в София
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 4 - Рейтинг: 4,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: октомври 10, 2017
33848
novo-logo-vita-tt

Контактна информация

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ

[contact-form to=’vita_tt@abv.bg’ subject=’Запитване от профила Ви в портала Здравен справочник’][contact-field label=’Име’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Телефон за връзка с вас’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’/][contact-field label=’Вашето запитване’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

kabinet-1
Кабинет ВИТА ТТ

Център за физиотерапия и рехабилитация „ВИТА-ТТ“ е здравно заведение за извънболнична медицинска помощ – физикална и рехабилитационна медицина.

В него работят специалисти с висока квалификация и богат професионален опит.

Управител на центъра е д-р Татяна Илиева, лекар специалист по физикална и рехабилитационна медицина, електромиография, неврална терапия и клинична хомеопатия.

Основна дейност е диагностиката, лечението и рехабилитацията на пациенти с различни заболявания:

 • ортопедични и периферно-нервни заболявания: коксартроза, гонартроза , тендинити, епикондилити, периартрити, дискова болест, радикулити, плексити и др;
 • следоперативни състояния, след травми и фрактури
 • лечение на рани
 • кинезитерапия при гръбначни изкривявания;
 • лечебни масажи;
 • мануална терапия
 • лимфен дренаж;
 • кинезиотейпинг
vita-tt-fizioterapiq

Центърът разполага със съвременна модерна апаратура за електролечение, ултразвук, лазер, магнитно поле, светлолечение, както и системата за светлолечение и цветотерапия BIOPTRON Pro1, изключително ефективна за лечение на болкова симптоматика, рани, заболявания на горните дихателни пътища – ринити, синуити; както и редица кожни заболявания – дерматити, акне, херпес и др.

Заедно с методите на традиционната медицина , д-р Илиева прилага и възможностите на клиничната хомеопатия като лечебно средство. Важен е индивидуалният подход към болния човек, а не болестта сама по себе си.

Лечебни програми

Физиотерапия (електролечение, светлинна терапия, ултразвук, лазертерапия и лазерпунктура, магнитна терапия, луготерапия)
Прилага се при редица ортопедични, травматологични и неврологични заболявания. Физиотерапията спомага за бързо овладяване на възпалителния и болковия процес. Подобрява храненето на тъканите и стимулира регенеративните процеси в засегнатите тъкани.

 

 

Заболявания на гръбначния стълб
1.Дискова херния
2.Радикулит (ишиас)
3.Болест на Шоерман-Мау
4.Спондилоартрози
5.Спондилолистези
6.Гръбначни изкривявания

Спортни травми
1.Мускулни разтежения и разкъсвания
2.Възпаления на мускули и сухожилия
3.Възстановяване след оперативни интервенции на опорно-двигателния апарат
4.Възстановителни масажи и мануална терапия.
5.Лечение на навяхвания и изкълчвания на стави
6. Кинезиотейп

Ортопедични и травматологични заболявания
1.Лечение на състояния след фрактури
2.Лечение на дегенеративни заболявания на ставите
3.Лечение на коксартроза, гонартроза и др.
4.Лечение на периартрит на раменна става, епикондилит на лакътна става и др.
5.Лечение след оперативни интервенции

Лечение на болка при бремени жени
1.Лечение на болки в кръста
2.Лечение на сакроилиачна дисфункция
3.Профилактика на застойни явления в долните крайници – венозен и лимфен застой

Кинезитерапия
В буквален превод кинезитерапия означава лечение с движение. Кинезитерапията решава лечебни, профилактични, възстановителни и рехабилитационни задачи посредством богата гама от методи, с които разполага

Кинезитерапия при бременни

Бременността е специален период от живота на жената, свързан с много промени в тялото и в хормоналните, структурни и енергийни нива, които са в основата на растежа на новия живот. Увеличаване корема на майката често довежда до разтягане на коремните и гръбни мускули, което води до проблеми в лумбо-сакралната област. Хормоналната релаксация на коремните структури в подготовка за раждането може да доведе до възпаление на сакроилиачните стави. Лимфедемът на краката е чест резултат от притискане на лимфни възли в тазовата област, което води и до промени във венозната и лимфна система. Допълнително за намаляване на лимфната функция влияе и липсата на движение в последните етапи на бременността.
Болката е чест синдром, съпътстващ бременните жени. Приблизително 25-56 % от тях страдат от болки в поясната или тазовата област. Около 8 % от жените по време на бременност, стават изцяло неспособни да извършват елементарни дейности от ежедневието (работа и сън) от тези болкови състояния, като голяма част от тях се нуждаят от лекарско наблюдение в болнично заведение. При изследване на 870 жени, подложени на физикална терапия за лечение на болка по време на бременност, над 76% от тях са били с оплаквания от болка в сакроилиачните стави и 57% в срамната кост. Установена е корелация, че тези жени са имали предишни болки в гърба и таза, по-високо тегло преди и в края на бременността, история на хипермобилитет (халтавост на ставите) и синдроми на болка по време на бременност.

