в Полезно, Специалисти
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 1 - Рейтинг: 5,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
31751
Проф. д-р Валентин Димитров София, ул. Пловдивско поле № 6
02 8076 248 / 0888 620 181

https://zdravenspravochnik.com/?p=12629

v_dПроф. д-р Валентин Димитров, д.м.н е роден в село Дрангово – Хасковска област.
Завършва медицина през 1971 г. в Пловдив.
През първите 7 години от кариерата си практикува последователно обща и неврохирургия.

В Онкологичната болница в София постъпва през 1977 г. – първоначално работи в мамологично, а след това в коремно отделение. От 1985 г. завежда колопроктологично отделение към Клиниката по обща и коремна хирургия , а от 1995 г. е ръководител на звеното.
Има специалности по неврохирургия, по обща хирургия и по онкология.

[spoiler title=“Клиника по коремна хирургия“ open=“0″ style=“2″]
 • Оперативно лечение на слюнчените жлези.
 • Хирургично лечение на туморите на щитовидната жлеза.
 • Хирургично лечение на туморите на бъбреците и надбъбречните жлези.
 • Хирургично лечение на тестикуларни тумори. Клиниката има най-голям опит в страната при хирургичното лечение на ретроперитонеалните лимфогенни метастази от тестикуларните тумори. Под редакцията на проф. д-р В. Димитров е написана монографията”Тестикуларни тумори – морфология, диагностика и комплексно лечение”.
 • Хирургично лечение на туморите на млечната жлеза.
 • Хирургично лечение на кожните тумори (карциноми и меланоми).
 • Осъществяване на всички видове лимфни дисекции – шийни, аксиларни, ингвинални, тазови, парааортални и медиастинални. Под общата редакция на д-р Т. Делийски (ВМИ-Плевен) и проф. д-р В. Димитров е написана монографията “Лимфни дисекции при тумори на млечната жлеза, кожни тумори, тумори на гастроинтестиналния и урогениталния тракт”.
 • Хирургично лечение на мекотъканни тумори.
 • Оперативно лечение на мезенхимални ретроперитонеални тумори.
 • Оперативно лечение на туморите на хранопровод, стомах, панкреас, черен дроб.
 • Оперативно лечение на туморите на тънките и дебели черва, апендикс, ректум, анален канал и сакрококцигиална област. Клиниката има най-голям опит в лечението на ано-ректалните и чревни тумори. Процентът на сфинктеро-съхраняващите операции при лечение на ано-ректалните тумори е най-голям за страната. Осъществява се оформяне на нов анален сфинктер чрез използване на mm . graciles при придобита анална инконтиненция. Под редакцията на проф. д-р В. Димитров е написана монографията “Ано-ректални и чревни тумори, диагностика и лечение”. За сега у нас тази книга е най-изчерпателното ръководство за диагностика и комплексно лечение на ано-ректалните и чревни тумори.
 • Клиниката има голям опит при лечение на фамилната генерализирана полипоза на колона и ректума. Прави се тотална проктоколектомия с илео-анална анастомоза, като пред нея се осъществява илеален “J” pouch ( резервоар ) с много добра анална континенция.
 • Клиниката има голям опит при лечение на локално авансирали тумори на яйчници, ендометриум, шийка на матката и влагалище, когато се изисква комбинирани резекции и разширени лимфни дисекции.
 • Ежегодно се оперират успешно по 50-60 болни, които в други болници са обявени за неоперабилни (основно това са болни с колоректален или овариален карцином).

КОНСУЛТАТИВНА ДЕЙНОСТ

Лекарите от клиниката извършват консултативна дейност в поликлиничния кабинет № 5 (тел.8076339), в клиниките към СБАЛО, в клиниката на Института по хематология, областните онкологични диспансери и в хирургичните отделения и клиники на страната.
[/spoiler]

Екип Клиника по коремна хирургия


Вижте по-голяма карта