в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: ноември 22, 2013
3515

В днешното забързано ежедневие, изпълнено за мнозина с много стрес, начинът на хранене се явява ключов за доброто здраве и пълноценния начин на живот.

[note color=“fff“]Консумацията на прекалено много храни, които са киселиннообразуващи, като рафинираните продукти (бяла захар, бял ориз, захарните продукти и всички сладкиши, пържените и мазни храни, храните с прекалено много белтъчини и пр.), както и употребата на месо в големи количества и прекомерното хранене, доказано довеждат до повишена в големи количества киселинност на организма. А вследствие на това се стига до широка гама от всякакви заболявания. [/note]
Силно замърсения въздух в градовете има огромен принос за натрупване на вредни в-ва в организма

Силно замърсения въздух в градовете има огромен принос за натрупване на вредни в-ва в организма

Трябва да отбележим и че всички химически вещества, добавяни към нашата храна с цел по-дълготрайното й съхранение в търговски вид, ароматизирането и оцветяване , замърсеният въздух, който отравя градовете ни, употребата на цигари и алкохол, масовото приемане на какви ли не лекарства и съвсем не на последно място изключителното емоционално напрежение, характерно за съвременния начин на живот, предизвикват драматични промени в нашата ендокринна система. Всички тези отрицателни за нашето здраве фактори водят до натрупването на химически отрови в организма ни.

Само част от споменатите отпадъчни вещества, които са отровни, се освобождават през червата и бъбреците или чрез кожата. Много по-голяма част от тези продукти обаче остават много здраво свързани с органите, клетките, всички жлези и артериите и така нахлуват цялостно навсякъде в кръвта, вследствие на което тяхното отстраняване става много трудно.

Мнозина лекари смятат, че натрупването на отровите вътре в тялото е първостепенната причина за повечето болести, а не т. нар. лоши микроби „отвън“. Вирусите и бактериите ни заразяват единствено тогава, щом нашия организъм е вече отслабен до пределна или не чак толкова точка на замърсяване, за да може да им се противопостави.

По тази причина много от нас могат да са в контакт абсолютно едни и същи микроорганизми, които предизвикват болести, но само някои от нас ще се разболеят.

Ето защо водещи специалисти много вярно отбелязват, че щом вътрешните отрови или отпадни продукти остават в организма, са налице условия за вътрешно отравяне, т. нар. „токсемия“. Тъй като този термин означава прекомерно наличие на продукти от обмяната на веществата, които са отпадни, именно това се изтъква като “универсалната причина за всички болести”.

Болестта всъщност е усилието, извършвано от организма, за да отхвърли продуктите, които са отпадъчни и затлачват и възпрепятстват неговите нормални функции. Ето защо трябва да бъде лекувана не болестта, а самият организъм чрез неговото цялостно очистване от всички дълго натрупвани в него отрови. Прочистването на организма чрез спазването на разтоварителен режим на хранене е първата и най-важна стъпка към доброто здраве.