в Болници
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: юли 31, 2017
31457
marikostinovo-logo-new

Контактна информация

СБР Марикостиново ЕООД е лечебно заведение, специализирано за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система и гинекологични заболявания.

Основните фактори за лечение, рехабилитация и профилактика в това здравно заведение са нашите разнообразни хидротермални ресурси, които наред с лечебните калонаходища и климат, са незаменими лечебни, закалявящи и рекреактивни фактори.

СБР Марикостиново ЕООД е утвърдено високо специализирано лечебно заведение, в което се провежда първична и вторична физиопрофилактика, комплексно лечение и рехабилитация. В него има закрити плувни басейни, тангенторни вани, балнео и калолечебница. Извършват се всички видове процедури, свързани с профила на заболяването, посредством утвърдени методики за лечение.

ЛЕЧЕНИЕ

СБР МАРИКОСТИНОВО – лечение

 „СБР Марикостиново“ ЕООД е лечебно заведение, специализирано за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система и гинекологични заболявания.

1.Заболявания на опорно-двигателния апарат: 

Дегенеративни:
– генерализирана остеоартроза;
– гонартроза;
– коксартроза;
– Морбус Бехтерев;
– остеопороза;

Травматични:
– дисторзио;
– луксацио;
– фрактури, синдром на Зудек;
– заболявания на опорно-двигателния апарат от пренапрежение;

2.Заболявания на периферната нервна система:

– цервико-брахиален радикулит;
– скаленус синдром;
– поясно-кръстцов радикулит;
– плексит;
– полирадикулит;
– дископатия;

3.Гинекологични заболявяния:
– тазова възпалителна болест;
– стерилитет;

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И ПРИРОДА

СБР МАРИКОСТИНОВО – местоположение и природа

   „СБР Марикостиново“ ЕООД е разположена на 347 дка площ, представляваща леко нагинат хълм, сравнително добре озеленен. Наличието на борова гора съсдава благоприятни микроклиматични условия, различаващи се от тези в околността.Изворната кал в калонаходището се образува при отлагане на фино слинесто вещество, носено от минералната вода при участието на редица благоприятни природни фактори – висока термалност на изворната минерална водам наличието на органични вещества. Едно от предимствата на калонаходището се определя от естествено бликащата минерална вода, която разрежда калта и създава условия за непрекъснато движение на слоевете.

   Минералните извори и уникалното открито калонаходище са своебразно и ценно природно богатство, което се доближава до лечебните фактори в Хевис – Унгария и Пиещани – Словакия.

Тези природни дадености в съчетание с благоприятния климатм който е с подчертано средиземноморско влияние са използвани от дълбока древност, за което има исторически доказатества – турска баням построена върху римски основи (реставрирана през 2000г.), останки от трако-римско с.Петра в местността Рупите, която се намира на 1 км. от болницата.

Специализираната болница се намира на 15 км. от гр.Петрич, на 16 км. от гр.Сандански на 2 км. от с.Марикостиново и международен път Е79

В нашата болница работи високо квалифициран среден и висш медицински персонал с богат опит и добра съвременна апаратура. Всичко това гарантира трайни положителни резултати и благоприятен ефект при лечението на почти всички групи заболявания на възрастни и деца.