в Медицински Центрове, Специалисти
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
3784

Център по природна медицина и гладолечение Д-р Вергиния ГеоргиеваАдрес гр. София ж.к. Надежда 1, бл. 111
Телефони 02 980 17 77 / 0878 544 668
Email zdrave(@)doctorgeorgieva.com
Център по природна медицина и гладолечение Д-р Вергиния Георгиеваwww.doctorgeorgieva.com/

Н.С. II ст. д-р Вергиния Георгиева е специалист по вътрешни болести, фармакология и фитотерапия. Член е на Нюйоркската академия на науките, на Съюза на учените в България, на Международното дружество за изследване на хистамина, на Дружествата по невронауки и фармакология у нас. Д-р Георгиева е последовател на известната природолечителка Лидия Ковачева.

В продължение на повече от двадесет години работи по метода лечебно гладуване в омекотена форма, доразвивайки тази система. Има стотици научни и популярни публикации и участия в медиите.

Заболявания
ЗАБОЛЯВАНИЯ, ПРИ КОИТО СМЕ ПОСТИГНАЛИ НАЙ-ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ:

1. ЗАТЛЪСТЯВАНЕ И НАДНОРМЕНО ТЕГЛО
2. ХРОНИЧНИ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – нормализира се високото и ниското кръвно налягане, подобрява се състоянието след прекарани инфаркти и инсулти
3. ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА – гастрити,язва на стомаха и дванадесетопръстника, спастичен колит, запек, хемороиди
4. ОСТРИ И ХРОНИЧНИ ВЪЗПАЛЕНИЯ НА БЪБРЕЦИТЕ – хроничен пиелонефрит, хроничен глумеронефрит, изхвърляне на камъни и пясъци от бъбреците и пикочния мехур, кисти на бъбреците, подобряване състоянието на хронична бъбречна недостатъчност – I и II степен
5. ХРОНИЧНИ ВЪЗПАЛЕНИЯ НА ЯЙЧНИЦИТЕ, КИСТИ НА ЯЙЧНИЦИТЕ, ГЕНИТАЛНИ ТЕЧЕНИЯ, СТЕРИЛИТЕТ, МИОМИ
6. ПРОСТАТИТ ПРИ МЪЖЕТЕ, ИМПОТЕНТНОСТ
7. ХРОНИЧНИ КОЖНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ПСОРИАЗИС, ЕКЗЕМИ, АЛЕРГИЧНИ ДЕРМАТИТИ, АКНЕ
8. ХРОНИЧНИ ВЪЗПАЛЕНИЯ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ – бронхити, бронхиална астма, емфизем
9. СИНУЗИТИ И РИНОФАРИНГИТИ
10. ВЪЗПАЛЕНИ СЛИВИЦИ ПРИ ДЕЦАТА
11. ПОВЛИЯВАТ СЕ ТЕЖКИ НЕВРОЗИ И РЕАКТИВНИ ДЕПРЕСИИ
12. ХРОНИЧНИ КОСТНО-СТАВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – остеохондроза на гръбначен стълб, артрозни изменения на ставите
13. ОБЩО УКРЕПВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА И НА ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ – чрез пречистване на всички органи и системи
14. ПОДОБРЯВА СЕ СЪСТОЯНИЕТО ПРИ РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ
15. ДИСКИНЕЗИЯ НА ХРОНИЧНИ ВЪЗПАЛЕНИЯ НА ЖЛЪЧЕН МЕХУР
16. ЧЕРНОДРОБНИ ПРОБЛЕМИ – увеличен черен дроб след хепатит А и хепатит В
17. СТЕАТОЗА НА ЧЕРЕН ДРОБ
18. РАДИКУЛИТИ, ДИСКОПАТИИ
19. ПОДОБРЯВА СЕ СЪСТОЯНИЕТО ПРИ МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА
20. ДИАБЕТ – II ри тип, неинсулинозависим

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

1.ТЕЖКИ АНЕМИИ
2. ХРОНИЧНА СЪРДЕЧНА И ДИХАТЕЛНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ
3. БАЗЕДОВА БОЛЕСТ
4. ВИСОКОСТЕПЕННА БЪБРЕЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ
5. ЗАХАРЕН ДИАБЕТ І ТИП
6. ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
7. РАК И ДРУГИ ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Изброените заболявания не са единствените , които се повлияват благоприятно от лечебното гладуване. Тук сме изредили някои от най- добрите ни постижения за Ваше улеснение. Ако имате въпроси или колебания свържете се с нас на нашия телефон или e-mail адрес.

