в Болници, Медицински Центрове
Все още няма рейтинг!
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично
Бъдете първият, който ще остави оценката си
Loading...
36346

Очна клиника Света Петка - Варна

Очна клиника Света Петка - ВарнаАдрес на Очна клиника Света Петка - Варна Варна, ул. Иван Драсов № 12
Телефони 052 611 130 | 052 611 131 | 052 610 372
Email st_petka@abv.bg
официален сайт на Очна клиника Света Петка - Варнаwww.st-petka-eyeclinic.bg

Очна клиника Света Петка - Варна

Очна клиника Света Петка е разположена в централната част на град Варна – ул. „Иван Драсов” 12, като разполага и с филиал на бул. „Сливница” 40, който работи с НЗОК.


eye_clinic_varna


Разполага с три отделни звена:


Очна клиника
Клиниката разполага със седем кабинета и операционна зала оборудвани с най-съвременна апаратура за изследване, диагностика и лечение на очни заболявания. Разположена е на два етажа, с отделно обособени регистратури и обслужващ персонал. За удобството и комфорта на пациентите е предвидена удобна и приятна зала за изчакване и добре оборудвана оптика с богат избор на очила и аксесоари, разположена непосредсвено до клиниката.
Очен Лазерен център
Лазерният център е снабден с последно поколение лазери за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм. За Вас работят VISX S4 IR и SCHWIND AMARIS
Информационен център
Информационният център предлага подробна информация относно дейностите в клиниката, също така тук се извършват БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ – Подходящ ли сте за лазерна корекция? Имате ли катаракта? Изследвахте ли се за глаукома?

Днес Очна клиника Света Петка, начело с Доц. д-р Тошо Митов, д.м. и неговият екип специалисти, са лицето на офталмологията в България.

Очна Хирургия

Доц. д-р Т. Митов д.м. и неговия екип извършват следните операции:


♦ Катаракта – стандартна, ултразвукова техника
♦ Вторична катаракта – лазерно лечение
♦ Глаукома – стандартна процедура с имплантант
♦ Глаукома – лазерно лечение
♦ Кривогледство
♦ Трансплантация на роговица
♦ Външно перде – пластика
♦ Отлепване на ретината
♦ Витректомия
♦ Пластични операции
♦ Лазерно лечение – късогледство, далекогледство и астегматизъм
Ексимерен лазер
Очна клиника Света Петка притежава всички най-съвременни лазерни технологии. Компанията разполага с три лазера от серията на САЩ Visx, като последния модел Visx S4 IR е въоръжен с т.н окуларен WAVE FRONT(Custom Vue).


schwind_amaris


Visx S4 IR и WAVE FRONT са технология, която позволява да се сканира цялостната оптика на окото и да се проектира бъдещата процедура. Така проектирана, процедурата се „извършва виртуално” в компютъра на WAVE FRONT системата. Проектът се инсталира в лазерната машина и тя го осъществява по начина, по който е планирана корекцията. Това е т.нар. индивидуализирана процедура (Custom Vue). Почти 80% от пациентите я избират. Тя дава освен висока зрителна острота, още и отлично качество на зрението.


elaser


Тази технология се използва в Очна клиника „Света Петка” от 2006 година. Това „проектиране” е съчетано с т.нар. „Iris Registration” – система, която отчита променливата позиция на окото при седнало и легнало положение на пациента. Когато пациентът е в легнало положение очната ябълка извършва едно въртеливо движение към носа (разлика до 15 градуса, в сравнение с позицията на очите в изправено положение на тялото). Системата за „Iris Registration” завърта лазерния сноп, компенсирайки това децентриране. Ако Visx S4 IR е номер едно на американската технология, то SCHWIND AMARIS е върхът на европейската лазерна индустрия. Европа предлага още ексимерните лазери на фирмата Цайс – MEL 80, Wave light т.нар. ALLEGRETTO.