в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 12, 2020
32236
Оптики Сторекс гр. Пловдив, ул. Скайлер 1
032 621 533 | 0888 304 949
storex(@)mail.bg
www.storexbg.com

Сторекс Оптик ООД започва дейността си през 1997 г. Фирмата притежава два оптически магазина, към тях функционират лицензирани лекарски кабинети, със статут на здравни заведения.
Управителите на “Сторекс Оптик” са квалифицирани специалисти,които пряко ръководят както оптическата, така и медицинската дейност.

Untitled

Работещите във фирмата притежават съответната квалификация и професионален опит, необходим за дейността им.
Техниката,с която се работи,е от най-висок клас. Стремим се винаги да бъдем в крак с новите технологии, като периодично я обновяваме.
Лекарските кабинети са оборудвани със съвременна апаратура и имат възможности за пълна очна диаагностика.

Оптики Сторекс – 15 години доказан професионализъм , качество , отговорност!
Ние сме опитен екип квалифицирани специалисти и сме известни със следното:
Два оптически магазина с очни кабинети в супер-центъра на Пловдив,отговарящи на европейските стандарти:

adresi

 • Перфектна компютърна изработка на очилата с техника от най-висок клас
 • Огромен избор на рамки,стъкла,слънчеви очила,контактни лещи и разтвори
 • Лицензирани лекарски очни кабинети,оборудвани със съвременна диагностична апаратура
 • При нас винаги има очен лекар,дори и в събота.Прегледите са не само за определяне на диоптрите,а пълна очна диагностика от квалифициран офталмолог-специалист
 • Гарантирано качество и произход на всички оптични продукти
 • Контактни лещи-голям избор, имаме всички диоптри в наличност
 • Обслужваме с еднакво внимание всички клиенти,можем да задоволим и най-изискания вкус-предлагаме и най-новите модели,съобразени с модните тенденции
 • Девизът ни е : Нашите клиенти виждат !
[spoiler title=“Дейности“ open=“0″ style=“2″]
 • Пълна очна диагностика от квалифицирани лекари – специалисти-офталмолози.
 • Изработка на всички видове диоптрични очила.
 • Безплатен преглед при поръчка на очила.
 • Издаване на медицински свидетелства.
 • Изработка на слънчеви очила с диоптър.
 • Всички видове меки контактни лещи /цветни и диоптрични,еднофокусни,многофокусни и астигматични/
 • Провеждане обучение на начинаещи пациенти за лещи.
 • Разтвори за меки и твърди лещи-всички видове
 • Слънчеви очила-богат асортимент,гарантирано качество.
 • Проверка на UV защита.
 • Почистване на очила с ултразвук.
 • Ремонти на всякакви очила.
[/spoiler] [note color=“8cb990″] ПРОДУКТИ

Всички оптични продукти,предлагани в нашите магазини са с гарантиран произход и качество,отговарящо на европейските стандарти.

[spoiler title=“Рамки“ open=“0″ style=“2″]

Предлагаме голямо разнообразие от всички видове рамки и богат избор на модели от най реномираните търговски марки: Armani, Ray Ban, Hugo Boss, Gucci, Ferre, Carrera, Max Mara, Ives Saint Laurent, Carolina Herrera, Paco Rabanne, Pierre Cardin, Benetton Oxydo, Oliviero Contini, Enrico Coveri, Exess, Solano и още много други, излишно е да изброяваме всички.
Рамки не трябва да се избират по снимка в каталог или в Интернет. По-добре е да се пробват и да се препоръчат от квалифициран оптик, защото не всички видове и модели са подходящи за определен тип рефракция. Трябва да се съобразят няколко фактора-диоптри, вид на стъклата, междузенично разстояние и др.
Ние подбираме най-добрите модели от всяка колекция, съобразяваме се с модната тенденция, предлагаме рамки само с високо качество и техническа конструкция, позволяваща дълготрайна експлоатация.
Голямо удобство за клиентите ни предлага системата Essilor-Visiooffice-с камера се правят снимки с различни модели и клиентът може да се види с няколко варианта едновременно.[/spoiler] [spoiler title=“Стъкла“ open=“0″ style=“2″]

Оптичните лещи,които се монтират на рамките (наричани по-популярно „стъкла“),са различни видове според материала,оцветяването,предназначението,технически и оптични показатели и др.Съвсем накратко,без излишни подробности и сложни термини,ще опишем най-важните:
Според материала: минерални (по-тежки и чупливи) и органични (от специален полимер,по-леки и устойчиви)
Според оцветяването: прозрачни (наричани „бели“),постоянно оцветени (в различни цветове и интензитет),с променливо оцветяване – фоточувствителни (наричани фотосолар или хелиоматик и др.)
Според дебелината : обикновени (неизтънени,с нормален коефициент на пречупване на светлината),средно изтънени (с междинен коефициент на пр.) и силно изтънени (с висок коефициент на пр.)
Според покритието : без покритие (лесно се надраскват и увреждат), с твърд слой против надраскване (лаково покритие),с многослийно антирефлексно покритие (противоотражателно),с липофобно покритие (не задържат мазнини-напр.отпечатъци от пръсти),с антистатично покритие (не задържат прах и частици).
Според предназначението ; за близо,за далече, за постоянно носене, комбинирани.
Според фокуса : еднофокусни, двуфокусни (бифокал), многофокусни (прогресив).
Според дизайна на повърхността : сферични , асферични , с индивидуален дизайн.
Възможни са комбинации от различни видове, т.е. стъкла с много качества, събрани в едно. В нашите оптики ще ви предложим най-подходящите за вас стъкла-съобразени със стойностите на рецептата (диоптрите), конструкцията и размера на избраната рамка, междузеничното разстояние и т.н.
Новите технологии предлагат големи възможности и непрекъснато на пазара излизат нови продукти, които могат да задоволят потрбностите на всеки клиент.
Всички стъкла, които ние предлагаме са с гарантирано качество, отговарящи на европейските стандарти. Работим с почти всички вносители на оптични продукти : Essilor, Zeiss, Rodenstock, Optiswiss, Hoya, Indo, Maskalens и др.[/spoiler] [spoiler title=“Слънчеви очила“ open=“0″ style=“2″]

