в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: март 10, 2014
3699

Може да звучи пресилено, но древното кулинарно изкуство, днес особено на мода, тъй като добрата храна е в основата и на доброто здраве и домашния уют, е само за чисти и духовни хора. Върху всяка храна оказват влияние не само нашето съзнание, нагласа и обкръжение, но и цялостният начин на нейното приготвяне, който остава скрит за нас.

Трябва да знаем, дори това да ни се струва малко пресилено и някак мистично, че
[note color=“fff“]

всеки, който докосва храната ни оставя, макар и невидими следи от своите собствени излъчвания, мисли и заряд.

[/note]

Ето защо колкото сме по-чувствителни, толкова по-голямо ще е тяхното влияние върху нас. Затова източните мъдреци ни съветват, че е много важно да се стараем истински да приемаме храна, приготвяна от добронамерени, излъчващи любов хора. А когато ние приготвяме храна за своите семейства, приятели или други хора, трябва да си наложим задължителния закон в добрата кулинария – чист ум, радостни мисли, много грижа и любов.

Това сътворихме с хубава и истински красива музика, която обичаме :)

Това сътворихме с хубава и истински красива музика, която обичаме 🙂

Готвенето на хубава и истински красива музика, която обичаме, също е неразривен “ритуал” от приготвянето на истински вкусната и здравословна храна, тъй като влияе пряко върху нашето настроение и ни пречиства.

Всичко това още веднъж допълва известната максима, че
[note color=“fff“]

храната е нашето най-добро и полезно лекарство.

[/note] Тази мисъл на древния мъдрец Хипократ защитава убедително тезата, че болестите не се причиняват от вируси и бактерии, които идват отвън, а са вътре в нашия организъм и около нас. Всички болести започват отвътре, от нашите умове и тела, и за тяхна причина се считат първо лошите мисли, нездравословното хранене и неправилният начин на живот. Нарушаването на природните закони води до наличието на болест като предупредителен лакмус, за да възстановим загубената хармония с природата, нашия вътрешен мир и света около нас.

Подредено ли е всичко в кухнята, както на вас ви харесва?

Подредено ли е всичко в кухнята, както на вас ви харесва

Но когато и тялото, и душата ни, са пълни с отрови, негативни мисли, отпадъчни вещества, които гният и ни замърсяват цялостно, ние ставаме слаби и нямаме нужните сили, за да се противопоставим на различните бактерии и вируси, вследствие на което идва болестта. Т.е. първостепенната причина за всички болести не са само външните вируси, бактерии или зарази, но в много по-голяма степен това се дължи на замърсеността на собствените ни организми, като следствие на лошото и некачествено изхвърляне на отпадъчните отрови и продукти, както и неправилното храносмилане.

Затова нека не само готвим с любов и в добра кондиция, но нека пренесем и същите чисти и приятни мисли и настроения и на трапезата, на която ще се съберем с близките си хора, и в делник, и в празник. Защото това е древната рецепта за здраве – здраве на тялото, на ума, душата и мир в сърцето и дома.

[divider top=“1″]