в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: юни 11, 2014
31455

Джогингът представляване вид бавно бягане и е страхотен начин да се поддържате във форма и тонусът ви да е на ниво. Той става все по-популярен и широко практикуван спорт по целия свят.

Нека разгледаме едни от най-големите ползи на джогинга и как той допринася към това да сме по-жизнени и здрави.

6 причина да практикуваме джогинг

 

[dropcap style=“2″ size=“2″]1[/dropcap] Ежедневният джогинг е страхотен начин за справяне с депресията и безсънието. Когато се натоварваме, то по този начин мозъкът ни отделя ендорфини в кръвта ни, които ни карат да се чувстваме много по-щастливи и енергични. Всеки от нас знае колко е некомфортно да се страда от безсъние. За съжаление стресът в днешно време е почти неизбежен. Джогингът е страхотен начин да се отървем от излишното напрежение и да изразходим негативната енергия, като по този начин сънят ни определено ще бъде по-пълноценен.

[dropcap style=“2″ size=“2″]2[/dropcap] Джогингът също е страхотен начин да се разделим с излишните килограми. Няма и капка съмнение, че този вид спорт помага за значителното изгаряне на калории. Ако се придържате към правилен хранителен режим и ограничите малко храната, то ефектът от джогинга няма да закъснее.

[dropcap style=“2″ size=“2″]3[/dropcap] Когато практикуваме редовно джогинг, издръжливостта ни значително се увеличава. Когато сме по-издръжливи, ставаме и по-продуктивни в различни аспекти от ежедневието си.

[dropcap style=“2″ size=“2″]4[/dropcap] Джогингът ни подобрява и социалния живот. Когато тичаме навън и сме с приятели, то ние определно ще комуникараме значително, а и вероятността да се запознаем с нови хора по пътя е много голяма. Това ще има значителен принос към нашия социален живот.

[dropcap style=“2″ size=“2″]5[/dropcap] Джогингът също ни помага да се предпазим от най-различни видове болести. Изследванията в последните години са определили, че джогингът помага за превенция на диабет, проблеми със сърцето, затлъстяване, високо кръвно налягане и още много други. Определено това е една от най-важните причини да започнем да практикуваме този спорт.

[dropcap style=“2″ size=“2″]6[/dropcap] Джогингът укрепва вашите кости. Ежедневното практикуване на спортове като вдигане на тежести, тичане и джогинг, имат изключително полезно действие в укрепването на нашите кости. Той е страхотен начин да се предпазим от остеопороза.

[note color=“#FFCC00″]Джогингът е страхотен начин да влезете във форма и да се разделите с излишните килограми. Той се радва на все по-голяма глобална популярност. Ако сте загрижени за здравето си и искате да изглеждате страхотно, това е вашият спорт.[/note]

Ежедневното му практикуване ще ви помогне да се предпазите от много болести, които са доста опасни за хората.

Когато практикувате джогинг с приятели, вие ще си прекарате чудесно и ще имате много положителни спомени. Джогингът сред природата пък е още по-добър и полезен вариант за вас. Ако искате да излезете от залата и търсите нещо алтернативно, то джогингът трябва да е ваш приоритет.

[divider top=“1″]