Слънчевите очила са преди всичко предпазно средство за очите, а не само моден аксесоар. Тяхната роля е да защитават очите от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и да намаляват дразненето от силната слънчева светлина. Най-добра защита се постига, когато имат и поляризиращ филтър, който предпазва от силната отразена светлина, например от сняг, мокър асфалт или пясък на плажа.
Всички слънчеви очила в нашите оптики са със 100% UV защита, която се проверява само със специален UV тестер, безплатно за нашите клиенти. Качеството и произходът са гарантирани.
Разбира се, не трябва да се пренебрегва и модната тенденция. Ние избираме най-красивите модели от всяка колекция. Предлагаме слънчеви очила на следните марки: Ray Ban, Armani, Hugo Boss, Gucci, Max Mara, Carrera, Ferre, Paco Rabanne, Carolina Herrera, Oxydo, Exess, Cube, Polarvision и др., излишно е да изброяваме всички. Има текучество и промяна в модата всяка година. Когато се купуват слънчеви очила е добре да се пробват, а не да се избират по каталог или по снимка в Интернет.[/spoiler] [spoiler title=“Контактни лещи“ open=“0″ style=“2″]

Контактните лещи придобиха огромна популярност в последните години. Причините за това са няколко,но най-вече революцията в новите технологии – новите продукти в тази индустрия дават широки възможности за контактна корекция на почти всички рефракционни аномалии.
Контактните лещи са много видове, ще ги опишем накратко:
Според вида на материала : твърди и меки, те от своя страна имат подвидове.
Твърдите са обикновени и газпропускливи, за корекция на астигматизъм, високи рефракционни аномалии или кератоконус. В днешно време се ползват по-рядко, тъй като меките лещи ги изместват със своите големи корекционни възможности.
Меките лещи са широка гама от продукти,които са няколко групи:
Според материала : от хидрофилен полимер (с различно водно съдържание-от 38 до 75 %) и
от силикон-хидрогел (с различна кислородопреносимост).
Според фокуса : еднофокусни и многофокусни (прогресив).
Според дизайна : сферични, асферични и торични (за астигматизъм).
Според срока на употреба : годишни, тримесечни, едномесечни, еднодневни (еднократни).
Според цвета : цветни (козметични) и безцветни (диоптрични), както и в комбинация (цветни с диоптър).
Ние имаме дългогодишен опит и практика с много пациенти , предлагаме почти всички видове лещи ,като избираме най-подходящия вид за конкретния вид рефракция. Работим с всички вносители, но основно с продуктите на:
Bausch&Lomb, Cooper Vision, Cantor&Nissel, Ultravision, Eyemed Technologies, Soleko, CIBA Vision и др.
Контактни лещи или очила – какво да изберем?
Еднозначен отговор на този въпрос няма,но лещите имат някои предимства пред очилата:дават широко зрително поле,образ в естествена големина,без периферни изкривявания,възможности за спорт и някои динамични професии, няма я досадната тежест на очилата, особено при високи диоптри, няма запотяване на стъклата през зимата и др.
Разбира се, имат и някои недостатъци-повишен риск от очни инфекции, наранявания на роговицата и др., но при спазване на добра хигиена обикновено няма проблеми.
Ако вече носите или искате да опитате за първи път контактни лещи-заради диоптричен проблем или просто за смяна на цвета, заповядайте при нас-това е точното място![/spoiler] [spoiler title=“Разтвори“ open=“0″ style=“2″]

Поддръжката на контактните лещи е изключително важна както за запазването им в добро състояние дълго време, така и за здравето на очите. Това зависи от няколко фактора:вида на разтвора за съхранение,редовната му подмяна (при всяко сваляне), хигиената (внимателна употреба на грим,козметика и състояние на маникюра), околната среда (влажност, запрашеност) и др.
Разтворите за съхранение, промиване и поддръжка на лещите са широка гама от продукти на множество фирми и изборът на пазара е голям. В нашите оптики ще намерите богат асортимент разтвори от най-качествените и реномирани производители.[/spoiler] [spoiler title=“Аксесоари“ open=“0″ style=“2″]

Предлагаме богат избор на:

 • Калъфи
 • Ланци
 • Бърсалки
 • Контейнери за лещи
 • Лупи
 • Пинсети
 • Почистващи спрейове
 • Обтуратори
[/spoiler][/note]

Ние имаме богат опит с колективните поръчки. Предлагаме преференциални условия и правим големи отстъпки според броя на служителите и изготвяме изгодна оферта,за да могат нашите клиенти да получат най-доброто в рамките на определен бюджет. Като бонус предлагаме безплатен пълен очен преглед в нашите лицензирани кабинети.


Вижте по-голяма карта