в Болници, НЗОК
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: октомври 11, 2018
36888

Контактна информация

Основна информация

Очна клиника РЕСБИОМЕД – София, България е първата клиника извън Испания, част от Офталмологична Корпорация VISSUM

Името РЕСБИОМЕД (RESBIOMED) е резултат от съчетанието на първите три букви от английските думи RESEARCH (изследванe), BIOLOGY (биология) и MEDICINE (медицина).

Когато влезете в нашата клиника, се доверявате на организация, чиято мисия е да предложи най-доброто за Вашите очите във всяка една от субспециалностите на Офталмологията. ВИЕ сте най- важни за нас и затова на Ваше разположение са най-добрите специалисти и най-новите технологии, подходящи точно за Вас.

Основна дейност

Лазерна рефрактивна хирургия

Лазерна рефрактивна хирургия

В очна клиника РЕСБИОМЕД Ще откриете най – доброто решение

Открийте как можете да виждате без очила или контактни лещи, в рамките на седмица

Целият процес е невероятен. Искате ли да изпитате чувството да виждате перфектно, след като години на ред са ви били нужни очила или контактни лещи за това.

Лазерната операция на очите може да изглежда сложна, докато не се запознаете с процедурата.

ОСВОБОДЕТЕ ОЧИТЕ СИ ОТ ОЧИЛАТА И ЛЕЩИТЕ 100% ЛАЗЕРНА РЕФРАКТИВНА ХИРУРГИЯ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Лазерна рефрактивна хирургия

 • късогледство
 • далекогледство
 • астигматизъм
 • пресбиопия
 • лазерно асистирана кератопластика
 • Femto – LASIK
 • Femto – LASIK Mono Vision
 • PRK Mono Vision
 • ReLEX

– FLEX

– SMILE

 • ICRS
 • Laser Blended Vision (LBV)
 • Laser Assisted Keratoplasty

Има пет основни стъпки, които показват не само колко прецизна може да бъде лазерната хирургия, но също така представят изключителното ниво на грижи, които полагаме на всеки етап. Никой друг не отделя толкова време, за да разгледа очите ви в детайли преди операцията, нито предлага същата степен на последващи грижи. Можете да се обадите или да дойдете на място, по всяко време след лечението, ако нещо ви притеснява. Това няма да ви струва нищо.

Петте стъпки в процеса на лазерна операция на очите

Важно е да Ви информираме, че ще трябва да се отделите повече време на процеса, отколкото би Ви отнело в някоя от другите клиники. Но когато говорим за лазерна операция на очите, не искате ли да бъдете абсолютно сигурни във всичко? Ние никога не правим компромис.

Първата стъпка в този процес е да ни се обадите. Просто се наберете някой от телефоните на очна клиника РЕСБИОМЕД – 02 80 81 888 или 0879 600 290 и нашите координатори ще ви помогнат с въпросите или притесненияте, които имате. Това по никакъв начин не Ви задължава с нищо.

Стъпка 1: Обадете ни се

Ако обмисляте да си направите лазерна корекция на очите, обадете ни се. Това не е задължително, но ние ще сме щастливи да отговорим на Вашите въпроси и да обсъдим притесненията Ви. Можете също така да си запазите час за безплатна първоначална оценка, все още без задължение. Говорете с експерт на 02 80 81 888 или 0879 600 290 или попълнете онлайн формата за запитване.

Стъпка 2: Изчерпателна консултация

Първо, трябва да се увериме, че сте подходящ за лазерна операция на очите. Около 95% от хората са, но някои клиники отпращат до 20% от потенциалните пациенти. Това е често, защото тези клиники не са подготвени да се справят с по-сложните случаи. По-голямата част от първоначалният Ви преглед в очна клиника Ресбиомед е безплатна. Независимо от това, Ви уверяваме, че ще бъде най-изчерпателният очен преглед, който Ви е правен. Детайлното познаването на очите Ви гарантира по-малък риск и по-добри резултати. Поради тази причина, ние никога не бързаме, по време на първичния Ви преглед. Необходимо е да си отделите най-малко два часа за прегледа – много повече, отколкото в останите клиники.

Преди да започнем, нашият психолог ще Ви обясни процеса, и какво можете да очаквате. Той ще ви помогне да идентифицирате някакви притеснения, ще отговори на много въпроси, и ще Ви успокои.

Следващата стъпка е, медицинско лице от нашия екип ще измери очите Ви с помощта на няколко различни технологии. Тестовете са безконтактни и напълно безболезнени. Насърчаваме Ви да задават много въпроси. Първият ни приоритет е, да се чувствате информирани и удобно на всеки етап.