Лимфен дренаж

Апаратът за лимфен дренаж  е система от последователна пневматична компресия, специално разработена за ефективно намаляване на периферните отоци на крайниците.

Препоръчва се при:

 • Лимфедем на ръцете и краката
 • Едем на ръката след мастектомия
 • Посттравматичен едем
 • Постоперативен едем
 • Облекчаване на мускулни болки след травми
 • Облекчаване на дискомфорта при „уморени“ крака
 • Артроза
 • Диабетна полиневропатия и ангиопатия
 • Затлъстяване
 • Целулит

Процедурите имат за цел да премахнат отоците, да изведат токсините от организма като стимулират естествената циркулация на лимфата в тялото. Това ги прави много подходящи за хора, чиито професии са свързани с продължително седнало или изправено положение – профилактика на синдрома на „тежките“крака

Светлинна терапия BIOPTRON

Системата за светлинна терапия BIOPTRON е медицински уред за профилактика, лечение и рехабилитация на различни заболявания. Тя действа по естествен начин като стимулира възстановителните и регенеративни способности на организма, както и процесите в имунната система на човека.

Светлинната терапия BIOPTRON въздейства благоприятно при:
1. Лечението на рани :следоперативни рани, след травма (наранявания), изгаряния, присадки, трудно зарастващи рани и диабетни язви по краката, декубитуси .
2. Лечението на болки : остеоартрит, ревматоиден артрит, артроза, лумбален синдром, мускулни спазми, болки във врата и рамото, контузии, навяхвания, изкълчвания, тендинити, бурсити, тенис-лакът, следоперативна рехабилитация, синдром на карпалния канал и др.
3. Дерматологични проблеми : акне, атопичен дерматит, псориазис, невродермит, херпес симплекс и зостер, повърхностни бактериални инфекции, гъбични лезии, белези.
4. В педиатрията: дерматологични заболявания при децата, ендогенна екзема, инфекция на горните дихателни пътища, алергични респираторни заболявания, мускулно-скелетни заболявания.
5. В козметиката: загрубяла и раздразнена кожа, бръчки, целулит.
6. При сезонни афективни разстройства – синдром на хронична умора, лесно променящо се настроение и по-слаба мотивация.

Светлинната терапия може да се прилага както като допълнително лечение към конвенционалните медицински методи, така и като монотерапия при определени симптоми.
Светлинната терапия BIOPTRON е усъвършенствана от още един метод за лечение със светлина – цветотерапия. Използвайки седемте цвята на светлинния спектър, светлинната цветотерапия BIOPTRON балансира енергийните центрове на организма и помага за стимулиране на собствените му лечебни процеси. Тя може да бъде приложена върху енергийните центрове(‘чакри), върху акупунктурните и тригерни точки, както и върху конкретната третирана област.

Йонна детоксикация

Процедурата йонна детоксикация освобождава организма, кръвоносната и лимфната система от натрупани тежки метали, мазнини, отпадни продукти от метаболизма, медикаменти, алкохол и др., намалява се нивото на свободните радикали. Активира се дейността на клетките и тъканите и се стимулира вегетативната нервна система. Постига се намаляване на кръвното налягане и кръвната захар. Реализира се превенция на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания. Стимулира се имунната система и се улеснява работата на бъбреците и черния дроб. Стимулира се функционирането на стомашно- чревния тракт и телесното тегло се нормализира. Улеснява се заздравяването на рани и преодоляването на кожни проблеми като акне и способността на клетките и тъканите да релаксират, в резултат на което се подобрява качеството на съня. Тя възстановява нормалната жизненост и функционалност на човешкия организъм по един безвреден, неинвазивен и лесен за реализация начин. Може да бъде прилагана на всеки, който няма противопоказания към физикалната терапия.

Хомеопатичен преглед и лечение

Хомеопатията, наричана още нежната медицина, е метод за профилактика и лечение на човешкия организъм, който използва малки количества природни елементи за подпомагане оздравителния процес у пациента. Тя може да се прилага като едно от средствата при комплексното лечение, включващо , ако е необходимо традиционно лечение, диета, физикално лечение, очистване на организма, движение, рационален режим на труд и почивка и др.
Хомеопатичният преглед цели да се установи индивидуална „реактивност“ на пациента. Всеки човек (пациент) е уникален със своята индивидуалност, личностни характеристики, свой ритъм на работа и собствена обкръжаваща среда. Цел на терапията е да се избере хомеопатичен препарат, който да „отключи“ оздравителна реакция в организма на болния. Правилното хомеопатично лечение укрепва имунната система и възстановява вътрешната хармония на организма. То може да излекува както функционални нарушения, така и сериозни патологични промени в тъканите и органите.

Специалистът работи със НЗОК

Център за физиотерапия и рехабилитация „ВИТА-ТТ“ предлага висококачествено медицинско обслужване, съответстващо на правилата за добра медицинска практика. До него има лесен достъп с обществен и личен транспорт и място за паркиране. Има сключен договор с НЗОК.