в Медицински Центрове
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
31473

Ин витро Варна

Ин витро ВарнаАдрес гр. Варна, ул. Константин Доганов No 48
Телефони 052 607 090 / 0888 400 800
Email info(@)ivfradost.bg

Ин витро Варна

banner IVF
Ин витро Варна
Ин витро център Радост – Варна е най-новият център за репродуктивна медицина в България.
Основателят на клиниката д-р Алкан Емин е сред водещите български специалисти, практикуващи в областта на асистираната репродукция.

Медицински център за репродуктивна медицина РАДОСТ – Варна притежава завиден опит в целия процес на лечение при пациенти с репродуктивни проблеми – от установяване причините за инфертилитет до раждане на здраво дете.

Модерно оборудване и безупречна среда

В МЦРМ Радост се работи с най-иновационната апаратура от водещи световни производители. Всички АГ кабинети са снабдени с 4D ехографи, с което се гарантира високо качество на обслужване. Следят се стриктно всички правила на стерилност и дезинфекция, като се прилагат най-добрите световни стандарти и добра практика.

Дейности
АРТ /асистирани репродуктивни технологии

Асистираните репродуктивни технологии (АРТ) включват класическо ин витро оплождане – ембриотрансфер (IVF-ЕТ), интрацитоплазмено инжектиране на сперматозоиди – ембриотрансфер (ICSI- ET), трансфер на гамети във фалопиевите тръби (GIFT), трансфер на зиготи във фалопиевите тръби (ZIFT), трансфер на замразени ембриони (ЗЕТ), интраутеринна инсеминация (IUI). Тези технологии също обхващат и донорството на яйцеклетки/сперматозоиди. АРТ процедура може да бъде препоръчана, когато други методи на лечение не са били успешни или когато има тежък мъжки фактор, ендометриоза, непроходимост на маточните тръби. В тези случаи е необходимо яйцеклетките да се вземат директно от яйчниците на жената, като това става трансвагинално под ултразвуков контрол под въздействие на венозна анестезия.Специалистите, които провеждат лечение на пациенти с репродуктивни проблеми, са екип от aкушер-гинеколози, ембриолози, репродуктивни ендокринолози, уролози и/или андролози, специалисти по медицинска генетика, имунолози, психолози.

Методът ICSI

ICSI е метод за асистирана репродукция, при който ембриологът с помощта на инжекционна микропипета и микроманипулатор под микроскопски контрол инжектира директно в цитоплазмата на зрялата яйцеклетка един жив, подвижен и морфологично нормален сперматозоид (от тук идва и името на метода – Intracytoplasmic Sperm Injection). Преди извършване на ICSI процедура, за разлика от IVF, яйцеклетката се оголва като по химичен и механичен начин се отстраняват заобграждащите я клетки (кумулусни клетки и клетките на корона радиата).

При ICSI оплождане яйцеклетката се държи неподвижно с друга микропипета и се инжектира по определен начин, за да не се увреди самата яйцеклетка. Инжектиранеите яйцеклетки се култивират в специална хранителна среда до следващия ден (Ден 1-ви), когато ембриологът наблюдава наличието на фертилизация (нормалното е оплождането, когато се наблюдава наличието на две ядра – пронуклеуси, идващи от сперматозоида и яйцеклетката).

Методът се препоръчва, когато причината за инфертилитет е тежък мъжки фактор (тежка форма на ологоастенотератозооспермия, само тератозооспермия, при хирургична екстракция на сперматозоиди от съпруга/партньора (PESA/TESA) и/или когато пациентската двойка има предишни неуспешни процедури, при които е прилагано класическо ин витро оплождане (IVF).

След прилагането на ICSI метод от Ден 1-ви до деня за извършване на ембриотрансфер (ЕТ), ембрионите се култивират в инкубатори, които поддържат нормална телесна температура (37° С), влажност и процент CO2 и O2, максимално наподобяващи условията в човешкия организъм. МЦРМ „Радост” ООД гр. Варна разполага с модерна апаратура, непрекъснато проследяваща условията в инкубаторите, снабдена с алармена система за sms-известяване, при възникаване на отклонения на зададените показатели.

