в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: март 26, 2014
3483

Мехлемът представлява вид лекарствен препарат, който е във вид на каша и се използва за мазане. Той е налъпно натурален продукт и се приготвя от растения. Мехлемите се използват за лечение още от древни времена.

Консистенцията им е мазна и лепкава. Могат да бъдат приготвени от най различни видове растения. При приготвянето им се добавят различни вещества, от вода до алкохол. По този начин се увеличава ефикасността на полезните им свойства. Запомнете, че те се използват само за мазане върху кожата.

Домашно приготвен мехлем

Домашно приготвен мехлем

Мехлемите могат да се използват при изгаряния, за по-бързо и добро зарастване на рани, за премахване на белези, когато човек страда от напукана или суха кожа, при болки в дадена област. Те дори могат спокойно да бъдат приготвяни и в домашни условия. Нужно е просто да знаете какви вещества да използвате и също така тяхното количество и начина на проготвяне.

[note color=“6CBACB“]Много е важно да запомните, че преди да започнете да използвате даден мехлем, било то купен или проготвен у дома, трябва да проверите дали сте алергични към някоя от съставките му. Начинът по който се прави това е като нанесете малко количество върху кожата си и изчакате 24 часа. Ако тя не се раздразни, спокойно може да го използвате. [/note]

Мехлемите са чудесна алтернатива на скъпите и разбира се синтетични мазила, които заливат пазара и аптеките.

Те са напълно натурални и няма да ви навредят, ако знаете как да ги използвате. Има много места от където могат да се купят, ако не ви се занимава да си ги приготвяте в домашни условия. Независимо дали имате белези, от които искате да се отървете или сте претърпели вид изгаряне на кожата. Може да ги използвате и при рани или мускулни болки. Те са чудесни за това. Разучете кой мехлем за какво помага преди да си го поръчате. Това е много важно условие, тъй като ефектът може да е негативен ако изпозвате грешния вид.

вълшебната сила на мехлемите

Още от древността хората са разбрали колко полезни свойства притежават мехлемите. Ако сте от хората, които предпочитат да използват натурални съставки за третиране на дадени проблеми по кожата,вместо да използват синтетични мазила, които малко или много ни вредят, спокойно може да се насочите към някоя от многото билкови аптеки. В момента на пазара има голямо изобилие от различни видове мехлеми, било то български или вносни.

[note color=“8ACB6C“]Ако искате да усетите силната лечебна сила на растенията, то мехлемите са идеален начин за това. Уверете се, че продуктите, които поръчвате са автентични. Най-добре е да ги поръчате или закупите в най-близката билкова аптека.[/note] [divider=“1″]