в Варна
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 18 - Рейтинг: 4,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: май 12, 2017
312213
dentalna-klinika-dr-peev-logo

Контактна информация

Доброто орално здраве е важно за цялостното ви здравсловно състояние.

В Дентална клиника Д-р Пеев се предлага лечение на венци, орална хирургия, имплантология и рентгенова диагностика. Клиниката се намира в град Варна.

За Вашата перфектна усмивка ще се погрижат

Д-р Стоил Пеев

Специалист: Орална Хирургия, Ортопедия и Имплантология.
Роден в гр. Варна . Завършил Медицинската Академия гр. София факултет по дентална медецина 1980 год.
Преди добита специалност – поливалентна дентална медицина през 1986 год.
Курс по дентална инплантология под ръководството на: Д-р Мишел Анери – Франция 2002 год. Участник в много семинари, курсове и конгреси в страната и чужбина.

Д-р Иван Стамболиев

Завършил: Факултет по Дентална Медицина – гр.София – 2009 год.
e-mail: Ivan_Tervel@abv.bg
тел: +359/52681685
Fax: +35952681683

Д-р Катерина Казакова

Завършва:Факултет по Дентална Медицина гр.Варна – 2012 год.
e-mail: ​katerina.kazakova.1@facebook.com
Тел:+359/52681687
Fax: +35952681683

Дентална хигиена и превенция

Стоматологичен преглед

Стоматолозите препоръчваме да ходите на профилактичен преглед веднъж на 6 месеца, за да може ако се открие начален кариес да се излекува навреме преди да е предизвикал сериозно разрушение в зъба. Профилактичният преглед цели да се уверим, също че венците ви са здрави, а ако кървят или болят да се излекуват своевременно, защото много често хората губят зъби поради нелекувано заболяване на венците. Трябва да посещавате стоматолога си редовно дори и ако носите протези.

Почистване на зъбен камък

При отсъствието на професионално почистване профилактични дентални посещения в устата се натрупва плака и зъбен камък над и под венците и във венечното джобче.Това натрупване възпалява венците и ги принуждава да се отдръпнат от повърхността на зъбите като по този начин се образува пародонтит,венечни джобове, оголеване на зъбите и евентуалната им загуба.

Полиране на зъбите

Веднъж почистени основно от зъбен камък е необходимо те да бъдат щателно полирани за отсраняване на всякакви оцветки и налепи.

Избелване на зъбите

За домашното избелване се вземат отпечатъци от зъбите, отливат се модели и по тях се изработват меки шини от силикон, които плътно прилепват по зъбите. В тях се нанася малко количество избелващ гел, който е почти два пъти по-слаб от гела за офис избелване. Престояват върху зъбите 1 или 2 часа, взависимост от процентното съдържание на гела (18 % или 22 % карбамиден пероксид). Носят се 8 – 10 дни в зависимост от желаната степен на избелване.

Фиоризация

Флуоридът заздравява емайла на зъбите. Когато емайлът е здрав вероятността от поява на кариес силно намалява. Флуоридът се набавя в организма главно чрез питейната вода, пастите за зъби, водите за уста, суплементи, а също така и професионални гелове и разтвори, които се прилагат от стоматолога със индивидуално направени силиконови шини.

Превенция и орална хигиена

– Мийте зъбите си поне 2 пъти на ден с паста за зъби съдържаща флуор.
– Почиствайте с дентален конец междузъбните си пространства поне веднъж дневно.
– Не пушете или дъвчете тютюн.
– Консултирайте се със своя лекар дали медикаментите,които ви е предписал увреждат зъбите.
– Преглеждайте устата си редовно в огледалото за ранички които не зарастват, възпалени венци или други нередности.

Лечение на венци

Гингивити

Гингивитът представлява пародонтално заболяване най-често предизвикано от по -големи количества зъбна плака,защото е много благоприятна среда за развитие и размножаване на бактерии. Гингивитите варират от леки форми (плако-индуциран гингивит ) при отсъствие на лечение, гингивититът може да прерастне в периодонтит или в акутен некротизиращ – улцерозен гингивит, който вече представлява животозастрашаващо заболяване. Гингивитът се характеризира с подуване, зачервяване, болка и кървене от венците, а също така и лош дъх.

