в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
3713

Съвсем обикновени средства от домашната аптека, определени промени в начина на хранене и изпитани физически упражнения ще подобрят чувствително цялостното състояние на очите и зрението ви:

  •  Консумирайте зеленчуци и плодове в обилни количества. Особено здравословни са червените, жълтите и оранжевите, тъй като са богати на антиоксиданти като бета-каротин, витамини С и Е, предпазващи от очни заболявания, както и тъмнолистните зеленчуци, също богати на полезни вещества.
  • Въпреки че методите на лечение от аптеката на природата няма да излекуват напълно оплакванията ви, те ще забавят със сигурност отслабването на зрението.
  • Работата, включваща напрежение за очния нерв, като например четенето, извършвайте при отлично осветление. Нужно е то да идва откъм лявата ви страна, ако сте десничар, и откъм дясната ви, ако боравите с лявата ръка.
  • Доказано ефикасен е екстрактът от боровинки при катаракта, съдържащ антиоксидантни пигменти, забавящи развитието й.

eyevision

[note color=“e2f0b6″]Начинът на Бейтс: Тази много модерна днес техника е комплекс от упражнения, които е нужно да се правят без диоптрични очила и контактни лещи:

  • Започнете деня си, като след като затворите очите, ги обливате по двадесет пъти първо с топла вода, а след това със студена. Повтаряйте същото и вечер преди да си легнете, но започвайте със студена вода.
  • Старайте се да мигате често през целия ден.
  • Три или четири пъти на ден закривайте с длани очите си, така ще им дадете цялостна отмора. Музиката също е доказано древно лекарство, което ще ви релаксира и дари с душевен покой.
  • На разстояние петнадесет-двадесет и пет сантиметра от очите дръжте показалеца си. Мърдайте го бавно в посока от едното към другото рамо и го следете с очи, но шията трябва да е свободно отпусната и главата да се движи едновременно с пръста. Фиксирайте с поглед показалеца, като следите и на заден план движението на предметите. Повторете поне няколко пъти като смените посоката на движение.
  • Повторете същото упражнение, но се концентрирайте този път върху предметите, разположени на заден план.
[/note] [note color=“e9d1d1″]Обичаният български лечител Петър Димков препоръчва:

При слабо късогледство (под два диоптъра) три пъти дневно малко преди хранене да се изпива по една чаша чай от 75 гр. метличина – синчец (цветове) и очанка (цветове и листа). Запарват се две супени лъжици от лековитите растения в половин литър вряла вода, вари се най-много пет минути на слаб огън и след като изстине малко се прецежда.

За лечение на далекогледство предписва следното: три пъти дневно няколко минути преди ядене да се приема по чаша от 75 гр. (за деца под 12 години наполовина по-малко) чай от агримония, листа от дива ягода, широколистен живовляк (листа), метличина (цветове), невен (листа и цветове), очанка (листа и цветове) и синя тинтява. Запарват се две пълни супени лъжици от тези билки в половин литър вряла вода, като се оставя на котлона захлупена пет минути и като изстине, се прецежда. Може да подсладите с мед и да прибавите пресен лимон.
[/note]