в Пловдив
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: май 1, 2020
32534

Контактна информация

Основна информация

Специализирана очна клиника и болница за активно лечение СОБАЛ „Луксор“ ООД е създадена през 2004 г. в град Пловдив. Притежава лиценз от Министерството на здравеопазването. Предмет на дейност са диагностика, лечение и хирургия на очни заболявания, медико-козметични услуги и научна дейност.

Очна клиника и болница „Луксор“ – гр. Пловдив извършва лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм с най- модерна, прецизна и безопасна технология на Carl Zeiss. Болницата е специализирана в оперативното лечение на заболявания на преден очен сегмент – катаракта, глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия, естетика на лице, лазерна корекция на зрението.
[note color=“#00a54b“]Лазерна Корекция


[spoiler title=“Късогледство“ style=“2″]

Късогледство (Миопия)

Късогледството представлява състояние, при което обектите наблизо се виждат ясно, но далечните образи се виждат размазано – окото е твърде удължено за собствената си фокусираща сила или роговицата е силно изпъкнала. При това състояние светлинните лъчи се фокусират пред ретината.

Късогледството обикновено може да бъде коригирано с очила, контактни лещи или рефракционна хирургия.

Лечение на късогледство

При пациенти във възрастовата група 20г. – 40г. предпочитаното лечение е лазерното коригиране на късогледство. Този метод за коригиране е напълно безопасен, безкръвен и безшевен.

При пациенти във възрастовата група над 40г. съществува друг метод за корекция на късогледство. Чрез модели меки лещи за вграждане в окото се постига отлично зрение и превенция на очни заболявания, които могат да се появят с напредването на възрастта.

Корекция на късогледство

Очна клиника и болница Луксор има дългогодишен опит в коригирането на късогледство чрез лазерна корекция на зрението или чрез поставяне на лещи коригиращи късогледство. Годишно в болницата се оперират над 2000 пациента желаещи независимост от очила и контактни лещи. В зависимост от годините, състоянието на зрението и специфичните нужди на пациента, ние можем да предложим най-добрият Вариант за Вашето отлично зрение.

Каква е следващата стъпка за корекция на Късогледство?

Готови ли сте да захвърлите очилата и контактните лещи завинаги?

Правилният и стриктен подбор на пациентите за лазерна корекция на късогледство е гаранция за перфектни и дългосрочни резултати. Моля попълнете нашият персонален тест за лазерна корекция на зрението и наш сътрудник ще се свръже с Вас в рамките на деня. По този начин, Вие ще бъдете максимално добре запознати с процедурата и очакваните резултати.

Персонален тест за лазерна корекция

Очна клиника и болница „Луксор“ – гр. Пловдив предлага персонален тест за лазерна корекция на зрението. Направете първата крачка към премахването на очилата и контактните лещи и вижте дали сте подходящ за лазерна корекция на зрението.

[/spoiler]
[spoiler title=“Далекогледство“ style=“2″]

Далекогледство (Хиперметропия)

Хората, които имат далекогледство изпитват проблеми свързани със зрението наблизо. Това включва дейности като четене или работа с комппютър.  Светлинните лъчи се фокусират зад ретината и образа се получава зад ретината. Вследствие, близките образи не се виждат ясно. Възможно е човек с такава рефракционна аномалия да компенсира нуждата от очила чрез пренапрягане на очите си. Това обикновенно се изявява със силно главоболие, особено при по продължителна работа наблизо. В зависимост от степента на далекогледство и възрастта на пациента, далечното зрение също може да е размазано.

Далекогледство обикновено може да бъде коригирано с очила, контактни лещи или рефракционна хирургия.

Лечение на далекогледство

При пациенти във възрастовата група 20г. – 40г. предпочитаното лечение е лазерното коригиране на далекогледство. Този метод за коригиране е напълно безопасен, безкръвен и безшевен. Можете да научите повече информация за лазерна корекция на далекогледство от тук!

При пациенти във възрастовата група над 40г. съществува друг метод за корекция на далекогледство. Чрез модели меки лещи за вграждане в окото се постига отлично зрение и превенция на очни заболявания, които могат да се появят с напредването на възрастта.

Корекция на далекогледство

Очна клиника и болница Луксор има дългогодишен опит в коригирането на далекогледство чрез лазерна корекция на зрението или чрез поставяне на лещи коригиращи далекогледството. Годишно в болницата се оперират над 2000 пациента желаещи независимост от очила и контактни лещи. В зависимост от годините, състоянието на зрението и специфичните нужди на пациента, ние можем да предложим най-добрият Вариант за Вашето отлично зрение.

