в Медицински Центрове
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
32742
Ин витро Варна гр. Варна, ул. Константин Доганов No 48
052 607 090 / 0888 400 800
info(@)ivfradost.bg

banner IVF

Ин витро център Радост – Варна е най-новият център за репродуктивна медицина в България.
Основателят на клиниката д-р Алкан Емин е сред водещите български специалисти, практикуващи в областта на асистираната репродукция.

Медицински център за репродуктивна медицина РАДОСТ – Варна притежава завиден опит в целия процес на лечение при пациенти с репродуктивни проблеми – от установяване причините за инфертилитет до раждане на здраво дете.

Модерно оборудване и безупречна среда

В МЦРМ Радост се работи с най-иновационната апаратура от водещи световни производители. Всички АГ кабинети са снабдени с 4D ехографи, с което се гарантира високо качество на обслужване. Следят се стриктно всички правила на стерилност и дезинфекция, като се прилагат най-добрите световни стандарти и добра практика.

[box title=“Дейности“ color=“#ee6974″] [spoiler title=“АРТ /асистирани репродуктивни технологии“ open=“0″ style=“2″]

Асистираните репродуктивни технологии (АРТ) включват класическо ин витро оплождане – ембриотрансфер (IVF-ЕТ), интрацитоплазмено инжектиране на сперматозоиди – ембриотрансфер (ICSI- ET), трансфер на гамети във фалопиевите тръби (GIFT), трансфер на зиготи във фалопиевите тръби (ZIFT), трансфер на замразени ембриони (ЗЕТ), интраутеринна инсеминация (IUI). Тези технологии също обхващат и донорството на яйцеклетки/сперматозоиди. АРТ процедура може да бъде препоръчана, когато други методи на лечение не са били успешни или когато има тежък мъжки фактор, ендометриоза, непроходимост на маточните тръби. В тези случаи е необходимо яйцеклетките да се вземат директно от яйчниците на жената, като това става трансвагинално под ултразвуков контрол под въздействие на венозна анестезия.Специалистите, които провеждат лечение на пациенти с репродуктивни проблеми, са екип от aкушер-гинеколози, ембриолози, репродуктивни ендокринолози, уролози и/или андролози, специалисти по медицинска генетика, имунолози, психолози.
[/spoiler] [spoiler title=“Методът ICSI“ open=“0″ style=“2″]

ICSI е метод за асистирана репродукция, при който ембриологът с помощта на инжекционна микропипета и микроманипулатор под микроскопски контрол инжектира директно в цитоплазмата на зрялата яйцеклетка един жив, подвижен и морфологично нормален сперматозоид (от тук идва и името на метода – Intracytoplasmic Sperm Injection). Преди извършване на ICSI процедура, за разлика от IVF, яйцеклетката се оголва като по химичен и механичен начин се отстраняват заобграждащите я клетки (кумулусни клетки и клетките на корона радиата).

При ICSI оплождане яйцеклетката се държи неподвижно с друга микропипета и се инжектира по определен начин, за да не се увреди самата яйцеклетка. Инжектиранеите яйцеклетки се култивират в специална хранителна среда до следващия ден (Ден 1-ви), когато ембриологът наблюдава наличието на фертилизация (нормалното е оплождането, когато се наблюдава наличието на две ядра – пронуклеуси, идващи от сперматозоида и яйцеклетката).

Методът се препоръчва, когато причината за инфертилитет е тежък мъжки фактор (тежка форма на ологоастенотератозооспермия, само тератозооспермия, при хирургична екстракция на сперматозоиди от съпруга/партньора (PESA/TESA) и/или когато пациентската двойка има предишни неуспешни процедури, при които е прилагано класическо ин витро оплождане (IVF).

След прилагането на ICSI метод от Ден 1-ви до деня за извършване на ембриотрансфер (ЕТ), ембрионите се култивират в инкубатори, които поддържат нормална телесна температура (37° С), влажност и процент CO2 и O2, максимално наподобяващи условията в човешкия организъм. МЦРМ „Радост” ООД гр. Варна разполага с модерна апаратура, непрекъснато проследяваща условията в инкубаторите, снабдена с алармена система за sms-известяване, при възникаване на отклонения на зададените показатели.
[/spoiler] [spoiler title=“Андрологична лаборатория“ open=“0″ style=“2″]