Диагностика
• Бодискенер „Сензитив“ 500 [видео] – осигурява пълна оценка на общото здравословно състояние на клетъчно и субклетъчно ниво, определяйки диагноза, история на заболяването, прогноза за развитието му и ефективността на лекарствени средства с които му се въздейства.

Центърът за Природна медицина и гладолечение „Д-р В. Георгиева“ Ви предлага диагностициране с помощта на удивителна по мощност и прецизност апаратура Бодискенер Сензитив 500, използвана за нуждите на космическите програми.

Бодискенер „Сензитив“ 500 е разработен от екип от лекари, биохимици, ядрени физици, фармаколози и редица други специалисти. Проектиран е за нуждите на космически програми и е използван за експресна диагностика, лечение и възстановяване на космонавтите преди и след полет.

Изследването осигурява:

– Пълна оценка на общото здравословно състояние на клетъчно и субклетъчно ниво.
– Оценка на състоянието на имунната система – костен мозък, тимус, слезка. Дефицит на лактобацили и бифидобактерии (наличие на дисбактериоза).
– Състояние на храносмилателна система – открива и уточнява гастрити, язви, колити, хроничен запек, хемороиди.
– Състояние на черен дроб, жлъчен мехур и жлъчни пътища – на клетъчно ниво открива и уточнява наличие на бактерии и паразити.
– Дихателна система – ринити, синузити, фарингити, тонзилити, транхеити, хронични и спастични бронхити, бронхиална астма, онкосъстояния.
– Уточняване причините за алергични състояния – хранителни, медикаментозни.
– Централна и периферна нервна система – открива и уточнява всички състояния, свързани с главен и гръбначен мозък (мозъчни ядра, центрове, съдове, мозъчни стомахчета, среден и малък мозък).
– Пикочополова система – цистити, пиелонефрити, гломерулонефрити, камъни в бъбреците, уточняване на вирусни и бактерийни състояния. При жените – матка, яйчници, тръби, кисти на яйчници, миомни възли или сраствания, водещи до стерилитет. При мъжете – състояние на простатна жлеза, активност и подвижност на сперматозоиди.
– Гинекологични проблеми – аднексити, кисти на яйчници, миоми, стерилитет.
– Проблеми на простатна жлеза – простатит, хипертрофия на простатата, хронично възпаление след прекарана гонорея, трихомониаза, хламидиална инфекция.
– Уточняване състояние на полови органи – яйцеклетка, сперматозоиди, функционално състояние при първичен и вторичен стерилитет.
– Уточняване на състоянието при костно-ставни проблеми – артрити, артрози, изкривяване на гръбначен стълб, междупрешленни дискове, дискови хернии, коксартрози, гонартроза.
– Уточняване на заболявания на очни, ушни, синусни проблеми (възпаления).
– Зъбни фокуси.
– Уточняване състоянието на щитовидната жлеза – хипо и хипер функция, наличие на възли.
– Състояние на млечни жлези – мастопатия, фиброаденоми или онкологичен проблем.
– Уточняване състояние на белия дроб – наличие на възпалителни проблеми, прекарани или актуални бактериални и вирусни инфекции.
– Кожни проблеми – екземи, невродермити, псориазис.
– Сърдечно-съдова система – изследване на предсърдия, камери, съдове на сърцето.
– Изследване на панкреас – при диабет, кисти, тумори.
– Вътрешни органи – черен дроб, жлъчен мехур, бъбреци, тънки и дебели черва.
– Уточняване на бактериални вирусни инфекции, паразитози на различно ниво.
– Уточняване дефицит на желязо, цинк, манган, калций – програми за препоръчително хранене за компенсирането им.
– Уточняване на лабораторни и биохимични параметри.
– За предпочитащите хомеопатия – определяне на най-подходящите за пациента препарати.
– Уточняване на необходимата доза от приемано лекарство, както и ефективността на въздействие върху организма на конкретния пациент.

ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ:

Както е известно, всяка клетка излъчва характерен само за нея спектър на електромагнитни колебания. Клетките формират органите и тъканите, и всяка от тях притежава собствен набор от честоти на трептение.
ИЗЛЪЧВАНЕТО НА ЗДРАВИТЕ КЛЕТКИ СЪЩЕСТВЕНО СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА ПАТОЛОГИЧНО ИЗМЕНЕНИТЕ СТРУКТУРИ.
Излъчванията, уловени от органите на пациента се съпоставят с еталонни такива, характерни за здрави клетки. На тази основа с помощта на компютърна програма се формира диагностично заключение.

Изследването с апаратурата е напълно безболезнено и безвредно – на практика пациента просто присъства до апарата, който изследва характеристиките на биомагнитнорезонансното му поле.
Продължителността на сканиране и пълно диагностициране обикновено е до един час. По преценка на лекаря и въз основа на предварителния разговор и оплаквания на пациента, сканиращата програма може да бъде допълнително насочена за още по-детайлно изследване, с акцент на определен орган или система. В този случай общата продължителност на процедурата може да достигне до два часа.

Цената на комплексното изследване е 120 лева. Когато диагностиката се провежда в рамките на пакетните програми се ползва отстъпка.

•Уред за йонна детоксикация на организма 
Йонът е електрично зареден атом, който образува магнитно поле и дава възможност за привличане или неутрализиране на противоположно заредени частици. Тези неутрализирани частици се отделят от организма чрез процес, наречен осмоза – движение на частиците през клетъчната мембрана от области с ниска към области с висока концентрация. В нашия случай областта с висока концентрация представлява йонното поле, което се образува от електрода през който се пропуска електричество с ниско напрежение. Във водата се потапят дланите, стъпалата или друга част на тялото. По този начин металите в електрода, заедно с водата и солта, образуват позитивно и негативно заредени йони и разделят кислорода от водорода във водата. Когато Детоксикаторът е включен на положителен поляритет се образува струя отрицателни йони, която променя РН на кръвта в посока от киселинно към алкално. Когато Детоксикаторът е включен на отрицателен поляритет се образува струя положителни йони, която намалява РН на кръвта в посока от алкално към киселинно. При работа на Детоксикатора, във водата протичат реакции между токсичните вещества, частиците, солта и металите в електрода. Отделянето на шлаки и тиксини от човешкото тяло е клинично доказано.

•Измерване на количеството мазнини в организма 
– Измерване на процента телесни мазнини;
– Измерване Индекса на телесна маса (BMI);
– Комбинирано измерване – съотношение на теглото към дяла на телесните мазнини.
Намаляване на количеството мазнини и намаляване на теглото често не са равнозначни. Наблюдението на съдържанието телесни мазнини при упражняване на фитнес или диета, ще Ви помогне в намерението за трайно отслабване.

•Ежедневна лекарска визитация с измерване на тегло, кръвно налягане и изследване на урината по 6 показателя.

