в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: октомври 22, 2012
3311

Това е становището на група учени, според които обиколката на талията, а не килограмите, са определящи за по-доброто здраве.


Размерът на талиятаТяхното изследване показва, че хората с твърде голяма талия са заплашени от преждевременна смърт, независимо от това дали страдат от излишно тегло или не (това звучи стряскащо!).

Според направените изследвания, тези, чиято обиколка е над 120 сантиметра (за мъжете) и над 100 (за жените) , са с двойно по-голям риск, отколкото мъжете с талия под 80 см. и жените с под 65 см.

Излишното тегло в коремната област е по-вредно от това в бедрата,т.е. определящ рисков фактор са не толкова количеството натрупани над нормата килограми, а къде точно са те.

Мастните натрупвания в областта на корема отделят токсини, които се разнасят от кръвоносната система и способстват за развитието на различни хронични заболявания (най-често сърдечно-съдови) и рак.


Размерът на талията е секретът към дълъг животРазликата в продължителността на живот е осезаема дори при хора, чиито индекс на телесна маса е в рамките на нормалното, т.е. под 25 години, но имат натрупване на мастна тъкан в областта около корема, обобщава британския в.“Индипендънт“.

Проучването е обхванало над 350 хиляди дущи от няколко европейски страни.