в Отслабване, Полезно
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 1 - Рейтинг: 5,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: януари 3, 2017
33189
[note color=“#92AC09″]Усвояването на различните храни при всяка кръвна група е различно. Ако се консумират храни, подходящи за вашата кръвна група, ще свалите по-лесно излишните килограми.[/note]

Кръвна група 0

Отслабване според кръвната групаХората с такава кръвна група имат повишена стомашна киселинност, което означава, че при тях лесно се усвоява месото, но трябва да ограничат приема на зърнени храни, хляб и бобови растения.

Основната причина за пълнеене при хората с нулева кръвна група е глутенът (съдържащ се основно в зърнените храни),който забавя метаболизма.

Друг фактор за натрупване на излишни килограми е пониженото ниво на хормоните на щитовидната жлеза, което също забавя метаболизма. За това е добре да се избягват храните, които подтискат отделянето на тези хормони.
[note color=“#e0e0e0″] *разрешени храни:месо,риба,плодове и зеленчуци
*храни, които трябва да ограничите:зърнени и бобови храни
*храни, които не бива да консумирате ако искате да отслабнете:пшеница,царевица,леща,зеле,карфиол,брюкселско зеле
*храни, които помагат за редуциране на теглото:морски дарове, черен дроб, червено месо, къдраво зеле, спанак, броколи.
[/note] Хората с тази кръвна група имат нужда от интензивни физически упражнения.


Кръвна група А

Ако спадате към тази кръвна група,най-добре е за отслабване да прилагате вегетарианска диета. Тъй като хората с кръвна група А имат понижена стомашна киселинност, при тях месото трудно се храносмила. Щом изхвърлите от менюто си месото веднага ще започнете да сваляте килограми и ще засилите имунитета си.

Важно е да ядете повече сурови ядки и семки, защото те са богати на растителни протеини. Избягвайте бобовите растения- те предизвикват спад на производството на инсулин, което може да доведе до напълняване. Редовно консумирайте соеви продукти. Зеленчуците са много важни, тъй като чрез тях си набавяте минерали, ензими и антиоксиданти. Млечните продукти за вас са трудносмилаеми и те забавят метаболизма.
[note color=“#e0e0e0″] *разрешени храни: зеленчуци, морски дарове, зърнени храни, тофу
*да се ограничават:кашу, фъстъци, маслини, чушки, картофи,зеле, домати, гъби.
*да не се консумират по време на диетата: месо, млечни, боб, пшеница.
*полезни храни за сваляне на килограми: растително олио, зеленчуци, ананас, соеви продукти.
[/note]


Кръвна група B

Пълнеете най-вече от леща, фъстъци, сусамови семена, царевица,елда. Те съдържат лектини, които забавят метаболизма,предизвикват умора, задържане на течности и хипоглекимия.Глутенът в пшеничните кълнове и пълнозърнестите продукти също забавя метаболизма ви.

Изхвърлете от менюто си пилешкото месо,което също съдържа неблагоприятни за вас лектини. Добре ще ви се отрази приема на дълбокоокеански риби,но трябва да избягвате черупчестите мекотели.
млечните продукти са позволени. Повечето ядки и семки не са препорачителни.Плодовете и зеленчуците добре се понасят от представителите на кръвна група B.
[note color=“#e0e0e0″] *разрешени храни:месо(без пилешко)млечни продукти, зърнени и бобови храни,плодове и зеленчуци
*да се ограничават:миди,синьо сирене,тестени изделия,артишок авокадо,маслини,тиква,домати.
*да не се консумират:царевица,леща,фъстъци, сусам, елда, пшеница
*полезни храни: зеленолистни зеленчуци, яйца, черен дроб, чай от сладък корен
[/note]


Кръвна група AB

Представителите на тази кръвна група трябва да консумират много ориз, но да изключат от менюто си всички видове паста. Понасяте добре млечните продукти. Бъдете предпазливи с ядките и семките.

Поради това, че имате по-слаба имунна система, трябва да консумирате повече плодове и зеленчуци. Добре ви се отразяват зърнените храни.За вас е подходяща умерена смесена диета.
[note color=“#e0e0e0″] *разрешени храни: месо, морски дарове, млечни продукти, тофу, бобови храни, зърнени храни, зеленчуци, плодове
*да се ограничава приема на:миди, синьо сирене, банани, хляб, манго, портокали, кокосови орехи, оцет, бял и черен пипер.
*да не се консумират: червено месо, боб, семки, царевица, елда
*полезни за отслабване храни: тофу, морски дарове, млечни продукти, зеленолистни зеленчуци, ананас.
[/note]