Терапии

• Лечебна система на д-р Бах
Този лечебен метод е открит от д-р Бах – лекар хомеопат, практикуващ повече от 20 години в Лондон като консултант на Харли стрийт и като бактериолог. През 1930 година д-р Едуард Бах изцяло се посвещава на своето откритие и усъвършенства метода на лечение.
Сред растителното царство той търси лекове, които да върнат болните и страдащите към живот, помагайки им да победят страховете, тревогите и депресиите, съдействайки за собственото си оздравяване.
Лековете използвани при този метод са приготвени от цветовете на диворастящи цветя, храсти или дървета. Никое от тях не е вредно и не причинява странични реакции. Нямат противопоказания. Те хармонизират умствено-емоционалното състояние на човек, което в дисбаланс спъва оздравителния процес и препядства възтановяването. То е основната причина за появата на неразположението и болестта.
Известно е, че състоянието на продължително безпокойство или страх изчерпва жизнените сили на човека. В това състояние тялото губи собствената си устойчивост към болести като простуда, ревматизъм, храносмилателни смущения или някое друго, по-сериозно заболяване.
Когато мирът и хармонията се върнат в душата, здравето и силата ще се върнат в тялото.
• Целудист – 3С
Антицелулитна програма за ефективно редуциране на телесните обиколки в проблемните зони, подходяща и за жени и за мъже. Апарата „Целудист“ е предназначен за премахване на целулита, редуциране на излишното тегло, заздравяване и оформяне на мускулите, активиране на метаболизма.
• Атлетик-М
Специално разработени алгоритми, които осъществяват различни съчетания от нискочестотни и средночестотни биполярни токове, модулирани в ниска честота, дават възможност за терапии и стимулации.
• Рикта 04/4
Квантова терапия, съчетаваща действието на LASER-терапия, светлинотерапия и магнитотерапия. Съвременен метод за самостоятелна или комплексна терапия на различни заболявания, травми, инфекции на кожа и меки тъкани, разширени вени, наднормено тегло, за общосоматична биостимулация (повишаване на имунитета) и др.
• Carede
Високочестотен прибор с отрицателно електричесво, осигуряващ общо тонизиране, укрепване на организма, стимулиране обмяната на веществата.
• Парафанго терапияЕФЕКТИВНО ПРЕМАХВАНЕ НА ОТОЧЕН ЦЕЛУЛИТ И ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ПОДКОЖНА МАСТНА ТЪКАНИзключително ефективна терапия за отслабване и борба с целулита, базирана на комбинираното действие на морска кал, водорасли и топъл парафин.
Минерализиращото предназначение на топлото парафанго (морска кал с парафин) стимулира лимфните потоци в тялото, за да изтеглят токсините натрупани около мастните депа. Използват се ампули, чиито активни съставки действат в синхрон с парафангото, като разграждат тлъстините и стимулират елиминирането на течностите.Техниката на боди репинга (опаковането) прави мекия слой тлъстина по-компактен и твърд, повдига увисналите части на тялото, прави корема плосък и общо оформя фигурата. Парафинът, смесен с морската кал, хидратира кожата, подобрява тонуса й, прави я лъскава и заглажда стриите.Процедурата позволява да се приложи продукта само там, където е необходимо.Терапията парафанго отнема повече сантиметри, отколкото килограми. Използването на изглаждащия кожата крем-гел пилинг премахва мъртвите клетки и позволява на маската парафанго да се отстрани съвсем леко. Активните съставки в ампулите са carnitine, Гинко Билоба и екстракт от гуарана.
Не се препоръчва при бременни при бременни, хора страдащи от флебит, екзема и при открити рани.• Психотерапия – провежда се от специалист психолог и съчетана с основното лечение дава добри и трайни резултати. Препоръчва се при стрес, депресия, хронична умора, невроза, безсъние, анорексия/булимия, тревожни състояния.• Терапия с пробиотици и хранителни добавки – биологично активни препарати с богато съдържание на лактобацили и бифидобактерии, потискащи гнилостните процеси в червата, усилващи имунната система и оказващи мощен оздравителен и забавящ стареенето ефект.• Йога терапия– ръководена от опитен инструктор. Включва автогенен тренинг, асани, дихателни техники, релаксация. Упражнява силно въздействие върху снемане на психическо напрежение и притежава общо оздравителен ефект.

Цени
НаименованиеЦена (лв)
Биорезонансна терапия40
Бодискенер „Сензитив“ Диагностика80
Бодискенер „Сензитив“ Терапия40
Видео консултация с доктор Георгиева 30 мин.30
Консултация с доктор Георгиева40
Консултация с доктор от екипа35
Рефлексо Терапия 20 мин.35Вижте по-голяма карта