в Болници, НЗОК
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
33037
МАЙЧИН ДОМ - Варна гр. Варна, ул. Мир No.1
052 332 000 | 052 331 144
manager@maichindom-varna.com
www.maichindom-varna.com

Meдицински комплекс Майчин Дом ЕООД – Варна е създаден през 2003 година, с мисията – удовлетворяване на потребностите на населението на гр. Варна и областта от качествена и съвременна медицинска помощ, отговаряща на световни стандарти.

В началото дейността е била осигуряване на профилактика, диагностика и лечение на заболявания при жените, наблюдение на бремеността и родилна помощ. В последствие, поради нуждата от комплексно медицинскио обслужване не само на жените, Медицински център Майчин Дом се е разширил с включване на почти всички видове специалности.

MaichinDom_Varna

Медицински Комплекс Майчин Дом Варна включва две лечебни заведения:
Медицински център АМСЦП Майчин Дом Варна и стационар СБАГАЛ Майчин Дом Варна ЕООД. Към лечебното заведение функционира и клинична лаборатория, както и аптека.

[spoiler title=“Медицински център АМСЦП Майчин Дом Варна“ open=“0″ style=“1″] В Медицинския център се извършват прегледи при едни от най-добрите медицински професионалисти в региона по акушерство и гинекология, педиатрия, гръдна хирургия, съдова хирургия,ортопедия, урология, УНГ, гастроентерология, медицинска генетика и други специалности.
Извършват се широк спектър от клинични, инструментални, цитологични, лабораторни, микробиоологични и др. изследвания.

Към медицинския център функционират две амбулаторни операционни зали с четири прилежащи стаи за кратковременен следоперативен престой, където се извършват инвазивни диагностични процедури и кратки операции неизискващи болничен престой (one day surgery). Обикновенно пациентите се изписват в същия ден и могат да се върнат към ежедневието си в макимално кратък срок.

Медицинският център разполага със съвременна апаратура подобряваща диагностичния процес и даваща възможност за адекватно и модерно лечение:


♦ съвременни ехографски апарати
♦ доплер
♦ 4Д ехограф (3Д в реално време)
♦ колпоскопски апарата
♦ хистероскопска апаратура
♦ лапароскопска апаратура
♦ цистоскопска апаратура
♦ aртроскопска апаратура
♦ фиброгастроскоп,
♦ фибросигмоидоскоп
♦ остеодензитометър за измерване на костната плътност
♦ рентгенов апарат
♦ мамограф
♦ аудиораф
♦ лаборатория за клинични, имунологични, хормонални, цитологични и микробиологични изследвания.

В медицинския център работят лекари с и без догор с РЗОК.
[/spoiler] [spoiler title=“СБАГАЛ Майчин Дом Варна ЕООД“ open=“0″ style=“1″] В СБАГАЛ „Майчин Дом“ – Варна се осъществява специализирана диагностична и лечебна акушеро-гинекологична помощ на бременни, нуждаещи се от болнично лечение и активно наблюдение, раждащи, както и жените с гинекологична патология . Извършват се всички видове гинекологични операции както и консеравтивно лечение на гинекологични заболявания.

Болницата разполага с отделение по акушерство и гинекология с гинекологичен, родилен, и неонатологичен сектор и отделение за анестезиология и интензивно лечение. Функционират 3 операционни и 2 родилни зали, снабдени със съвременна операционна и анестезиологична апаратура с възможности за пълно мониториране на пациента по време на операция.

Гинекологичният сектор разполага с 13 легла, а родилният със 17 легла. Пациентите се настаняват в стаи със самостоятелен санитарен възел, целогодишно климатизирани, оборудвани с телефон, телевизор, кабелна телевизия, разговорни уредби. Има възможност за самостоятелни стаи, както и за стаи с придружител.

Сектор Неонатология разполага с 20 бебешки легълца, 5 кувьоза за новородени със затруднена адаптация или такива, изискващи по-интензивни грижи , Светлинни източници за осъществяване на фототерапия при бебета с по-изразена жълтеница на новороденото, Инфузионни помпи, млечна кухня.

sbalag_maichindom_varna

Отделението за анестезиология и интензивно лечение разполага с 6 легла, за интензивно наблюдение на прясно оперираните пациенти.
[/spoiler] [box title=“Услуги“ color=“#333333″] [spoiler title=“Акушерство“ open=“0″ style=“2″] В Медицинския център „Майчин Дом“ – Варна се предлагат следните акушерски услуги:

♦ Консултативни и профилактични прегледи на бременни
♦ Ултразвукови изследвания на плода
♦ Женска консултация на нормална и високорискова бременност .
♦ Пренатална диагностина на вродени аномалии на плода
♦ Ултразвуков преглед за фетална морфологя.
♦ Биохимичен скрининг (скрининг за синдром на Даун)
♦ Амниоцентеза

В СБАГАЛ „Майчин Дом“ – Варна се осъществява специализирана диагностична и лечебна акушеро-гинекологична помощ на бременни, нуждаещи се от болнично лечение и активно наблюдение.

