в Болници, НЗОК
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
31287

МАЙЧИН ДОМ - Варна

МАЙЧИН ДОМ - ВарнаАдрес на МАЙЧИН ДОМ - Варна гр. Варна, ул. Мир No.1
Телефони 052 332 000 | 052 331 144
Email manager@maichindom-varna.com
официален сайт на МАЙЧИН ДОМ - Варна www.maichindom-varna.com

МАЙЧИН ДОМ - Варна

Meдицински комплекс Майчин Дом ЕООД – Варна е създаден през 2003 година, с мисията – удовлетворяване на потребностите на населението на гр. Варна и областта от качествена и съвременна медицинска помощ, отговаряща на световни стандарти.

В началото дейността е била осигуряване на профилактика, диагностика и лечение на заболявания при жените, наблюдение на бремеността и родилна помощ. В последствие, поради нуждата от комплексно медицинскио обслужване не само на жените, Медицински център Майчин Дом се е разширил с включване на почти всички видове специалности.

MaichinDom_Varna

Медицински Комплекс Майчин Дом Варна включва две лечебни заведения:
Медицински център АМСЦП Майчин Дом Варна и стационар СБАГАЛ Майчин Дом Варна ЕООД. Към лечебното заведение функционира и клинична лаборатория, както и аптека.

Медицински център АМСЦП Майчин Дом Варна
В Медицинския център се извършват прегледи при едни от най-добрите медицински професионалисти в региона по акушерство и гинекология, педиатрия, гръдна хирургия, съдова хирургия,ортопедия, урология, УНГ, гастроентерология, медицинска генетика и други специалности.
Извършват се широк спектър от клинични, инструментални, цитологични, лабораторни, микробиоологични и др. изследвания.

Към медицинския център функционират две амбулаторни операционни зали с четири прилежащи стаи за кратковременен следоперативен престой, където се извършват инвазивни диагностични процедури и кратки операции неизискващи болничен престой (one day surgery). Обикновенно пациентите се изписват в същия ден и могат да се върнат към ежедневието си в макимално кратък срок.

Медицинският център разполага със съвременна апаратура подобряваща диагностичния процес и даваща възможност за адекватно и модерно лечение:


♦ съвременни ехографски апарати
♦ доплер
♦ 4Д ехограф (3Д в реално време)
♦ колпоскопски апарата
♦ хистероскопска апаратура
♦ лапароскопска апаратура
♦ цистоскопска апаратура
♦ aртроскопска апаратура
♦ фиброгастроскоп,
♦ фибросигмоидоскоп
♦ остеодензитометър за измерване на костната плътност
♦ рентгенов апарат
♦ мамограф
♦ аудиораф
♦ лаборатория за клинични, имунологични, хормонални, цитологични и микробиологични изследвания.

В медицинския център работят лекари с и без догор с РЗОК.

СБАГАЛ Майчин Дом Варна ЕООД
В СБАГАЛ „Майчин Дом“ – Варна се осъществява специализирана диагностична и лечебна акушеро-гинекологична помощ на бременни, нуждаещи се от болнично лечение и активно наблюдение, раждащи, както и жените с гинекологична патология . Извършват се всички видове гинекологични операции както и консеравтивно лечение на гинекологични заболявания.

Болницата разполага с отделение по акушерство и гинекология с гинекологичен, родилен, и неонатологичен сектор и отделение за анестезиология и интензивно лечение. Функционират 3 операционни и 2 родилни зали, снабдени със съвременна операционна и анестезиологична апаратура с възможности за пълно мониториране на пациента по време на операция.

Гинекологичният сектор разполага с 13 легла, а родилният със 17 легла. Пациентите се настаняват в стаи със самостоятелен санитарен възел, целогодишно климатизирани, оборудвани с телефон, телевизор, кабелна телевизия, разговорни уредби. Има възможност за самостоятелни стаи, както и за стаи с придружител.

Сектор Неонатология разполага с 20 бебешки легълца, 5 кувьоза за новородени със затруднена адаптация или такива, изискващи по-интензивни грижи , Светлинни източници за осъществяване на фототерапия при бебета с по-изразена жълтеница на новороденото, Инфузионни помпи, млечна кухня.

sbalag_maichindom_varna

Отделението за анестезиология и интензивно лечение разполага с 6 легла, за интензивно наблюдение на прясно оперираните пациенти.

Услуги
Акушерство
В Медицинския център „Майчин Дом“ – Варна се предлагат следните акушерски услуги:

♦ Консултативни и профилактични прегледи на бременни
♦ Ултразвукови изследвания на плода
♦ Женска консултация на нормална и високорискова бременност .
♦ Пренатална диагностина на вродени аномалии на плода
♦ Ултразвуков преглед за фетална морфологя.
♦ Биохимичен скрининг (скрининг за синдром на Даун)
♦ Амниоцентеза

В СБАГАЛ „Майчин Дом“ – Варна се осъществява специализирана диагностична и лечебна акушеро-гинекологична помощ на бременни, нуждаещи се от болнично лечение и активно наблюдение.

