в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: октомври 21, 2013
33220

Първо, какво е ХипогликемияWiki

Най-общо казано, причините са две. Първо, възможните симптоми на хипогликемията са толкова многобройни и разпространени, че едва ли ще се намери човек, който да не проявява поне един от тях. Сред евентуалните шестдесет и два симптома са: потиснатост, променливо настроение, запушен нос, умора, изтощение, обърканост, неспособност да се мисли правилно, плахост, раздразнителност и нерешителност. Второ, обичайният начин на хранене, в резултат на който се прахосва излишна енергия и се образуват киселини, е напълно способен да причини понижаване на кръвната захар, друго определение за хипогликемията.

Как да се справим с Хипогликемията

Хипогликемия

Колкото и странно да звучи, хипогликемията може да бъде победена най-успешно чрез плодовете.

Като тук се има предвид не смекчаването на симптомите, а изкореняването на първопричината, така че никога повече да не се появява. Най-често използваното средство за потискането на симптомите е яденето на тежки белтъчинни храни като месо и яйца. Оплакванията намаляват, когато енергията, предизвикваща симптомите, се отклони към стомаха за храносмилане. Но това е временна мярка, която не премахва проблема, а води само до по-често приемане на храна. Има едно много по-рационално средство, с което да се противодейства на честото ядене и на хипогликемията, а именно плодове.

Здравен Справочник

Какво точно означава ниска кръвна захар?

Приблизително 90 на 100 от храната трябва да ни снабдява с глюкозата, нужна за поддържане на жизнените ни функции.

Мозъкът се нуждае само от едно гориво: захар под формата на глюкоза. Той не използва белтъчини, мазнини или нещо друго, а само глюкоза, която се доставя от кръвта. Ако в нея не се съдържа достатъчно количество използваема захар, която да посрещне потребностите на мозъка, организмът бие тревога.

Този сигнал се изразява в симптомите на хипогликемията.

За да се преодолее проблемът с недостига на захар в кръвта, естествено е необходимо тя да се набави. И тук обикновено настъпва объркване. Защо нивото на кръвната захар да е ниско, след като приемате богата на захар храна? Работата е там, че кръвта се нуждае от истинска захар. Всеки вид преработена такава само влошава нещата още повече.

Единствено съдържащата се в пресните плодове захар, т. нар. фруктоза, е подходяща за целта, защото се превръща в организма в глюкоза много по-бързо от всеки друг въглехидрат. От съществено значение е плодовете да се ядат правилно, т.е. на празен стомах, тъй като в своето естествено органично състояние захарта минава през стомаха много бързо и след не повече от час попада в кръвта. Следвайки това просто правило, бързо и сигурно ще регулирате нивото на кръвната си захар.