в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: май 8, 2014
31706

За някои от нас дишането е просто автоматична функция, което ни държи живи като премахва въглеродния диоксид и вкарва кислорода в организма ни. Но за разлика от храносмилането например, дишането може да се контролира със силата на ума.

Например ако сте си поемали дълбоко въздух, за да се успокоите понякога, то вие определено знаете за чудесата, които този процес всъщност може да върши. Ако знаете как да използвате тази техника, то лесно може да се научите как да преодолявате излишния стрес и тревогите, които в днешно време за съжаление са неизменна част от нашето ежедневие.

Обърнете внимание как едно новородено дете или дори коте или куче диша, когато спи. Забележете колко спокойно и плавно го прави. Точно така трябва да дишаме и ние. За съжаление обаче много хора дишат погрешно в продължение на много години без дори и да се усетят. Ако дишате твърде бързо дори и в покой, то вие имате някакъв проблем и това бързо дишане ще започне да ви измаря много бързо.

правилно дишане

Като се измаряте няма да може да свършите със започнатите задачи навреме почти никога. Хората, които дишат и издишват 20 пъти в минута дишат твърде бързо и по този начин кръвта им се окислява по-бързо.Това определено влошава общото здравословно състояние на тялото ни. Трябва постепенно да се опитвате да намаляте този брой поне до 15. Резултатът ще ви удиви.

Първото, което трябва да направите е да обърнете внимание на собственото си дишане. Когато сме спокойни, стресирани, тренираме или вършим физическа дейност, то ние дишаме по различни начини. Техниката за правилното дишане е пряко свързана с това как използвате диафрагмата си. Това е мускулът, който играе най-голяма роля при дишането.

Курс по Йога за правилно дишанеМоже да се запишете на клас за йога дишане, където със сигурност ще научите най-различни техники за правилното дишане. Когато специалист ви учи на подобно упражнение ефектът със сигурност ще бъде по-добър отколкото ако се учите сами.

Вдишването през носа и плавното издишване през устата се смята за най-правилната техника. Имайте предвид, че и доколко въздухът е чист определя ползите от дишането. Ако искате да релаксирате максимално, най-добре да прилагате техниките за дишане на свеж въздух. Ефектът от тях ще е много по-добър.

Правилното дишане ще ви помогне изключително много да се справяте в живота и дори ще намали стреса ви до минимум. Ползите от правилното дишане свързани със здравето са огромни. Ако искате да живеете един по-пълноценен и по-здравословен живот, изпълнен с много успехи, то вие трябва да овладеете правилната техника на дишане.

[divider top=“1″]