♦ Извършва се интензивно наблюдение и лечение на бременни с повишен риск /прееклампсия, захарен диабет и др./; преждевременно пукнат околоплоден мехур; съпътстващи заболявания на бременността както и усложнения на бременността.
♦ Водят се нормални раждания и цезарови сечениа.
♦ По желание на бременните се прилага обезболяване на раждането чрез епидурална аналгезия.
♦ При желание съпругът може да присъства на раждането
♦ Предоставя се възможност на желаещите родители за събиране на стволови клетки на новороденото по време на раждането
♦ Стимулира се закърмването на новороденото в първите часове след раждането му.
♦ Полагат се грижи за бременните по време и непосредствено след раждането.


akusherstvo


* СБАГАЛ „Майчин Дом“ Варна е акредитирана за болница „приятел на бебето“

Гинекология
В Медицински център „Майчин Дом“ – Варна се предлагат следните гинекологични услуги:

♦ Консултативни и профилактични гинекологични прегледи,
♦ Онкологични гинекологични прегледи,
♦ Ултразвукови изследвания,
♦ Цитологични изследвания на ма-точната шийка (цитонамазка. РАР smear),
♦ Колпоскопия,
♦ Третиране на диспастични изменения на маточната шийка (електрокоагулация, конизация),
♦ Хистеросалпингография („цветна снимка“ на матката и мат. тръби),
♦ Хистероскопии ,
♦ Дилатация и кюретаж (пробно абразио),
♦ Прекъсване на бременността,
♦ Гинекологични операции за еднодневен престой.


ginekologia


В гинекологичния секотр на СБАГАЛ „Майчин Дом“ – Варна се извършват всички видове гинекологични операции и консеравтивно лечение на гинекологични заболяванания:

♦ Операции чрез коремен достъп (хистеректомия, миомектомия, кистектомия и др.) – при различни гинекологични заболявания
♦ Микроинвазивни операции („безкръвни“, ендоскопска хирургия) – предпочитан оперативен метод при много гинекологични състояния. Голямото предимство е свързано с минимален (еднодневен) болничен престой и много бързо възстановяване на пациентите.
♦ лапароскопия (диагностична и оперативна при патология на маточните тръби, кисти на яйчниците, миома на матката, отстраняване на сраствания, хистеректомия.)
♦ хистероскопия (диагностична и оперативна при полип на ендометриума, интрамурални миомни възли, патология на маточната кухина, стерилитет)
♦ Операции с вагинален достъп, урогинекологични операции, влагалищни пластики – при изапдане на тазови органи , инконтиненция.
♦ Дилатация и кюретаж, прексване на бременността.
♦ Онкологична хирургия – конизация на маточната шийка, Радикални операции при онкологични състояния
♦ Консервативно медикаментозно лечение на гинекологични заболявания (при генитални кръвотечения, възпалителни заболявания и др. патология)
♦ Извършва се интензивно наблюдение на бременни с повишен риск /прееклампсия, захарен диабет и др./, преждевременно пукнат околоплоден мехур, съпътстващи заболявания на бременната както и усложнения на бременността.

Асистирана репродукция, IVF
През 2008 г. Медицински комплекс Майчин Дом разшири дейността си като създаде сектора по асистирана репродукция. За създаването му ни вдъхнови идеята да бъдем до нашите пациенти не само в моментите, когато се ражда живот, но и да осигурим грижа за всички онези жени, които се сблъскват с трудности в осъществяване на желанието си да станат майки.

Улесни ни най-важният капитал с който разполагаме, а именно – наличието на профилирани, висококвалифицирани специалисти в областта на инфертилитета и асистираната репродукция, натрупали своите знания и опит в сертифицирани клиники с традиции в лечението на стерилитета.

Като партньор на МЗ в инициативата за повишаване на раждаемостта, секторът по асистирана репродукция е акредитиран от МЗ и работи със създаденият Център Фонд по асистирана репродукция, осигуряващ 3 безплатни инвитро опита на двойки с репродуктивни проблеми.

Всички консумативи и апаратура, които използваме са сред най-добрите марки оборудване в тази област. Това осигурява добра диагностика и правилна преценка на съществуващите проблеми,както и оптимални условия за развитието на репродуктивните клетки при лечението на нашите пациенти.
Наред с традиционните методи за лечение като вътрематочна инсеминация и класическо ин витро оплождане, в сектора се извършва оплождане на яйцеклетки и по съвременната ИКСИ технология с която се постига значително увеличаване процента на оплодените яйцеклетки.
Центърът за Астстирана репродукция набира донори на семенна течност и яйцеклетки. Ако желаете да помогнете се свържете с нас.

Доц. д.м.н. М. Андонов – инвитро консултант, специалист ембриолог/андролог.

