в НЗОК, Специалисти
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
3524

детска Хирургия

Проф. д-р Огнян БранковАдрес гр. София, бул. Никола Й. Вапцаров 51Б
Телефони 0888 373 857 / 02 403 4000
Email obrankov(@)abv.bg
Проф. д-р Огнян Бранков https://zdravenspravochnik.com/?p=12870

Специалист Хирургия

Проф. д-р Огнян Бранков – Специалист по обща, детска и гръдна хирургия. Водещ специалист в хирургията на белия дроб, хранопровода и коремните органи, доброкачествени и злокачествени тумори, заболявания на мъжките полови органи. Има сертификат за лечебно-диагностична ендоскопия.
Понастоящем е хирург в болница Токуда, професор и консултант, член на Научния съвет.
Частна практика в Медицински център „Зелената къща” – в района на Руски паметник.

титулна снимка
Специалист Хирургия

Той извършва широк спектър от хирургични интервенции при:
• Заболявания на хранопровода, стомаха и чревния тракт
• Хирургични заболявания на паренхимни коремни органи
• Вродени и придобити белодробни заболявания – кисти, кучешка херния
• Доброкачествени и злокачествени тумори в гръдната и коремната кухина,
• Пъпна и ингвинална херния, крипторхизъм, хидроцеле, фимоза,
• Доброкачествени тумори на кожа и подкожие –хемангиом, липом, фибром, лимфангиом,
• Гранични проблеми с педиатричните специалности – повръщане, запек, ГЕР, фисури на ануса.

Биография

Проф. д-р Огнян Бранков – Роден 15.09.1946 г. в София. Трето поколение лекар. В неговия род има много видни лекари – баща му д-р Георги Бранков, известен хирург и първи ръководител на Катедрата по оперативна хирургия и топографска анатомия при МА – София (1953-1954), дядо по майчина линия д-р Стефан Гунчев, заслужил лекар на Царство България, д-р Симеон Гунчев – педиатър, д-р Георги Паяков – психиатър.
Завършва Немска езикова гимназия в София 1965 и специалността медицина в МФ-София 1972 година.

Проф. Бранков е хоноруван преподавател в Медицински университет – София, където през 2000-2001 г. оглавява Катедрата по детска хирургия.
Има над 100 научни публикации в списания и сборници, 9 от които – в международни издания. Съавтор на 5 учебника, 1 от които на английски език в издателство Springer. Съставител, автор и редактор на най-новия учебник по детска хирургия. Участвал е в повече от 90 конгреса, над 40 от тях – на международно ниво. Има признати 22 рационализации и 1 изобретение.
От 2005 г. до 2014 г. е Главен републикански специалист по детска хирургия.

Въвежда за първи път в България редица нови процедури и интервенции в областта на детската хирургия на хранопровода, стомашно-чревния тракт и белите дробове. Обучава ново поколение детски хирурзи. Като председател на Научното дружество организира три научни конгреса, на които поканени лектори са световно известни учени. Разширява международните връзки с което допринася за популаризирането на българската детска хирургия.

Носител е на много отличия, награди и дипломи, между които медал „Почетен рационализатор” 1992, почетен знак “Български лекар” 2005 и “Медик на годината” 2009, почетен знак на Български лекарски съюз 2006, почетен медал на град Габрово 2006, почетен знак на болницата “Пирогов” 2011.

От 2000 до 2014 г. е председател на „Научното дружество по детска хирургия“. Заместник-председател е на „Националния съсловен съюз на лекарите-хирурзи“ 2002 – 2012. Член е на „Европейската Асоциация на детските хирурзи“, почетен член на „Румънската Академия по детска хирургия“ и асоцииран член на UEMS.

Проф. Бранков е едно от най-големите имена в детската хирургия, специалист по заболявания, обхващащи гръдния кош, белите дробове, хранопровода и стомашно-чревния тракт, включително хирургия на новородени деца.

4.Oper Brankov5.Кабинет7.Токуда6.Операционна
Какви качества трябва да притежава добрият лекар?


Добрият лекар трябва да има положително излъчване, да внушава доверие и същевременно с това – респект. Да приема професията си като своя мисия и съдба. Да има открито сърце, възвишена душа и чисти помисли. Да поставя на първо място интересите на болния и да спазва античния принцип “Primum non nocere”. Да бъде сърдечен с колегите и да почита своите учители.

А за да бъдеш детски хирург трябва да имаш душата на дете и да разбираш проникновено детската душа. Да приемаш твоя малък пациент като равностоен партньор, а към родителите да се отнасяш с внимание и съпричастност.

NZOK4
Специалист Хирургия

Вижте по-голяма карта
Специалист Хирургия