Измерваме точната геометрия на роговицата Ви, както и дебелината. Това е от решаващо значение, тъй като лазерната корекция на очите включва премахване на някои клетки от роговицата. Имайки в предвид това, ние трябва да се увериме, че можем да извършим интервенцията.

Също измерваме малките, уникални несъвършенства в начина, по който Вашето окото фокусира светлината. Това ни помага да преценим всички специфични визуални дефекти. Също така ни помага да оценим Вашето зрение при слаба светлина, което увеличава шанса за постигане на нормално зрение.

Проверчваме размера на Вашите зеници. Това ни гарантира, че операцията няма да се отрази на начина, по който зениците Ви се адаптират към различната светлина, и е особено важно за осигуряване на добро нощно зрение.

Рефрактивна оценка

Един от нашите експерти офталмолози ще прегледа резултатите от първоначалните Ви тестове, а след това ще проведе обстоен офталмологичен преглед. Тества се всичко от слъзния Ви филм до способността Ви да виждате обекти в слабо контрастни условия.

Ако зрението Ви се влошава, в следствие на възрастта (пресбиопия), ние ще ви тестваме, за да преценим дали сте подходящ за LBV (Laser Blended Vision) – революционно лечение на това състояние.

При някои от тестовете, се налага да докоснем повърхността на самото око. Ще Ви дадем анестетични капки за очи. Може да почувствате леко изтръпване, което намалява в рамките на 20 минути.

Очен преглед

Ако сте подходящи за операция, това е мястото, където можете да решите дали искате да продължите. Ако се съгласите, офталмологът ще проведе пълен преглед, събирайки още по-подробна информация за Вашите очи. Трябва да Ви се разширят зеници, с помощта на различни очни капки. Това може да направи очите Ви по-чувствителни към светлина, а зрението Ви леко размазано, за няколко часа.

Стъпка 3: Лечение

Големият ден!

Длъжни сте да се чувствате малко тревожни. Не се притеснявайте: на този етап познаваме очите Ви в невероятени детайли, което е ключът към успешната операция.

Въпреки това, първото нещо, което ще направи Вашият хирург е заключителен преглед, проверка на предишните измервания, за да потвърди параметрите, които ще бъдат зададени за всяко от очите Ви. След това ще бъдете придружен за предоперативна подготовка, преди да влезете в операционната и да промените живота си.

Самата процедура варира леко, в зависимост от вида на операцията, от която имате нужда. Над 95% от хората са подходящи за LASIK – процедурата с най-кратък период на възстановяване.

Корекцията на двете очи отнема само няколко минути. Вашият хирург ще Ви обяснява всеки етап, така нищо няма да Ви изненада. Няма болка, въпреки че на моменти може да почувствате лек натиск върху окото, което може да бъде малко неприятно. Всичко, което трябва да правите, е да гледате в мигаща светлина.

Не се притеснявайте, че можете да премигнете, кихнете, да се изкашляте или да извършите други случайни движения. Лазерът проследява очните Ви стотици пъти в секунда, за да компенсира движенията на очите. Не съществува опасност да застрашите операция, или да изложите очите си на риск.

Стъпка 4: Последващи грижи

Вероятно ще забележите голяма промяна веднага след като се изправите от операционната маса и седнете. Първоначално зрението Ви ще бъде несяно, поради подуването на роговицата, сякаш гледате през мъгла. Но предметите и хората вече ще бъдат на фокус. За много пациенти, може да бъде поразително.

В рамките на 24 часа отокът (който е невидимо за другите) ще намалее драстично. Възможно е за известно време, да виджате проблясвания или ореоли, при ярка светлина, които постепенно ще изчезнат. В рамките на 24 часа, след LASIK, повечето пациенти са способни да шофират и да се върнат на работа.

Ще ви дадем подробни предписания за безопасното и успешното Ви възстановяване. Ще трябва да използвате медикаментозни капки за очи, за да се предотврати вероятна инфекция, а през нощта, Ви препоръчваме да използвате маска за сън, през първите седем нощи, така че да не можете да търкате очите си в съня.

Стъпка 5: Години на безпроблемно зрение

Когато зрението Ви е възстановено, ще забележите, всички дребни детайли, които ще направят ежедневието Ви по-добро.

За носещите очила, е удоволствие да видя света, без тази рамка в края на зрителното им поле. Можете да влезете от студено на топло, без очилата Ви да се изпотяват, да спортувате или да се боричкате с децата си, без да се притеснявате за стъклата си.

