в София
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
33561

Контактна информация

Основна информация

Лекарят хомеопат трябва да има завършено висше медицинско образование и на тази познавателна база да доразвива знанията, уменията и опита си в хомеопатичната терапия.

Факт е, че обучението по хомеопатия в цял свят е изключително сериозно и не търпи професионални компромиси. Съществуват стандарти, приети от Европейския комитет по хомеопатия. В него членуват над 18 000 лекари с такава квалификация, сред които са и членовете на АЛХБ.

„Знанието притежава реална оздравителна сила”
[note color=“#ffffff“]
В ЦЗО „Едикта”


 • Работят лекари, специалисти по хомеопатия, бах-терапия, аптропософска медицина, ирисова диагностика;
 • Провеждат се психологични консултации и се извършват индивидуални психологични тестове;
 • Организираме курсове и семинари по хомеопатия, цветотерапия, астропсихология;
 • Издаваме специализирани издания и разпространяваме книги на други издателства;
 • Предлагаме на пазара софтуер Radar Opus, създаден специално за нуждите на лекарите-хомеопати, който им помага при анализа и решаването на случаи.

[/note]
[spoiler title=“Нашият екип“ style=“2″ open=“true“]

 • Д-р Дора Пачова – лекар-хомеопат, магистър по хомеопатия, магистър по фамилна терапия
 • Мария Джонгова – магистър по клинична и консултативна психология; бахов терапевт
 • Д-р Калина Деветакова – общопрактикуващ лекар, лекар-хомеопат, бахов терапевт
 • Д-р Димитрина Атанасова – лекар-хомеопат[/spoiler]

[spoiler title=“За пациентите“ style=“2″]
Всички прегледи и консултации в нашия център се извършват след предварително записани часове на тел. 02/8465091 всеки делничен ден от 10 до 17 ч.[/spoiler]
[spoiler title=“Курсове“ style=“2″]
Провеждаме различни курсове, за всички, който искат да разберат повече за себе си, за околните и да подобрят качеството си на живот.


 • Лицензирано училище по хомеопатия – ЦЗО „Едикта” е единственото в България училище по хомеопатия, лицензирано от Европейския комитет по хомеопатия. Обучението е за лекари, с продължителност 3 години. Включва 250 учебни часа теория, 100 часа e-learning и 150 часа работа с пациенти под супервизия. Обучението се провежда от български и лекари-хомеопати с над 10 години целодневна хомеопатична практика и гост-лектори от чужбина. Завършилите лекари получават сертификат, съгласно европейските стандарти.
 • Семинари и майсторски класове по хомеопатия с преподаватели от България и света, за получаване на задълбочено знание за хомеопатията и практическото и приложение в медицината.
 • Цветотерапия – курсът е съботно-неделен, за запознаване с цветните есенции на д-р Бах, приложението им във всекидневието, при работата с деца или за лична употреба. Курсовете се водят от д-р Тодор Господинов, лектор с над 19 години практика като бахов терапевт. Той прилага Цветолечение като монотерапия или като част от комплексна програма за укрепване на здравето и изграждане на здравословен начин на живот.
 • Астропсихология – І-ниво на курса въвежда участниците в основите на астрологията и психологията, изгражда разбиране за човешката психика и път на развитие, необходими за анализа на рожден хороскоп. Водещ е Силвия Маринова, магистър-психолог, обучаващ се в аналитична психотерапия към БОАП „К.Г.Юнг”, преминал 3-годишно обучение по астрология в Школата на д-р Калоян Петров.

Други специфични образователни модули за здраве, балансирано хранене и личностно развитие.[/spoiler]
[spoiler title=“Софтуер“ style=“2″]
Фирмата Archibel S.A., Белгия, предлага на пазара специализираният медицински софтуер RadarOPUS – програма за анализ на информацията на пациента, с включени до 750 заглавия на английски език, различни модули за анализ, разработени от водещи имена в сферата на хомеопатията по света.

Тази програма е безценен помощник на всеки хомеопат, който иска да предостави най-добрата практика на пациентите си.
[note color=“#ffffff“]
www.archibel.com
www.radaropus.com[/note][/spoiler]
[spoiler title=“Книгоиздаване“ style=“2″]
ЦЗО „Едикта” издава специализирани заглавия и разпространяваме книгите на други български издателства. Наши партньори са едни от най-големите издатели на специализирани книги, посветени на хомеопатията в света – Bjain Publishers, Индия, и Emryss Publishing, Нидерландия.[/spoiler]ХОМЕОПАТИЯ

 
Какво представлява хомеопатията Как действат хомеопатичните лекарства Какво е необходимо да знае лекарят – хомеопат за Вас Как протича лечението
Какво се случва след като започне лечението Колко дълго продължава лечението Има ли някакви препоръки относно храненето и начина на живот В какви случаи е показано хомеопатично лечение

Обучението, провеждано от ЦЗО “Едикта” съoтветства на тези стандарти – то включва 450 часа теория и 150 часа практика. Това обучение е 3-годишно, но процесът на навлизане в хомеопатичната наука тепърва предстои след дипломирането при тези курсове.

Добрият хомеопат се изгражда с годините, с живата своя практика. Истинският хомеопат се създава и “отглежда”. За неговото усъвършенстване са нужни поне 10 години постоянна практика.

Хомеопатията е не само наука, но и изкуство във висша форма, чието овладяване продължава цял живот.


Вижте по-голяма карта