в Болници
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
33597
Болница за женско здраве гр. София, ул. Блага вест №3
02 441 79 70 | 0882 193 970
klinikanadejda(@)gmail.com
[heading style=“1″]Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин![/heading]

Под тази сентенция на 13.01.2013 г. официално отвори врати най-голямата на Балканския полуостров МБАЛ за женско здраве “Надежда”.

Това е първата по своя род болница, изцяло насочена към здравето на жената. В нея качеството на медицинските услуги се съчетава с най-модерни технологии и подходи за достигане на високо ниво не женското здравеопазване.

В основата на болница за женско здраве „НАДЕЖДА” е съществуващия Медицински център „Надежда Репродуктив“ , създаден от д-р Георги Стаменов и неговия екип, които в момента са национален лидер в лечение на безплодието с технологии за асистирана репродукция.

[spoiler title=“Оборудване“ open=“0″ style=“2″] Съвременно оборудваните операционни зали с техника за ендоскопски операции позволят повишаване на качеството на живот на пациентките, чрез по-лек лековалесцентен период, по-кратък престой в болницата. Въвеждането на този съвременен оперативен метод оптимизира и разходването на средствата за здравеопазване, били те частни или обществени, чрез повишаване на съотношението полза/цена.

За да бъдат посрещнати нуждите в един от най-сюблимните моменти в живота на всяка жена, какъвто е майчинство, в нашата болница са създадени АГ Отделение с акушерска насоченост и отделение по Неонатология.

Освен с нужната високо-технологична апаратура тези отделения, както и всяка една структура в болницата, се управляват и организират от опитни водещи специалисти. При желание от страна на пациентите, нашите специалисти педиатри ще продължат да се грижат за техните деца и след изписването им от болницата, като израз на трайно създадено доверие в медицинските специалисти.[/spoiler] [spoiler title=“Основната стратегия“ open=“0″ style=“2″] Основната стратегия, залегнала в дейността на болницата е да предоставя високо-качествени здравни грижи на жените и техните семейства. Тази стратегия е осъществена в три основни направления – високо-образовани специалисти, високо-технологично оборудване и заобикаляща среда, максимално благоприятстваща качество на живот на пациента.[/spoiler] [spoiler title=“Дизайн на болницата“ open=“0″ style=“2″] Дизайна на болницата и вътрешното оформление са проектирани така, че максимално да намаляват стреса и чувството на дискомфорт на пациентите и техните близки. Екип от специалисти подбира цветовете и формите така, че пациентите да имат същото чувство на уют и комфорт каквото имат у дома си.

Стреса играе важна роля както в развитието на болестите, така и в тяхното овладяване, затова ние отдаваме важно значение на намаляване на стреса в пациентите като част от стратегията с успешно овладяване на заболяванията.[/spoiler] [spoiler title=“Инвестицията в проекта МБАЛ „Надежда““ open=“0″ style=“2″] Инвестицията в проекта МБАЛ „Надежда“ е изцяло частна и изцяло българска, без участие на чужди инвеститори.

Затова през месец Октомври миналата година министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчи Сертификат за инвеститор Клас А на собствениците на болницата д-р Георги Стаменов и Г-н Иван Стаменов.[/spoiler]

С какво МБАЛ Надежда е различна? За разлика от повечето специализирани акушеро-гинекологични болници, в нашата болница подхода към женското здраве е мулти-дисциплинарен. Целта е да бъдат обхванати здравните проблеми на жената през всички възрасти и в техните различни разновидности, затова освен традиционните дейности като акушерство и гинекология в болница „Надежда“ се развиват и други, като например хирургия и по-специално хирургия на гърдата, пост-менопаузална медицина, мониторинг и превенция на заболяванията на шийката на матката. Като израз на нашата грижа за здравето на жената, ние обръщаме внимание и на здравето на мъжа там, където то има отношение към жената, а именно в репродуктивните проблеми. Затова в болницата са развити дейности като андрология и урология, с цел подобряване на репродуктивното здраве на мъжа.

Много важно внимание в нашата здравна стратегия ние сме отделили на профилактиката и превенцията на типични заболявания със социална значимост. Едно такова заболяване представлява остеопорозата. Кабинетът по остеоденситометрия е само един от многото в Отделението по образна диагностика, обзаведени с апаратура по последните технологи чни постижения на водещите в тази област производители. С помощта на апаратът за мамография, друго социално значимо сред жените заболяване, каквото са неопластичните заболявания на гърдата, ще бъде подложено на щателни мониторинг и профилактика. Наша гордост в Отделението по образна диагностика е и апарата за компютърна томография, при който има понижено облъчване на пациента с рентгенови лъчи при съхранено качество на диагностичните показатели.

[note color=“daadad“]Ние вярваме, че българските граждани заслужават качествено здравеопазване и ще продължаваме и занапред да правим всичко възможно, за да помагаме за осъществяването на тази цел.[/note]