбоките структури на кожата.

Най-ценното предимство на тази процедура пред останалите е, че по време на нея не се наранява цялата кожа, а само отделни участъци под формата на микроскопични колони – микротермални зони. Всяка една от тях е заобиколена от здрава и нетретирана с лазера област. Това съдейства за бързото въстановяване на кожата, дори при обработването на по-големи повърхности. По този начин се активира производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, възстановяват и подобряват структурата, еластичността и плътността й.

Какво трябва да знаем за подмладяването с ФРАКСЕЛ лазер

Кога се препоръчва?
Фракселният лазер се използва за терапия на разширени пори, отстраняване на следоперативни белези, на белези от акне, варицела, както и за подмладяване – заличаване на фини бръчки и стягане на отпусната кожа.

Кои са предимствата й?
При лазерната обработка се придизвиква ремоделиране на колагеновата структура и нейното обновяване по изключително прецизен начин, което не може да бъде постигнато чрез средно-дълбок пилинг или чрез популярното напоследък дермабразио. Лазерната енергия стимулира образуването на здрав колаген и по този начин се подобрява релефа и структурата на белезите, намаляват се бръчките и фините линии, подобрява се текстурата на кожата и се възстановява свежия й вид.

Как протича самата процедура?
Преди да се подложите на този вид процедура, задължително трябва да преминете дерматологичен преглед. По време на него специалистът определя състоянието на кожата ви и изготвя специален план за терапия. Процедурата не е болезнена, защото кожата предварително се обработва с обезболяващи кремове, но все пак не е изключено по време на нея да се усети лека болка и парене.

Какви промени настъпват след това?
Веднага след процедурата се появяват зачервявания и оток, които се задържат до няколко дни. На следващия ден се образуват кафеникави корички, от които може да изтече жълтеникава течност, наречена „ексудация“. В този период е препоръчително да не се използва обичайната козметика, кожата да се почиства само с чиста вода и да се използват кремове, предписани от дерматолога. Целта е да се постигне максимална хидратация на кожата, защото по този начин тя се възстановява по-бързо. Зачервяването и отока започват да изчезват още след втория ден, а след петия ден, пациентът вече отново може да се върне към обичайния си начин на живот.

Нужно ли е след процедурата да се полагат по-специални грижи?
След тази процедура трябва да се използват овлажняващи кремове със слънцезащитен фактор, защото те допълнително хидратират кожата. Четири седмици след процедурата е противопоказно използването на ексфолииращи продукти, както и излагането на слънце, на силен вятър, плуването в морето и басейн. Забранява се също така и отстраняването в домашни условия на образуваните кафеникави корички. Един месец след процедурата е препоръчително пациентът да отиде на контролен преглед.

Колко процедури са необходими за постигане на търсения ефект?
Обикновено са нужни минимум четири процедури. Но преди всичко това зависи от индивидуалните характеристики – от вида и характера на белезите, дълбочината на бръчките, вида на кожата и нейните възстановителни способности. Само с едно посещение не би могъл да бъде постигнат желания резултат.

В кое време от годината е най-подходящо да се извърши фракселният лазер?
През зимния сезон, защото след тази процедура кожата е по-чувствителна към слънчевата светлина. Целта е да бъдат избегнати пигментации на третираната зона.

Относно цените и повече информация Виж Тук

[divider top=“1″]