Пародонтит

Периодонтитът е възпалително заболяване засягащо венците и зъбодържащия апарат. Представлява прогресивна загуба на алвеоларна кост около зъба и ако остане нелекуван води до разклащане и падане на прилежащите зъби .Предизвиква се от патогенни микроорганизми и от агресивен имунен отговор от страна на организма спрямо тези микроорганизми.

Възстановяване на зъби

Композитни възстановявания

Композитните възстановявания(бели пломби) представляват пластична смес със стъклени частички. Възстановяват напълно цвета и здравината на естествените зъбни тъкани. Използват се както при лечение на кариеси, но и при отчупване на малка част от зъба, изтриване, абразиране зъбите и други козметични подобрения.

Зъбни корони

Koроните са средство за възстановяване на зъбите, които напълно обвиват зъба. Циментират се дълготрайно за предварително изпилен зъб.
Изработват се от порцелан, метал(злато или друга метална сплав) или металокерамика в зъботехническа лаборатория.Поставянето на зъбни корони представлява най-здравия и сигурен начин за възстановяване на силно разрушени, изтрити или зъби след проведено кореново лечение.

Зъбни мостове

Мостовете възстановяват липсата на един или група зъби .Изработват се както короните от порцелан, метал, металокерамика в зъботехническа лаборатория. В момента в който се циментират за предварително изпилените зъби (мостоносители) моста въстановява напълно естечния облик, фонетиката, функцията и захапката и започвате да ги усещате като свои.

Ендодотско лечение

Ендодотското (кореново) лечение представлява последователност от манипулации които се извършват върху пулпата(нерва) целящи отсраняването на навлязлата инфекция в зъба. Първо се обезболява болния зъб, след това се почиства от инфектирания нерв, оформят се кореновите канали, промиват се със специални ратвори и се запълват херметически с биологично поносим материал като гутаперка (студена/топла) и пасти на евгенолова основа.След запълването на каналите короната на зъба се възстаноивява с керамична/металокерамична корона или естетична композитна обтурация. Излекувани по този протокол зъбите преживяват още дълги години в устата.

Ортопедично лечение

Частични протези

Частичните протези се използват за естетично и функционално възстановяване на частично обеззъбени участъци на горната или долната челюст на пациенти, при които не могат да се приложат фиксирани ортопедични конструкции(корони и мостове) поради липсата на достатъчно налични зъби в устата които да служат за мостоносители.Този вид протези са подвижни,изработват се от пластмаса и/или метал. Проектират се с различни опорно задръжни елементи, които им придават много добра стабилност в устата на пациента при дъвчене.

Тотални протези

Тоталните протези са протетични приспособления конструирани с цел да възстановят напълно обеззъбените челюсти в резултата на пародонтални заболявания или кариес и неговите усложнения. Протези се изработват от пластмаса, като много ефективно симулират цвета на зъбите и тяхната форма .Могат да се проектират подвижни (вадят се от устата,почистват се и се връщат обратно) или неподвижни,които се фиксират върху предварително имплантирани в челюстта интраосални импланти.Този вид протези стоят много стабилно в устата и пациентите много лесно свикват с тях. Могат да бъдат изработени и със силиконово покритие,което омекотява и помага пациентите по-бързо и лесно да свикнат с носенето им.

Орална хирургия

Екстракция на зъб

Eкстракцията представлява изваждане на зъба от устата. Извъшва се по различни показания, най-често поради много напреднал кариозен процес, който е разрушил прекалено много зъбни структури и неговото възстановяване става невъзможно.

Ретинирани зъби

Екстракциите на проблемни или ретинирани мъдреци, на млечни зъби или на постоянни зъби поради ортодонтски показания са често извършвани дентални процедури.

Хирургично отстраняване на зъбни фрагменти

При нас тази хирургична манипулация се извършва без необходимост от болничен престой и изисква предварителни диагностични изследвания в деня преди провеждането й. Изследванията се състоят в точно определяне характеристиките на фрагмента или фрагментите с помощта на рентгенов апарат, съотв. компютърен томограф. Хирургичното отстраняване на зъбни фрагменти може да бъде също и подготвителна стъпка към процеса на поставяне на имплантат. Във всеки случай наличието на подобни фрагменти е изключително обезпокоително от лекарска гледна точка

Отстраняване на мъдреци

Мъдреците Ви създават проблеми? Причините за това са най-различни. Дали поради липса на място или поради редуцирана активност в процеса на развитие на корена, тези зъби не успяват да се вместят в зъбната редица.
Съответно възникват и различни проблеми, които могат да бъдат диференцирани в два различни стадия:
зъбът е частично счупен и е видим в устната кухина, но не е част от зъбната редица;
зъбът не се вижда, тъй като е покрит от кост или от венеца.

