в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: март 21, 2013
3842

Всички знаем, че кивито е богато на Витамин С, но лекарите уверяват, че този вкусен плод е уникален източник на радост и щастие.

Когато ядем киви в организма на човека се освобождава ендорфин-хормонът на щастието-твърди украинския диетолог Владислав Карпенко. Кивито подобрява емоционалното състояние, нормализира кръвното налягане, подобрява работата на бъбреците и храносмилателната система. Всичко това се отразява на продължителността на живота. Според д-р Карпенко консумацията на 1 кг киви удължава живота с 1 месец.

Причината за благотворното влияние на кивито върху организма се дължи на това, че в минимум калории се съдържат огромно количество полезни вещества-аминокиселини, пектин, калий, магнезий, желязо, фосфор и комплекс от различни витамини. По съдържание на витамин С, кивито изпреварва портокалите и лимоните.

Освен това киви може да се използва външно заради превъзходния си прочистващ ефект-за почистване на кожата и стимулиране производството на колаген.

Благодарение на нежния си и приятен вкус кивито е много популярно в цял свят. Но допълнително предимство му дава неговата огромна полза за здравето. Киви е богат източник на минерали и витамини-А,С,Е. Витамин К, който се съдържа в кивито е мощен антиоксидант, защитаващ организма от свободните радикали, сърдечно-съдови заболявания, рак и затлъстяване.

Диетичните фибри, съдържащи се в кивито помагат за понижаване нивото на лошия холестерол и предпазват от сериозни заболявания като диабет и рак.

Редовната консумация на киви предпазва от астма, защитава ДНК от мутации, доставя на организма много витамини и антиоксиданти и е надеждно средство за профилактика на онкологични заболявания.

Изследване на американски учени показва,че плодовете на кивито подсилват имунната система и предпазват от простудни заболявания през зимата.

С изучаване полезните свойства на кивито са се занимавали и учените от Университетската болница в Осло.Чрез своите изследвания те са установили, че приемът на киви три пъти дневно, води до намаляване на високото кръвно налягане при хипертониците. . Това се дължи на съдържащия се в него лутеин, който има антиоксидантни свойства и защитава сърцето и съдовете.

[divider top=“1″]