Ако разчитате на контактни лещи, можете да забравите досадните ритуали на поставянето и свалянето им. Можете да отидете да плувате, без да се притеснявате. Най-важното е, че от момента, в който се събудите ще виждате нормално, без да се налага да мислите за това. Освен това, ако в даден момент желаете да ни посетите, за да проверите напредъка си, ще Ви посрещнем с отворени врати, обадете ни се.

Защо да изберем VisuMax?

 • Интервенцията трае само няколко минути и е атравматична.
 • Това е най-прецизната технология: лазерът осигурява 100 пъти по-голяма точност в сравнение с предишните технологии.
 • Това е най-безопасната технология – не изисква ръчен разрес, което намалява рисковете.
 • Роговицата не се апланира (оплоскостява) по време на процедурата, което гарантира по-голяма прецизност на лазера по време на работа
 • Повишаването на вътреочното налягане (ВОН) по време на процедурата е в най-малки стойности, в сравнение с другите лазерни технологии, което е предпоставка за минимален риск за постоперативни усложнения
 • Зрителната острота след операцията е много добра, а резултатите са предвидими.
 • 100% индивидуален подход – технологията се адаптира напълно към анатомията на Вашето окото.
 • Бързо възстановяване: Не изисква хоспитализация и пациентът може да поднови нормалния си ритъм на живот 24 часа след интервенцията.

Премахването на очилата и контактните лещи

ще подобри качеството Ви на живот.

 • Ще ставате всяка сутрин, без да зависите от очилата или контактните си лещи.
 • Ще се гримирате или бръснете, без да пропуснете нито един детайл.
 • Наслаждавате се на плажа или басейна, без да се притеснявате дали пясъка или водата ще наранят Вашите очила или контактни лещи.
 • Ще спортувате, без неудобството от носенето на очила или дразнението на контактните лещи.
 • Ще упражнявате професии, изискващи оптимално зрение.
 • Ще си спестите високия разход за периодично подновяване на Вашите очила или контактни лещи.
 • Не забравяйте, че за да решите рефрактивните си проблеми с VisuMax технологията, трябва да:

Бъдете над 18 години.

Рефрактивната Ви аномалия да е стопирала своето развитие.

Да имате добро очно здраве.

Медицински екип

В Очна клиника „РЕСБИОМЕД” работят опитни лекари и офталмолози от университетските болници в столицата и страната, както Водещите консултанти и хирурзи от офталмологична корпорация VISSUM, начело с проф. Хорхе Алио:

Д-р Александър Ангелов

Д-р Венелина Милева-Ангелова

Д-р Ралица Винчева

Д-р Теодора Джалева

Д-р Доньо Донев

Д-р Мария Капурдова

Д-р Веселина Киселкова

Д-р Катина Крумова

Д-р Даниела Милошова

Д-р Даниела Паскалева

Д-р Мариета Пенчева

Д-р Лилия Рязкова

Д-р Галя Христова

Валентина Иванова

Димитринка Мирчева

Дора Симеонова

Виола Стойцева

Гергана Стоянова

Нашите пациенти

Нашите пациенти имат достъп до всички върхови офталмологични технологии на Офталмологична Корпорация VISSUM, както и индивидуално лечение по най-добрите световни стандарти.

Нашият екип следва солидни образователни и практически програми, за всяка подспециалност в офталмологията, като част от непрекъснатото им медицинско обучение и участват в текущи обменни програми.

Водещи консултанти и хирурзи от Офталмологична Корпорация VISSUM извършват сложни хирургически операции, съвместно с българските си колеги, за да предадат успешно знанията, специфичните умения и стандартите за управление на качеството при грижата за Вашите очи.

– НЗОК по договор за извършване на специализирана извънболнична и болнична медицинска помощ.

Наши партньори по договор са следните доброволни здравноосигурителни компании:

– ЗОФ „Довере” АД

– „Евроинс – Здравно осигуряване” АД

– ЗОК „България Здраве” АД

– „Здравноосигурителен институт” АД

В очна клиника Ресбиомед – София на пациентите се предоставят медицински услуги и иновации в областта на офталмологията, като се съчетават знанията с експертния опит на международни екипи в сферата на клиничните изпитвания на лекарства и медицински изделия. Неслучайно част от пространството в клиниката в София е отделено именно на изследователския отдел за иновации, който работи в колаборация с екипи от VISSUM – Аликанте.

Зрението е едно от най-важните сетива. Неговото отслабване може да се отрази на качеството Ви на живот. Когато това време настъпи, най-голямата награда е да знаете, че можете да разчитате на професионалисти, които се грижат за Вашите очи.