 • Мъжки инфертилитет
 • Спермален анализ
 • Антиспермални антитела
 • Тест за виталност
 • Хромозомен анализ, Кариотипизиране
 • Тест за свързване на сперматозоидите с хиалуронова киселина
 • ДНК фрагментация (SDI тест)
 • Микроделеция в Y – хромозомата
 • Микробиологично изследване на еякулат
 • Замразяване на сперматозоиди
 • Тест за криотолерантност
 • Тест за биологична преживяемост на сперматозоидите
 • Хормонални изследвания при мъжа
[/spoiler] [spoiler title=“Клинична лаборатория“ open=“0″ style=“2″] Основната мисия на cектор „Клинична лаборатория” в МЦРМ „Радост” е да осигури на нашите пациенти високо качество на изследване и обслужване, прецизност и достъпност на информацията. В рамките на нашата компетентност ще отговорим на въпроси, свързани с провеждането и приложението на фундаментални и специфични лабораторни изследвания. Създадената организация на лабораторна дейност гарантира високо качество на провежданите изследвания посредством високата степен на автоматизация на процеса на регистрация на постъпващите материали за работа, съхранението и получаването на резултатите. Убедени сме, че сектор „Клинична лаборатория” в МЦРМ „Радост” ще удовлетвори във висша степен Вашите изисквания за прецизно и качествено професионално изследване.

 • Хематология и имунохематология
 • Биохимия
 • Туморни маркери
 • Вирусология
 • Анализ на урина
 • Генетични изследвания
[/spoiler] [spoiler title=“Специализирани медицински услуги“ open=“0″ style=“2″]
 • Ендокринология
 • Имунология
 • Медицинска генетика
 • Урология
[/spoiler] [spoiler title=“Психологическа подкрепа“ open=“0″ style=“2″]

Безплодието е проблем, който засяга психо-емоционалната сфера в дълбок аспект.

Мъжете и жените са засегнати от безплодието по различен начин, но повечето двойки преживяват битката по подобен начин. Това е свързано с традиционните начини, по които мъжете и жените мислят, чувстват и действат. Често жените са възприемани като емоционалната глава на семейството или двойката. Те се чувстват отговорни не само за негативните настроения на околните, но и за всичко лошо, което се случва. Когато жените се опитват да потиснат чувствата си, техните емоции могат да станат още по-зловещи, докато накрая излязат извън контрол и се превърнат в чудовище, което да ги погълне изцяло.

Жените в безплодните двойки често защитават партньорите от собствената си болка и чувство за провал като поемат отговорността за лечението. Когато се предлага мъжът да придружи жената на записаните часове за преглед, двойките се притесняват заради загуба на доходи, време и др. Докато тези притеснения са важни и уместни, те също така служат на целта за предпазване на мъжете от тяхната собствена отговорност в процеса и от техните собствени чувства.

Мъжете традиционно са възприемани като източника на доходи и са отговорни за защитата на двойката от реални или въображаеми опасности. Те се чувстват в опасност ако изразят чувствата си, тъй като често са били заставяни да ги потискат. Те са научени да поемат контрола, да вземат решения и да мислят без да се разсейват от емоциите.

Мъжете в безплодните двойки често се чувстват объркани от силата на емоциите на партньорката си, както и от неспособността да достигнат до своите собствени. Те концентрират енергията си в работата, т.е. там където могат да имат успех. В резултат на поемане на отговорността за емоционалния удар при

безплодието, жената изпитва силни чувства като болка, гняв, страх и др., които комбинирани с посланието, че нейния начин на справяне с проблема е нефункционален или ненормален, пораждат депресия. Когато чувствата излязат наяве, тя вече не ги контролира и не знае как да поиска това от което има нужда, особено от мъжа, който тя така упорито предпазва. Тя може да копнее за емоционална връзка или взаимодействие в един момент, а в следващия да се отдръпне емоционално, когато се страхува, че е разочаровала партньора си.

Мъжете се поставят в ситуация, в която, в зависимост колко добре са обучени да разрешават проблемите, са безпомощни да направят тази ситуация по-добра за половинката си, и в резултат могат да й предадат посланието, че тя е “прекалено” емоционална или чувствителна, надявайки се, че така ще я успокоят. Жената приема това по-скоро като критика към уменията й да се справи, отколкото като израз на страховете на мъжа.

Това е момента, когато двойките чувстват, че са се провалили в най-важната от всички роли – създаване на потомството. И това е момента, в който трябва да потърсят психологическа подкрепа.

[/spoiler] [/box]
дари-сперматозойди дари-яйцеклетки

 

[note color=“fdedef“]РАБОТНО ВРЕМЕ


понеделник – 08.00 – 17.00 ч.
вторник – 08.00 – 17.00 ч.
сряда – 08.00 – 17.00 ч.
четвъртък – 08.00 – 17.00 ч.
петък – 08.00 – 17.00 ч.
[/note]