Имплантология

Съвременната имплантология дава възможност чрез поставянето на импланти да бъдат възстановени различни дефекти в зъбните редици – от един липсващ зъб до изцяло обеззъбени челюсти. Върху тях могат да се поставят неснемаеми конструкции – корони и мостове, както и да служат за задържане на снемаеми протези.
Самите импланти представляват изкуствени корени изработени най-често от титан. Те имат различни форми и големини които се подбират в зависимост от конкретния случай, а повърхността им е специално обработена. За да се пристъпи към имплантиране трябва да се направи подробен преглед на зъбите и устата и да се извърши пълна диагностика и анализ на рентгенографии и отпечатъци. Имплантирането се прави с местна упойка, като може да се извърши веднага след изваждането на зъба или в по-късен етап. След поставянето на импланта има период от няколко месеца, в които около него се изгражда кост и той остава здраво свързан с нея – това е процеса на интегриране на импланта. Върху импланта се поставят надстройки (зъбни пънчета) а върху тях протетичните конструкции.
Понякога условията в дадена челюст не са подходящи за имплантиране и тогава се налагат някои допълнителни хирургични манипулации които да осигурят необходимите условия. Такива са присаждането на допълнителна кост, повдигане на пода на синусите, преместване на долночелюстния нерв.

Има случаи при които импланти не могат да бъдат използвани:

– пациенти в детска възраст
– възрастни, страдащи от тежки сърдечни заболявания, проблеми със съсирването на кръвта или заболявания на костите, включително и остеопороза
– пациенти пристрастени към лекарства или алкохол
– при хипертонично и диабетично болни, чието състояние не е контролирано /сътрудничеството с лекуващия лекар в тези случаи е задължително/
Трябва да се имат предвид и общите противопоказания за хирургични процедури
– намалена коагулация на кръвта
– нарушения в зарастването на раните
– имуносупресивно лечение като химиотерапия и лъчетерапия
– инфекции и възпаления в устната кухина
– неповлияни парафункции като бруксизъм
– лоша оклузия или артикулация
– недостатъчна височина или широчина /обем/ на костта
– недостатъчно покритие на меките тъкани

Детска стоматология

Профилактичните прегледи трябва да започнат още в детска възраст. Ранното откриване на зъбния кариес, заболяванията на пародонта и зъбно-челюстните деформации спестяват болката на децата и скъпоструващото стоматологично лечение при усложненията на зъбния кариес.
На първото посещение децата се преглеждат и се прави лека манипулация. На всяко следващо посещение манипулациите са кратки и без стрес. Децата идват и си тръгват спокойни, без да асоциират стоматолога с болката. Лечението протича неусетно

Първо посещение при стоматолог: Първата визита при детски стоматолог трябва да се осъществи около първия рожден ден на детето. Трябва да се установи състоянието на пробилите зъби, за да се насочи за правилно провеждане на устната хигиена, да предпише оптималното количество флуорна база и да се даде оценка на евентуални рискови фактори.

Устна хигиена при децата: След всяко хранене почиствайте зъбите на детето с влажна марля. Така премахвате плаката и киселинните атаки. Започнете измиването на зъбите по този начин веднага след като те се появят. Полезно е почистването и масажирането също и на венците, дори и в участъците, където все още няма пробили зъби. След първата година започнете да изчетквате зъбите с малка мека четка и флуорна паста. Количеството на пастата за едно измиване трябва да бъде колкото грахово зърно. Наблюдавайте често зъбите на детето и при установяване на най-малките промени на цвета по емайловата повърхност, незабавно се обърнете към стоматолог.

Рентгенова диагностика

Дигитална рентгенография

Метод за образна диагностика с минимална доза облъчване. Диагностиката се провежда непосредствено преди, по време и след съответното лечение и се прилага към досието на пациента.

Работно време
От Понеделник до Петък
08:30 – 12:30 ; 14:30 – 18:30

Дентална Клиника Д-р Пеев е точното място да получите точно това – невероятна усмивка. Без болка.Само коректност!