в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
3445

Може да звучи пресилено, но древното кулинарно изкуство, днес особено на мода, тъй като добрата храна е в основата и на доброто здраве и домашния уют, е само за чисти и духовни хора. Върху всяка храна оказват влияние не само нашето съзнание, нагласа и обкръжение, но и цялостният начин на нейното приготвяне, който остава скрит за нас.

Трябва да знаем, дори това да ни се струва малко пресилено и някак мистично, че

всеки, който докосва храната ни оставя, макар и невидими следи от своите собствени излъчвания, мисли и заряд.

Ето защо колкото сме по-чувствителни, толкова по-голямо ще е тяхното влияние върху нас. Затова източните мъдреци ни съветват, че е много важно да се стараем истински да приемаме храна, приготвяна от добронамерени, излъчващи любов хора. А когато ние приготвяме храна за своите семейства, приятели или други хора, трябва да си наложим задължителния закон в добрата кулинария – чист ум, радостни мисли, много грижа и любов.

Това сътворихме с хубава и истински красива музика, която обичаме :)

Това сътворихме с хубава и истински красива музика, която обичаме 🙂

Готвенето на хубава и истински красива музика, която обичаме, също е неразривен “ритуал” от приготвянето на истински вкусната и здравословна храна, тъй като влияе пряко върху нашето настроение и ни пречиства.

Всичко това още веднъж допълва известната максима, че

храната е нашето най-добро и полезно лекарство.

Тази мисъл на древния мъдрец Хипократ защитава убедително тезата, че болестите не се причиняват от вируси и бактерии, които идват отвън, а са вътре в нашия организъм и около нас. Всички болести започват отвътре, от нашите умове и тела, и за тяхна причина се считат първо лошите мисли, нездравословното хранене и неправилният начин на живот. Нарушаването на природните закони води до наличието на болест като предупредителен лакмус, за да възстановим загубената хармония с природата, нашия вътрешен мир и света около нас.

Подредено ли е всичко в кухнята, както на вас ви харесва?

Подредено ли е всичко в кухнята, както на вас ви харесва

Но когато и тялото, и душата ни, са пълни с отрови, негативни мисли, отпадъчни вещества, които гният и ни замърсяват цялостно, ние ставаме слаби и нямаме нужните сили, за да се противопоставим на различните бактерии и вируси, вследствие на което идва болестта. Т.е. първостепенната причина за всички болести не са само външните вируси, бактерии или зарази, но в много по-голяма степен това се дължи на замърсеността на собствените ни организми, като следствие на лошото и некачествено изхвърляне на отпадъчните отрови и продукти, както и неправилното храносмилане.

Затова нека не само готвим с любов и в добра кондиция, но нека пренесем и същите чисти и приятни мисли и настроения и на трапезата, на която ще се съберем с близките си хора, и в делник, и в празник. Защото това е древната рецепта за здраве – здраве на тялото, на ума, душата и мир в сърцето и дома.