в Пловдив
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
Последно обновяване: юни 16, 2017
32291
Хомеопат Пловдив

Контактна информация

rada-aleksieva-homeopatД-р Рада Алексиева е родена през 1962 година в Смолян.

Лекар упражняващ хомотоксикология, (нов дял от хомеопатията) нутриционист , извършва биорезонансна диагностика и лечение работи много успешно в аутистичния спектър и други заболявания.

Завършила е Колеж по Практична Хомеопатия (квантова медицина) през 2006 година и Медицински колеж специалност „нутриционист“ магистърска степен през 2010 година в Лондон.

Член е на асоциацията на хомеопатите в Англия. Работи и в областта на аутизма.

Специализирала Gaps диетата при доктор Наташа Кембъл в Лондон.

Д-р Алексиева е завършила и „Фамилни констилации”.

Разработва проект за „Паралелна синхронизация” – техника за отработване на цикличността на човешкото поведение, отваряйки потенциала на индивида и разгръщайки неговите скрити възможности.

Може да посетите кабинетите на Д-р Алексиева в Пловдив и София.

Какво е хомеотоксикология

kakvo-e-homeopatiqtaХомотоксикологията, едно от алтернативните направления в медицината, представлява синтез между съвременните достижения на медицината и хомеопатичния подход при лечението на болните. Това е метод, който логически и практически продължава и развива принципите на холистичната медицина, като използва комплексния подход за лечениего на човека като единна биологична система.

Основоположник на течението и методите на хомотоксикологията като комплексна терапия е немският лекар и учен Ханс-Хайнрих Рекевег. Според неговата теория организмът на човека е отворена и стремяща се към равновесие биологична система. Но както и при всяка друга динамична система равновесието може да бъде нарушено – например за биологичната система факторите, които нарушават стабилността, съгласно теорията на хомотоксикологията, са ендогенните и екзогенните токсини (хомотоксини).

Тези химични вещества, различни по произход, постъпили в организма отвън или получени в хода на обмяната на веществата, предизвикват съответни защитни реакции на биологичната система, което се проявява, според Рекевег под формата на симптоми на заболяване. Затова определението за заболяване, дадено от основоположника на метода и прието в хомотоксикологията е: „Болестта представлява комплекс от целесъобразни защитни процеси в организма, а също така и проява на опитите да се компенсира интоксикацията“.

Какво е Gaps специалист

gaps специалистКогато балансът в червата е нарушен, това може да доведе до свръхрастеж на чревната флора.

Микроби мигрират към тънките черва и стомаха, пречат на храносмилането и се конкурират за хранителни вещества.

В червата става претоварване с вторични продукти на храносмилането. Този бактериален свръхрастеж може да бъде предизвикан от прекомерна употреба на антиациди, намалена киселинност в стомаха, поради застаряване, отслабване на имунната система чрез недохранване или неправилно хранене, както при промяната на чревната среда чрез микробна антибиотична терапия.