в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
311801

Уголемена простата
Как да разберем дали имаме уголемена простатаС напредване на възрастта при мъжете много често се появяват проблеми с простатата.

Състоянието на уголемена простата се нарича доброкачествена хиперплазия на    простатата, и в доста от случаите няма никакви симптоми. Възникналите такива могат    да бъдат с различна степен-от леки до сериозни. Сериозността на симптомите не винаги е свързана със степента на уголемяване на простатата.

Симптомите на уголемената простата могат да бъдат свързани с изпразването на пикочния мехур или със способността му за задържане и съхранение на урината в него.

Проблемите, свързани с изпразването на пикочния мехур се изразяват в трудност при започване на уриниране /колебание и напрежение/; намаляване силата и посоката на уринарния поток; изпускане след уриниране и позиви за уриниране веднага след това; болка по време на уриниране и чувство за ненапълно изпразнен пикочен мехур.

Как да разберем дали имаме проблем с простатаПроблемите, свързани със способността за задържането на урината в пикочния мехур се изразяват в често уриниране; събуждане през нощта за уриниране; внезапно, неконтролируемо желание за уриниране.

Симптомите могат да се обострят при застудяване на времето,в резултат на физическо пренатоварване и емоционален стрес,при употребата на някои лекарства като обезводняващи таблетки, антидепресанти, тестостерон, дифенхидрамин, псевдоефедрин, оксиметазолин и някои обезболяващи лекарства.

Изброените симптоми на уголемената простата често са балансирани между двата типа. Ако те не идват бързо, или имате повече от единия вид, може да имате и нещо различно от доброкачествена хиперплазия на простатата.

Други заболявания отключващи подобни симптоми могат да са свързани с инфекция на пикочните пътища, простатит, рак на простатата, диабет, сърдечна недостатъчност и някои неврологични заболявания.
При наличието на тези симптоми е добре да се обърнете към лекар-специалист уролог, който след преглед и изследвания да постави диагноза и назначи лечение ако има заболяване на простатата или да се изключи такова.
Уголемена простата