в Полезно
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: август 5, 2013
311013

Основната роля на черния дроб е детоксикация на тялото.

Това е нашата естествена прочистваща система, която, при подходящи за нея грижи, има способността да поддържа тялото без отрови, които могат да причинят заболяване.

Пречистване на черния дроб

Черният дроб е вторият ни най-голям орган (само кожата има по-мащабни размери) и съответно е един от най-важните. Ако оприличим тялото с автомобил, то черният дроб ще бъде неговият двигател. Той прави стотици неща, играе важна роля в регулирането на мазнините и балансирането на хормоните, храносмилането и кръвообращението.
[note color=“fff“]

Друга основна дейност на черния дроб е да прочиства организма от вредни продукти.

[/note] Всичко, което навлиза в кръвта, се филтрира през него, за да се гарантира, че хранителните вещества ще стигнат до там, където трябва, а излишните да бъдат отстранени. От гледна точка на китайската медицина черният дроб контролира потока на чи (енергията) през тялото.
[note color=“fff“]

Какво може да блокира черния дроб?

[/note] Постоянната употреба на алкохол или нездравословната храна могат да затруднят работата на важния орган. Цялото количество алкохол, преработени храни, оцветители и други токсични остатъци минават през него. Ако прекаляваме с консумацията на подобни неща, нашият черен дроб започва да прилича на мръсна, влажна гъба, която трябва да се изцеди.

Когато е претоварен, той не може да филтрира кръвта оптимално и това може да доведе до подувания на крайниците, високо ниво на холестерол и понижена синтеза на хранителни вещества и нови клетки. Ето защо много алкохолици имат чернодробна недостатъчност, просто на органа никога не се дава време да се възстанови. Първите признаци на увреден черен дроб включват главоболие, умора, депресия, нарушени концентрация, промени в настроението, алергии, обриви, червени, сърбящи очи, хранителна чувствителност, горчив вкус в устата.
[note color=“fff“]

Как да изчистим черния дроб?

[/note] Съществуват някои полезни плодове, зеленчуци и растения, които съдържат вещества, помагащи за по-добрата работа на важния орган. Ето ги и тях:

[dropcap style=“2″ size=“2″]М[/dropcap]оркови. Доста богати са на бета-каротин, който контролира нивата на кръвната захар, като едновременно с това възпрепятства възпаленията в организма.

[dropcap style=“2″ size=“2″]Б[/dropcap]ял трън. Има в състава си антиоксидант, който блокира токсините. Капсулите с екстракт от растението могат да се приемат ежедневно в продължение на по-голям период за пълно възстановяване на черния дроб.

[dropcap style=“2″ size=“2″]Ч[/dropcap]ерни орехи. Помагат за изхвърляне на отровите от тялото. Приемат се тридесет дни, след което е нужно да се направи почивка.

[dropcap style=“2″ size=“2″]Л[/dropcap]имони. Прочистват не единствено черния дроб, но и бъбреците, жлъчния мехур, храносмилателния канал и белите дробове.

[dropcap style=“2″ size=“2″]Ч[/dropcap]есън. Помага за изчистване и укрепване на кръвта. Има и антимикробно действие.

[dropcap style=“2″ size=“2″]Ч[/dropcap]ай от глухарче. Глухарчето се използва от векове. Спомага са пречистване на кръвта и е доста мощен антиоксидант.

[dropcap style=“2″ size=“2″]С[/dropcap]ок от червено цвекло. Има в състава си бетаин, който стимулира функциите на клетките и защитава черния дроб и жлъчните пътища от претоварване.

[divider top=“1″]