в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
3627

АНАДОЛУCyberKnife®ГАЛЕРИЯ


Трубеам

Какво е трубеам?
Трубеам е един от най новите и съвременни уреди, който от 1950 година насам използва помоща на ускоряваща линеерна технология. През декември 2009 година се представя за ползване от страна на фирмата Вариан за използване от страна на болните с одобрение на ФДА Америка. През 2010 година започва бързото и внедрение по целия свят. Уредът има два различни модела. Това са Трубеам и Трубеам Стх. Трубеам Стх много успешно прави стереотактична радиотерапия благодарение на листен колиматор със специален дизайн.Кои лечения могат да се правят с помоща на Трубеам?
С помоща на моделите Трубеам и Трубеам Стх се осъществява много комплексни технологии на лечение с един уред. С помоща на фотонните и електронни енергии които са в различна степен, много лесно се достига до всички области на тялото. Специално в радиотерапията на подвижните органи като панкреаса, белия дроб, простатите и гърдите, синхронизирайки прилаганата доза с получените образи се осъществява проследяване на тумора в реално време. Главните лечебни техники осъществявани с помоща на Трубеам и Трубеам Стх са посочени надолу:

-3Д Конформална Радиотерапия (3DCRT)
-Радиотерапия с регулираем интензитет (IMRT)
-Радиотерапия с визуално насочване (IGRT)
-Стереотактична Радиотерапия (SRS)
-Стереотактична Радиотерапия на тяло (SBRT)
-Рапични Аркове;
-Фотонни облъчвания на цялото тяло и частично;
-Електронни облъчвания на цялото тяло;

Каква е работната система на технологията?

Трубеам, въртейки се около болния показва определените дози на облъчване на болния по определените при заплануването пунктове. Облъчването се извършва изпращайки лъчите директно и чувствително върху целта-туморните клетки като специалната за уреда Рапид арк технология и едновременно туморно изследване се събират в същия уред. Системата за проследяване на дишането заедно с помоща на визуалната система дават на лицето лечител сведения за областта която лекува.
Характеристика на системата и какви са долупосочените и предимства?
1. Продължителността на лечението се намалява до 50%. С помоща на функцията Flattening Filter Free (FFF) скоростта на дозата при висока енергия се увеличава 4 пъти, при ниска енергия – 2 пъти и осигурява лечение на болния в по кратки срокове. по този начин времето за лечение може да се намали до 2-4 минути.

2. Уредът е напълно дигитален със средството за позициаране, „Умното“автоматизиране, визуалните и лечебни части.
3. С качеството си „Gated Rapicarc“ уредът синхронирано с дишането на болния осъществява облъчването.
4. С чувствителност в милиметрични размери, давайки облъчване на тумора, със същата чувствителност успява да запази здравите клетки около него.
5. Един от редките уреди в който на същата платформа, едновременно могат да се извършват много лечебни процедури.

Надеждно лечебно средство ли е?
При наличните радиотерапични уреди е един от най надежните. По време на лечението системата в срокове по къси от секунда постоянно прави проверки по достоверността и осигурява правилното определяне на изоцентъра, или по друг начин названо центърът на полето на лекуване.

По време на лечението болното лице какво чувствува? Будно ли е?
Болното лице е будно. Изисква се болният да лежи неподвижно в определеното по рано положение. Според полето на лечение се осигурява неподвижност на областтс на лечение.

Кога болният може да се върне в нормалния дневен живот?
Не е лечение изменящо нормалния ритъм на живот на болния. Начин на лечение на крак е. Болното лице след като приеме определеното за този ден лечение може да продължи нормалния си живот.

Каква е точката оцъщестбябаща различие в системата?
С помоща на системата, както в Cyberknife едновременно ще може да се следи и туморът. Осъществявайки високи дози, в късо време ще може да свърщи лечението на болния. Ще се осигури милиметрична точност на лечението. Всичи лечебни технологии едновременно ще могат да се осъществат със същия уред.