в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: октомври 3, 2014
3724
[dropcap style=“1″]В[/dropcap] нашето напрегнато ежедневие, в което често хапваме набързо нещо готово, поддържането на оптимално тегло е доста трудно, а още по-трудно е да свалим излишните килограми. Ако сте опитвали различни диети, но не сте успели да постигнете желаната фигура, вероятно мислите, че те не действат. И може би сте прави, традиционните хранителни режими наистина не дават резултати или поне те не са трайни. Добрата новина е, че има начини да свалите завинаги излишните килограми и да се чувствате по-добре.

Къде е ключът към здравословното отслабване?

Сметката е проста, ако консумирате повече калории, отколкото изразходвате, вие неминуемо ще качвате килограми. И обратно, ако поглъщате по-малко калории, отколкото горите, ще отслабвате. Защо тогава постигането на желаната фигура е така трудно?

healthy_weight_loss

Всъщност основната причина е, че мнозина се подлагат внезапно на строги диети или направо глад, което никак не е здравословно. По този начин организмът се стресира, апетитът ви изтощава, ставате нервни, нямате желание за нищо. Това е изключително вредно за вашето здраве и може да доведе както до леки козметични проблеми като по-чупливи нокти и косопад, така и до доста по-сериозни. Отслабването трябва да става постепенно – чрез промяна на хранителните навици.

[box title=“Ето някои основни правила за постигане на здравословно сваляне на тегло:“ color=“#339966″] [note color=“f0eadf“]Мислете за отслабването като за промяна в начина на живот, а не като за някаква краткосрочна диета. Хубава фигура не се постига бързо, с глад за няколко дни. Необходимо е коренно да промените начина си на хранене – да ядете по-често по малки порции, да изключите тежки мазни и сладки продукти от менюто си, да консумирате нискокалорични разнообразни ястия и т.н.[/note] [note color=“e4fe99″]Отслабвайте бавно, но сигурно. Това е здравословното отслабване. Бързата загуба на много килограми може да ви разболее, защото в този случай започвате да губите не мазнини, а мускулна маса.[/note] [note color=“ffcccc“]Поставяте си цели, които да ви мотивират. Става въпрос за краткосрочни такива, например да отслабнете толкова, че да можете да сложите късите си панталонки от миналото лято. След изпълнението на задачата, не се отказвайте от здравословното и балансирано хранене.[/note] [note color=“dee9f4″]Следете процеса на отслабване. Теглете се редовно и записвайте килограмите. Когато видите черно на бяло разликата в тях, ще бъдете значително по-мотивирани да продължите.[/note] [/box]

Имайте предвид, че може да ви отнеме известно време, за да намерите подходящата диета за вашия индивидуален вкус, желания и нужди. Това е важно, за да се чувствате удовлетворени, което пък ще ви подтикне да се придържате към нея по-дълго. Ако една диета не работи, опитайте друга.

Има много начини да отслабнете. Ключът е да разберете какво работи за вас!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

[note color=“#ffffff“]

Зеле за здраве и отслабване

04/04/2013

Лекарите препоръчват всекидневно добавяне на зеле в менюто Нидерландски диетолози от Лейденския университет

Виж цялата информация[/note] [note color=“#ffffff“]

Чай с джинджифил за отслабване – Рецепта

27/03/2013

Преди рецептата- няколко думи за джинджифила и неговите свойства. Джинджифилът е пренесен в Европа от Изтока и

Виж цялата информация[/note] [note color=“#ffffff“]

Отслабване според кръвната група

08/01/2013

Усвояването на различните храни при всяка кръвна група е различно. Ако се консумират храни, подходящи за вашата кръвна

Виж цялата информация[/note] [note color=“#ffffff“]

Диета за отслабване и запазване на теглото – Монтиняк

06/01/2013

Един от основните съвети на Монтиняк е: НЕ на мазнините на обяд и вечеря. Мишел Монтиняк смята ,че причина за

Виж цялата информация[/note] [note color=“#ffffff“]

Високопротеиновата диета – наистина ли е по-вредна от пушенето?

28/04/2014

Изследване проведено в Америка през последните години твърди, че високопротеиновата диета е по-вредна дори и от

Виж цялата информация[/note]