Педиатрия, Неонатология
В Медицински Център „Майчин Дом“ Варна се извършват:

♦ Консултативни и профилактични прегледи на новородени и деца,
♦ скрининг за вродена луксация на тазобедрената става
♦ трансфонтанелна ехография на мозъка на новороденото
♦ детска консултация на кърмачето
(Под наблюдение са децата от 0 до 1 годишна възраст. Абонаментът включва – 15 консултации и необходимите лабораторни изследвания на кръв и урина . през първия месевц се провежда неонатален скрининг за вродена луксация на тазобедрената става и ехографско изследване на мозъка.)
♦ детска консултация на детето след 1г.
(В този период към основните прегледи се включва и ехография на коремни органи.)

В СБАГАЛ „Майчин Дом“ Варна функционира сектор Неонатология, който разполага с:

♦ 20 бебешки легълца,
♦ 5 кувьоза за новородени със затруднена адаптация или такива, изискващи по-интензивни грижи ,
♦ Светлинни източници за осъществяване на фототерапия при бебета с по-изразена жълтеница на новороденото,
♦ Инфузионни помпи.
♦ Млечна кухня.

В неонаталния сектор се полагат грижи от първите минутите след раждането които, намаляват стреса на новороденото и спомагат то максимално бързо да се адаптира към новите условия на живот.
Децата с проблемна адаптация се обгрижват в кувиоз, който гарантира чрез контрол на основните параметри на средата максимална и бърза адаптация на новороденото. Прилага се интензивно лечение – парентерално хранене, кръвопреливане, антибиотична терапия при нужда.
В сектора се отглеждат и преждевременно родени деца както и деца с ниско тегло не изискващи дихателна реанимациия. Новородените деца със забавена сърдечно-белодробна адаптация изискващи апаратна вентилация се насочват към специализираните звена за интензивно лечение.

Когато майката се почуства готова може да вземе новороденото при себе си, а ако реши да използва престоят си в болницата за по интензивна почивка, спокойно може да го повери на грижите на акушерките.

По време на престоя на бебетата в болницата задължително им се се постаявт имунизации за хепатит Б и туберкулоза. Провежда се задължителен скрининг за фенилкетонурия и хипотиреоидизъм.


pediatria_neantologia


* СБАГАЛ „Майчин Дом“ Варна е акредитирана за болница „приятел на бебето“

Анестезиология и Реанимация
СБАГАЛ „Майчин Дом“ Варна разполага с Отделение по Анестезиология и реанимация.
Прилагаме всички методи за съвременна анестезия:

♦ Краткотрайна венозна анестезия за кратки манипулации
♦ Спинална анестезия при раждане чрез цезарово сечение
♦ Спинална анестезия при гинекологични операции
♦ Епидурална аналгезия за обезболяване на раждането
♦ Епидурална анестезия при гинекологични операции и за обезболяване на постоперативния период.

След операция първия ден пациентите се настаняват в Реанимационни стаи , където персоналът упражнява постоянен контрол над пациентите и при нужда им се оказват реанимационни грижи.

Специалисти:
Д-р Добрева
Д-р Мичоров
Д-р Александрова

УНГ
В медицински център „Майчин Дом“ работят следните специалисти по УНГ:

Д-р Габровски
Д-р Шиваров
Д-р Войчева
Д-р Мутафова

Извършват се :


♦ Консултативно-диагностични прегледи

♦ Операции на тонзили и аденоидни вегетации(трета сливица):
– Тонзилектомия*

♦ Операции на ухо:
– слухоподобряващи операции: тимпанопластика (при руптура на тъпанчева мембрана)
– оперативно отстраняване на туморни образувания на ухо (атероми, полипи)

♦ Операции на нос и околоносни кухини:
– подобряване на носно дишане
– септопластика
– каутеризация на носни конхи
– отстраняване на полипи
– оперативни интервенции при хронични синуити

* извършат се и по здравна каса от д-р Шиваров и д-р Войчева

Прегледите и консултациите при специалисти са с предварително записване.
Може да си запазите час за преглед:


♦ ЧРЕЗ ОНЛАЙН СИСТЕМА ЗА ЗАПИСВАНЕ НА ЧАСОВЕ ЗА ПРЕГЛЕД. СЛЕДВАЙТЕ ТЕЗИ ПРОСТИ СТЪПКИ:
1. Изберете лекар;
2. Изборете дата;
3. Регистрация на час.
4. Попълнете вашите данни.

♦ ОНЛАЙН ЧРЕЗ SKYPE:
1. Свържете се с на Skype: maichindom-varna
2. Изпратете ни съобщение за „Записване за час“, като попълнете часовия интервал, в който е удобно за Вас да посетите лечебното заведение за преглед и посочете името на избрания от Вас лекар.
3. Напишете име и фамилия на пациента, за който желаете да запишем час, както и актуален телефон за връзка.
4. Ние ще Ви отговорим при първа възможност, за да потвърдим часа.

♦ НА ТЕЛЕФОНИТЕ НА БОЛНИЦТА:
052 332000;
052 331144