в НЗОК
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
33220
Проф. д-р Димитър Попов гр. София бул. Ген. Скобелев 79
02 982 1340 / 0888 642 862
dimpopov(@)mail.bg
https://zdravenspravochnik.com/?p=12863

Проф. д-р Димитър Попов, д.м. е Началник Клиника по вътрешни болести, пулмология, фтизиатрия и клинична алергология към МВР Болница.

Той е известен и утвърден клиницист с дългогодишен опит на учен и преподавател.
Има специализации в Русия, Шотландия и Холандия.
Член е на Европейската респираторна асоциация, секретар на Българското дружество по белодробни болести, член е на редакционните колегии на списанията „Торакална медицина” и „Медицински преглед”.
Член е на Комисията по лекарствени средства от растителен произход към Изпълнителната агенция по лекарства.

За периода 1993 – 2011 година е главен изследовател на над 30 клинични изпитвания на нови лекарствени средства съгласно правилата на „Добра клинична практика”.

banner zdravenspravochnik

Клиниката разполага с възможност за функционално изследване на дишането, конвенционално рентгеново изследване, компютърна томография, ехография на торакс, автофлуоресцентна фибро-бронхоскопия, перфузионна белодробна сцинтиграфия, инхалаторна терапия, физиотерапия и рехабилитация на болни с хронични белодробни заболявания.

Клиниката е база за обучение на млади специализанти по вътрешни болести, пулмология и фтизиатрия. В нея се провеждат многоцентрови многонационални клинични проучвания на най-съвременни лекарства за лечение на болни с астма, хронична обструктивна белодробна болест, пневмонии, придобити в обществото и други заболявания.


Вижте по-голяма карта