Каква е следващата стъпка за корекция на Далекогледство?

Готови ли сте да захвърлите очилата и контактните лещи завинаги?

Правилният и стриктен подбор на пациентите за лазерна корекция на далекогледство е гаранция за перфектни и дългосрочни резултати. Моля попълнете нашият персонален тест за лазерна корекция на зрението и наш сътрудник ще се свръже с Вас в рамките на деня. По този начин, Вие ще бъдете максимално добре запознати с процедурата и очакваните резултати.

Персонален тест за лазерна корекция

Очна клиника и болница „Луксор“ – гр. Пловдив предлага персонален тест за лазерна корекция на зрението. Направете първата крачка към премахването на очилата и контактните лещи и вижте дали сте подходящ за лазерна корекция на зрението.

[/spoiler]
[spoiler title=“Астигматизъм“ style=“2″]

Астигматизъм

Астигматизъм е състояние което може да се наблюдава и при хора имащи късогледство, така и при хора имащи далекогледство. В този случай роговицата не е изцяло кръгла, а по- скоро има продълговата форма. Ето защо светлинните лъчи се пречупват в 2 отделни точки, като нито една не е фокусирана върху ретината. Това води до размазани образи както надалеч, така и наблизо.

Не само възрастните могат да бъдат астигматици. Превантивно организирайте преглед при очен лекар специалист както за себе си, така и за своето дете, за да не се чудите откъде идва онова главоболие, което го прави толкова нервно и сприхаво.

Всякакъв вид астигматизъм обикновено може да бъде коригиран с очила, контактни лещи или рефракционна хирургия.

Лечение

При пациенти във възрастовата група 20г. – 40г. предпочитаното лечение е лазерното коригиране на астигматизъм. Този метод за коригиране е напълно безопасен, безкръвен и безшевен. Можете да научите повече информация за лазерна корекция на астигматизъм от тук!

При пациенти във възрастовата група над 40г. съществува друг метод за корекция на астигматизъм. Чрез модели меки лещи за вграждане в окото се постига отлично зрение и превенция на очни заболявания, които могат да се появят с напредването на възрастта. Меки лещи за корекция на астигматизъм се наричат торични лещи. Те имат специална вградена корекция, като едновременно могат да съдържат предписание за далекогледство или късогледство.

Корекция на астигматизъм

Очна клиника и болница Луксор има дългогодишен опит в коригирането на астигматизъм чрез лазерна корекция на зрението или чрез поставяне на лещи коригиращи астигматизъм. Годишно в болницата се оперират над 2000 пациента желаещи независимост от очила и контактни лещи. В зависимост от годините, състоянието на зрението и специфичните нужди на пациента, ние можем да предложим най-добрият Вариант за Вашето отлично зрение.

Каква е следващата стъпка за корекция на Астигматизъм?

Готови ли сте да захвърлите очилата и контактните лещи завинаги?

Правилният и стриктен подбор на пациентите за лазерна корекция на астигматизъм е гаранция за перфектни и дългосрочни резултати. Моля попълнете нашият персонален тест за лазерна корекция на зрението и наш сътрудник ще се свръже с Вас в рамките на деня. По този начин, Вие ще бъдете максимално добре запознати с процедурата и очакваните резултати.

Персонален тест за лазерна корекция

Очна клиника и болница „Луксор“ – гр. Пловдив предлага персонален тест за лазерна корекция на зрението. Направете първата крачка към премахването на очилата и контактните лещи и вижте дали сте подходящ за лазерна корекция на зрението.

[/spoiler]
[/note]
През 2008г. болницата въведе система за управление на качеството и се сертифицира по ISO9001:2000, с което покрива всички необходими европейски стандарти. Акредитирана е за максималния срок от пет години с максималната оценка пет звезди.
[note color=“#00a54b“]Пациентите за нас


[/note]
На територията на медицинско заведение „Луксор“ гр. Пловдив има разположени 3 лекарски кабинета за прегледи по здравна каса, две операционни зали оборудвани с последно поколение апаратура на водещи офталмологични компании от Америка и Германия. Очна болница „Луксор“ разполага с стай за почивка и настаняване след операции на преден и заден очен сегмент.

Годишно в очна клиника и болница „Луксор“ гр- Пловдив се преглеждат и оперират над 30 000 пациента.