♦ Извършва се интензивно наблюдение и лечение на бременни с повишен риск /прееклампсия, захарен диабет и др./; преждевременно пукнат околоплоден мехур; съпътстващи заболявания на бременността както и усложнения на бременността.
♦ Водят се нормални раждания и цезарови сечениа.
♦ По желание на бременните се прилага обезболяване на раждането чрез епидурална аналгезия.
♦ При желание съпругът може да присъства на раждането
♦ Предоставя се възможност на желаещите родители за събиране на стволови клетки на новороденото по време на раждането
♦ Стимулира се закърмването на новороденото в първите часове след раждането му.
♦ Полагат се грижи за бременните по време и непосредствено след раждането.


akusherstvo


* СБАГАЛ „Майчин Дом“ Варна е акредитирана за болница „приятел на бебето“
[/spoiler] [spoiler title=“Гинекология“ open=“0″ style=“2″] В Медицински център „Майчин Дом“ – Варна се предлагат следните гинекологични услуги:

♦ Консултативни и профилактични гинекологични прегледи,
♦ Онкологични гинекологични прегледи,
♦ Ултразвукови изследвания,
♦ Цитологични изследвания на ма-точната шийка (цитонамазка. РАР smear),
♦ Колпоскопия,
♦ Третиране на диспастични изменения на маточната шийка (електрокоагулация, конизация),
♦ Хистеросалпингография („цветна снимка“ на матката и мат. тръби),
♦ Хистероскопии ,
♦ Дилатация и кюретаж (пробно абразио),
♦ Прекъсване на бременността,
♦ Гинекологични операции за еднодневен престой.


ginekologia


В гинекологичния секотр на СБАГАЛ „Майчин Дом“ – Варна се извършват всички видове гинекологични операции и консеравтивно лечение на гинекологични заболяванания:

♦ Операции чрез коремен достъп (хистеректомия, миомектомия, кистектомия и др.) – при различни гинекологични заболявания
♦ Микроинвазивни операции („безкръвни“, ендоскопска хирургия) – предпочитан оперативен метод при много гинекологични състояния. Голямото предимство е свързано с минимален (еднодневен) болничен престой и много бързо възстановяване на пациентите.
♦ лапароскопия (диагностична и оперативна при патология на маточните тръби, кисти на яйчниците, миома на матката, отстраняване на сраствания, хистеректомия.)
♦ хистероскопия (диагностична и оперативна при полип на ендометриума, интрамурални миомни възли, патология на маточната кухина, стерилитет)
♦ Операции с вагинален достъп, урогинекологични операции, влагалищни пластики – при изапдане на тазови органи , инконтиненция.
♦ Дилатация и кюретаж, прексване на бременността.
♦ Онкологична хирургия – конизация на маточната шийка, Радикални операции при онкологични състояния
♦ Консервативно медикаментозно лечение на гинекологични заболявания (при генитални кръвотечения, възпалителни заболявания и др. патология)
♦ Извършва се интензивно наблюдение на бременни с повишен риск /прееклампсия, захарен диабет и др./, преждевременно пукнат околоплоден мехур, съпътстващи заболявания на бременната както и усложнения на бременността.
[/spoiler] [spoiler title=“Асистирана репродукция, IVF“ open=“0″ style=“2″] През 2008 г. Медицински комплекс Майчин Дом разшири дейността си като създаде сектора по асистирана репродукция. За създаването му ни вдъхнови идеята да бъдем до нашите пациенти не само в моментите, когато се ражда живот, но и да осигурим грижа за всички онези жени, които се сблъскват с трудности в осъществяване на желанието си да станат майки.

Улесни ни най-важният капитал с който разполагаме, а именно – наличието на профилирани, висококвалифицирани специалисти в областта на инфертилитета и асистираната репродукция, натрупали своите знания и опит в сертифицирани клиники с традиции в лечението на стерилитета.

Като партньор на МЗ в инициативата за повишаване на раждаемостта, секторът по асистирана репродукция е акредитиран от МЗ и работи със създаденият Център Фонд по асистирана репродукция, осигуряващ 3 безплатни инвитро опита на двойки с репродуктивни проблеми.

Всички консумативи и апаратура, които използваме са сред най-добрите марки оборудване в тази област. Това осигурява добра диагностика и правилна преценка на съществуващите проблеми,както и оптимални условия за развитието на репродуктивните клетки при лечението на нашите пациенти.
Наред с традиционните методи за лечение като вътрематочна инсеминация и класическо ин витро оплождане, в сектора се извършва оплождане на яйцеклетки и по съвременната ИКСИ технология с която се постига значително увеличаване процента на оплодените яйцеклетки.
Центърът за Астстирана репродукция набира донори на семенна течност и яйцеклетки. Ако желаете да помогнете се свържете с нас.

Доц. д.м.н. М. Андонов – инвитро консултант, специалист ембриолог/андролог.

