в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: февруари 27, 2014
31020

Тъй като, за щастие, пролетта сякаш подрани и през февруари тази година, пролетната умора за мнозина от нас стана също по-рано факт. В борбата с нея на помощ идват пресните сокове – те са изключително модерни не само в Америка, но отдавна вече и в Европа. Но този природен удивителен феномен не е от днес или вчера, вече много години пиенето на сок е синоним на здраве и дълголетие.

Известна е историята за американски лекар по здравословно хранене, който редовно приемал прясно изцедени сокове и като резултат доживял до над сто години и се радвал на цветущо здраве до последния си дъх.

Прясно исцедените сокове - еликсир за нашия организъм

Прясно исцедените сокове – еликсир за нашия организъм

Прясно изцедените плодови сокове са истински еликсир за нашето здраве. Можете спокойно да ги приготвяте у дома от най-различни плодове и зеленчуци с най-обикновена сокоизстисквачка, тъй като те са извор на енергия и са далеч по-хранителни от онези, които се продават в картонени кутии.

Редовният прием на пресни сокове към храната ще укрепи функциите на тялото ви и ще му осигури онези жизнени елементи, с които да се възстановява, обновява и ревитализира, спомагайки за елиминиране на отпадъците и подобряване качеството на кожата. Освен това соковете имат изумителен ефект върху ленивите или раздразнени черва.

Всичко, което ви е необходимо, за да си приготвите здравословен прясно изцеден сок в домашни условия, е машина за изстискване на сокове и богато разнообразие от пресни плодове и зеленчуци.

Здравословният сок от портокал

Пийте сутрин след събуждане чаша пресен плодов сок или пък го приемайте преди обяд за по-голям апетит.
[note color=“ffc803″]Доказано е например, че чаша портокалов сок приета половин час преди ядене, спомага за успешното отслабване, тъй като цитрусите доказано регулират метаболизма.


Зеленчуковият коктейл пък е особено подходящ за времето преди вечеря. За да бъдат усвоени най-добре, пийте соковете на гладен стомах, а не по време на ядене! Скоро ще започнете да проявявате истинска изобретателност, приготвяйки ароматични и разнообразни комбинации.[/note]

Измийте и след това обелете плодовете и зеленчуците (не е нужно да белите гроздето!), поставете парченцата в машината и я включете. За няколко минути ще получите чаша изключително богат на витамини и особено полезен за вашата красота пресен сок, богат на витамини, минерали и естествени ензими – един извор на почти чудодейната жива вода от приказките, който ще ви зареди по почти вълшебен начин с енергия.

[divider top=“1″]

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ↓

Липса на витамини
Как да разберем, че имаме недостиг на витамини в организма


Протеини и аминокиселини
Как да приемаме протеините от храната правилно ?


Прочистване – черен дроб
как да прочистим черния дроб без медикаменти

Чай от джинджифил
Как се приготвя лекувития чай от джинджифил


Калциеви добавки
Безопасен ли е приемът на калциеви добавки


Как да съхраним младостта
10 правила за всяка жена желаеща да съхрани младостта си