в НЗОК, Специалисти
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
3986
Проф. Д-р Владимир Димов София, бул. Никола Й. Вапцаров 51Б
0884 93 33 96
vlado_dimov(@)yahoo.com
https://zdravenspravochnik.com/?p=13045

Prof_DimovПроф. д-р Владимир Димов е завършил медицина през 1981 г. в университета „Св. св. Кирил и Медодий“ в Скопие, Македония.

Специалист е по обща коремна и висцерална хирургия.
Докторантурата му е на тема „Клинична оценка на прогностичните фактори в развитието на некротизиращия панкреатит“.

От 2002 г. е професор по обща хирургия в Медицинския факултет в Скопие, гост професор на университета в Чикаго и университета в Истанбул.

Преминал е множество обучения и специализации в областта на безкръвната хирургия в Австрия, Германия, САЩ и е преподавал по специалността не само в Медицинския факултет в Скопие, но и в редица европейски и американски медицински университети.

лапароскопска хирургия

Проф. д-р Владимир Димов понастоящем е Началник на отделение по Миниинвазивна и лапароскопска хирургия в Токуда Болница София.

[note color=“cccccc“]КУРСОВЕ И КВАЛИФИКАЦИИ


  • Лечение на злокачествените заболявания на хранопровода и горния гастроинтестинален тракт в Белградския медицински център при проф. Герзик
  • Съвременно лечение на злокачествените заболявания на коремните органи в Рим, Италия
  • Едногодишно обучение в медицинския факултет към Чикагския университет в областите: лечение на улцерозен колит и Кроновата болест, резекции и реконструктивна хирургия на черен дроб и панкреас, обучение в лапароскопската хирургия
[/note]

Проф. Д-р Владимир Димов прилага миниинвазивният и лапароскопски подход при значителен брой области на коремната хирургия – хранопровод, стомах, дебело черво, корем, както и при операции на хемороиди и др.


Вижте по-голяма карта