[/spoiler] [spoiler title=“Педиатрия, Неонатология“ open=“0″ style=“2″] В Медицински Център „Майчин Дом“ Варна се извършват:

♦ Консултативни и профилактични прегледи на новородени и деца,
♦ скрининг за вродена луксация на тазобедрената става
♦ трансфонтанелна ехография на мозъка на новороденото
♦ детска консултация на кърмачето
(Под наблюдение са децата от 0 до 1 годишна възраст. Абонаментът включва – 15 консултации и необходимите лабораторни изследвания на кръв и урина . през първия месевц се провежда неонатален скрининг за вродена луксация на тазобедрената става и ехографско изследване на мозъка.)
♦ детска консултация на детето след 1г.
(В този период към основните прегледи се включва и ехография на коремни органи.)

В СБАГАЛ „Майчин Дом“ Варна функционира сектор Неонатология, който разполага с:

♦ 20 бебешки легълца,
♦ 5 кувьоза за новородени със затруднена адаптация или такива, изискващи по-интензивни грижи ,
♦ Светлинни източници за осъществяване на фототерапия при бебета с по-изразена жълтеница на новороденото,
♦ Инфузионни помпи.
♦ Млечна кухня.

В неонаталния сектор се полагат грижи от първите минутите след раждането които, намаляват стреса на новороденото и спомагат то максимално бързо да се адаптира към новите условия на живот.
Децата с проблемна адаптация се обгрижват в кувиоз, който гарантира чрез контрол на основните параметри на средата максимална и бърза адаптация на новороденото. Прилага се интензивно лечение – парентерално хранене, кръвопреливане, антибиотична терапия при нужда.
В сектора се отглеждат и преждевременно родени деца както и деца с ниско тегло не изискващи дихателна реанимациия. Новородените деца със забавена сърдечно-белодробна адаптация изискващи апаратна вентилация се насочват към специализираните звена за интензивно лечение.

Когато майката се почуства готова може да вземе новороденото при себе си, а ако реши да използва престоят си в болницата за по интензивна почивка, спокойно може да го повери на грижите на акушерките.

По време на престоя на бебетата в болницата задължително им се се постаявт имунизации за хепатит Б и туберкулоза. Провежда се задължителен скрининг за фенилкетонурия и хипотиреоидизъм.


pediatria_neantologia


* СБАГАЛ „Майчин Дом“ Варна е акредитирана за болница „приятел на бебето“
[/spoiler] [spoiler title=“Анестезиология и Реанимация“ open=“0″ style=“2″] СБАГАЛ „Майчин Дом“ Варна разполага с Отделение по Анестезиология и реанимация.
Прилагаме всички методи за съвременна анестезия:

♦ Краткотрайна венозна анестезия за кратки манипулации
♦ Спинална анестезия при раждане чрез цезарово сечение
♦ Спинална анестезия при гинекологични операции
♦ Епидурална аналгезия за обезболяване на раждането
♦ Епидурална анестезия при гинекологични операции и за обезболяване на постоперативния период.

След операция първия ден пациентите се настаняват в Реанимационни стаи , където персоналът упражнява постоянен контрол над пациентите и при нужда им се оказват реанимационни грижи.

Специалисти:
Д-р Добрева
Д-р Мичоров
Д-р Александрова
[/spoiler] [spoiler title=“УНГ“ open=“0″ style=“2″] В медицински център „Майчин Дом“ работят следните специалисти по УНГ:

Д-р Габровски
Д-р Шиваров
Д-р Войчева
Д-р Мутафова

Извършват се :


♦ Консултативно-диагностични прегледи

♦ Операции на тонзили и аденоидни вегетации(трета сливица):
– Тонзилектомия*

♦ Операции на ухо:
– слухоподобряващи операции: тимпанопластика (при руптура на тъпанчева мембрана)
– оперативно отстраняване на туморни образувания на ухо (атероми, полипи)

♦ Операции на нос и околоносни кухини:
– подобряване на носно дишане
– септопластика
– каутеризация на носни конхи
– отстраняване на полипи
– оперативни интервенции при хронични синуити

* извършат се и по здравна каса от д-р Шиваров и д-р Войчева
[/spoiler] [/box] [note color=“e7d5d6″] Прегледите и консултациите при специалисти са с предварително записване.
Може да си запазите час за преглед:


♦ ЧРЕЗ ОНЛАЙН СИСТЕМА ЗА ЗАПИСВАНЕ НА ЧАСОВЕ ЗА ПРЕГЛЕД. СЛЕДВАЙТЕ ТЕЗИ ПРОСТИ СТЪПКИ:
1. Изберете лекар;
2. Изборете дата;
3. Регистрация на час.
4. Попълнете вашите данни.

♦ ОНЛАЙН ЧРЕЗ SKYPE:
1. Свържете се с на Skype: maichindom-varna
2. Изпратете ни съобщение за „Записване за час“, като попълнете часовия интервал, в който е удобно за Вас да посетите лечебното заведение за преглед и посочете името на избрания от Вас лекар.
3. Напишете име и фамилия на пациента, за който желаете да запишем час, както и актуален телефон за връзка.
4. Ние ще Ви отговорим при първа възможност, за да потвърдим часа.

♦ НА ТЕЛЕФОНИТЕ НА БОЛНИЦТА:
052 332000;
052 331144
[/note]