в НЗОК, София
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 6 - Рейтинг: 5,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: февруари 8, 2021
32746

КОНТАКТНА ИНФОРМАЦИЯ

ortopedichna-bolnica-vitosha-logo

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Болница „Витоша“ е специализирана ортопедична болница с 20 години опит в ендопротезиране, реконструктивна ортопедия и травматология.

От 20 г. работим по Договор със Здравна каса. Осигуряваме безплатен транспорт при фрактури на долен крайник.

Болница ВИТОША е фокусирана във

Ендопротезиране на тазобедрена и колянна става

Ние прилагаме специална техника разработена в Израел, с минимална кръвозагуба и позволяваща бързо раздвижване и минимален риск от усложнения:

Само за нашите пациенти няма ограничения в обема на движение – за разлика от други болници по света само нашите пациенти могат да сядат на ниско; не е необходимо да повдигат мебелите и wc-чинията с 20 см; могат да лежат на една страна! За 7 години нямаме нито един случай на изкълчена ендопротеза.

Само при нас операцията е с минимална кръвозагуба, което означава, че само ние можем да ендопротезираме без да е нужно да Ви преливаме кръв. Това е голямо предимство, защото преливането на чужда кръв крие определени рискове.

Също така, нашата дейност включва:

Лечение на Всички видове фрактури и Фрактури при стари хора

Болницата е създадена през 2001 год. и работи от 2003 год. със Здравна каса по клинични пътеки.

ЛЕЧЕНИЕ НА СЧУПВАНИЯ ПРИ СТАРИ ХОРА? ДА, НИЕ ЛЕКУВАМЕ СТАРИ ХОРА!

Ортопедична болница Витоша е специализирана в лечение на счупвания при стари хора, с което е уникална за България. Пациентите над 75-годишна вьзраст са с повишен оперативен риск, изискват специфичен подход, модерна реанимация и скъпоструващо лечение, което ги прави нежелани в повечето други болници. Ние имаме дългогодишен опит в лечението на стари хора и цялата структура на болницата е адаптирана за това.

БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ!

Лечението в болница Витоша е напълно безплатно, то се поема от Здравна каса.

ЦЕНИ НА ИМПЛАНТИТЕ!

Когато се налага използването на метални импланти (пирони, винтове, плаки) за оперативната фиксация на счупването във всички болници тези импланти се заплащат от пациента (съгласно условията на Здравна каса – НРД ‘2003 до ‘2018).

СОЦИАЛНИ ПРОГРАМИ!

Нашата социална програма е насочена към подпомагане на самотни възрастни пациенти и на социално слаби и при такива хора цената на имплантите е символична или напълно безплатна за пациента, като тяхната цена се поема от болница Витоша. Такава социална програма няма в нито една друга болница и ние сме горди с това.

СОЦИАЛНА ЗНАЧИМОСТ НА ОБЩОДОСТЪПНОТО ЛЕЧЕНИЕ!

Болният със счупване на бедрената кост трябва незабавно да бъде настанен в болница!!! Чрез нашата политика за снижаване цената на имплантите (те не се заплащат от Здравна каса, а от пациента), ние правим болничната помощ при нас достъпна за всички. Считаме, че не е редно възрастен пациент със счупена бедрена кост да бъде оставен без операция и върнат в къщи на т.н. „домашно лечение“ – само защото болният не е в състояние да заплати скъпоструващите импланти, необходими за операцията му.

Ако пациентът със счупване на бедрената кост не бъде опериран и бъде оставен на „домашно лечение“ рискът от смъртен изход за него през следващите 3 месеца е над 50%, освен това качеството на живота на болния е силно влошено – силните болки приковават пациента към леглото, хигиената и тоалета са невъзможни или силно затруднени, често още в началото се появяват декубитални рани по кръста и гърба, много от болните стават жертва на хипостатичната пневмония от залежаване или тромбоемболични усложнения, които често завършват фатално.

Специалистът работи със НЗОК

За разлика от това, при едно модерно оперативно лечение на счупена бедрена кост, рискът от смъртен изход се намалява на под 8% през първите 3 месеца; още през първата седмица след операцията качеството на живот се доближава до това на здрав човек – липсата на болки позволява раздвижване и намаляват рисковете от усложнения следствие на залежаване, близките на болния не са така плътно ангажирани в неговото обслужване, което от своя страна има голям икономически ефект.

Болница Витоша е тясно специализирана в:

  • ГЕРИАТРИЧНА ОРТОПЕДИЯ (фрактури при стари хора)
  • ЕНДОПРОТЕЗИРАНЕ
  • РЕКОНСТРУКТИВНА ХИРУРГИЯ