Андрологична лаборатория
 • Мъжки инфертилитет
 • Спермален анализ
 • Антиспермални антитела
 • Тест за виталност
 • Хромозомен анализ, Кариотипизиране
 • Тест за свързване на сперматозоидите с хиалуронова киселина
 • ДНК фрагментация (SDI тест)
 • Микроделеция в Y – хромозомата
 • Микробиологично изследване на еякулат
 • Замразяване на сперматозоиди
 • Тест за криотолерантност
 • Тест за биологична преживяемост на сперматозоидите
 • Хормонални изследвания при мъжа
Клинична лаборатория
Основната мисия на cектор „Клинична лаборатория” в МЦРМ „Радост” е да осигури на нашите пациенти високо качество на изследване и обслужване, прецизност и достъпност на информацията. В рамките на нашата компетентност ще отговорим на въпроси, свързани с провеждането и приложението на фундаментални и специфични лабораторни изследвания. Създадената организация на лабораторна дейност гарантира високо качество на провежданите изследвания посредством високата степен на автоматизация на процеса на регистрация на постъпващите материали за работа, съхранението и получаването на резултатите. Убедени сме, че сектор „Клинична лаборатория” в МЦРМ „Радост” ще удовлетвори във висша степен Вашите изисквания за прецизно и качествено професионално изследване.

 • Хематология и имунохематология
 • Биохимия
 • Туморни маркери
 • Вирусология
 • Анализ на урина
 • Генетични изследвания
Специализирани медицински услуги
 • Ендокринология
 • Имунология
 • Медицинска генетика
 • Урология
Психологическа подкрепа

Безплодието е проблем, който засяга психо-емоционалната сфера в дълбок аспект.

Мъжете и жените са засегнати от безплодието по различен начин, но повечето двойки преживяват битката по подобен начин. Това е свързано с традиционните начини, по които мъжете и жените мислят, чувстват и действат. Често жените са възприемани като емоционалната глава на семейството или двойката. Те се чувстват отговорни не само за негативните настроения на околните, но и за всичко лошо, което се случва. Когато жените се опитват да потиснат чувствата си, техните емоции могат да станат още по-зловещи, докато накрая излязат извън контрол и се превърнат в чудовище, което да ги погълне изцяло.

Жените в безплодните двойки често защитават партньорите от собствената си болка и чувство за провал като поемат отговорността за лечението. Когато се предлага мъжът да придружи жената на записаните часове за преглед, двойките се притесняват заради загуба на доходи, време и др. Докато тези притеснения са важни и уместни, те също така служат на целта за предпазване на мъжете от тяхната собствена отговорност в процеса и от техните собствени чувства.

Мъжете традиционно са възприемани като източника на доходи и са отговорни за защитата на двойката от реални или въображаеми опасности. Те се чувстват в опасност ако изразят чувствата си, тъй като често са били заставяни да ги потискат. Те са научени да поемат контрола, да вземат решения и да мислят без да се разсейват от емоциите.

Мъжете в безплодните двойки често се чувстват объркани от силата на емоциите на партньорката си, както и от неспособността да достигнат до своите собствени. Те концентрират енергията си в работата, т.е. там където могат да имат успех. В резултат на поемане на отговорността за емоционалния удар при

безплодието, жената изпитва силни чувства като болка, гняв, страх и др., които комбинирани с посланието, че нейния начин на справяне с проблема е нефункционален или ненормален, пораждат депресия. Когато чувствата излязат наяве, тя вече не ги контролира и не знае как да поиска това от което има нужда, особено от мъжа, който тя така упорито предпазва. Тя може да копнее за емоционална връзка или взаимодействие в един момент, а в следващия да се отдръпне емоционално, когато се страхува, че е разочаровала партньора си.

Мъжете се поставят в ситуация, в която, в зависимост колко добре са обучени да разрешават проблемите, са безпомощни да направят тази ситуация по-добра за половинката си, и в резултат могат да й предадат посланието, че тя е “прекалено” емоционална или чувствителна, надявайки се, че така ще я успокоят. Жената приема това по-скоро като критика към уменията й да се справи, отколкото като израз на страховете на мъжа.

Това е момента, когато двойките чувстват, че са се провалили в най-важната от всички роли – създаване на потомството. И това е момента, в който трябва да потърсят психологическа подкрепа.

Ин витро Варна

дари-сперматозойдидари-яйцеклетки

 
Ин витро Варна

РАБОТНО ВРЕМЕ


понеделник – 08.00 – 17.00 ч.
вторник – 08.00 – 17.00 ч.
сряда – 08.00 – 17.00 ч.
четвъртък – 08.00 – 17.00 ч.
петък – 08.00 – 17.00 ч.

Ин витро Варна

Ин витро Варна

Ин витро Варна