в Грижа за възрастни, Хосписи
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 1 - Рейтинг: 2,00 от 5)
Loading...
Последно обновяване: април 11, 2020
31687
Дом за стари хора ЧЕТИРИ СЕЗОНА гр. Брезник, ул. Гоздовска №1
0896 639 021 | 0897 822 412
dom_sezona_2@abv.bg
www.dom-sezona-2.com

Новооткритият дом за стари хора Четири сезона – дом №2 е разположен в новопостроена четириетажна сграда с разгърната площ от 4 000 кв.м. и двор 6 000 кв.м. Сградата е с алуминиева дограма, топлоизолация и се отоплява с локално парно на пелет. Домът разполага със 72 стаи с по две легла, 12 стаи с по три легла и 14 апартамента. Всяка стая е обзаведена с нови мебели и има самостоятелен санитарен възел.

[nivo_slider source=“post“ link=“none“ size=“607×450″ limit=“9″ effect=“random“]

На първия етаж са обслужващите помещения: просторна кухня, перално помещение, лекарски кабинет, манипулационна, фризьорски салон, стая за свиждане, библиотека, зала за културни мероприятия и развлечения (шах, табла, не се сърди човече, дама и др.). Всички стаи и общи помещения са окабелени за кабелна телевизия и интернет. На всеки етаж разполагаме с просторна трапезария.

[box title=“Услуги“ color=“#333333″]

♦ Грижа за възрастни, които са самостоятелни и се справят сами с ежедневните дейности;
♦ Обгрижване и храна;
♦ Пране и гладене;
♦ Грижа за възрастните, който имат нужда от допълнителна помощ:
– придружаване до тоалетна;
– помощ при къпане;
– помощ при обличане и събличане;почистване на стаята;

[spoiler title=“Допълнителни услуги“ open=“1″ style=“2″] ♦ Медицинска помощ – прегледи, изследвания, консултации;
♦ Фризьорски салон, стая за свиждане и стая за културни мероприятеия;
♦ Абонаменти за вестници и списания;
♦ Кабелна телевизия, ИНТЕРНЕТ;
♦ Трапезария на всеки етаж;
♦ Всяка стая със самостоятелен санитарен възел;
♦ Развлекателни мероприятия
♦ 6000 кв.м. паркова зона с алей и бесетки за отдих;
[/spoiler] [/box]

Стаите на втория, третия и четвъртия етаж са с балкони, от които се разкрива прекрасна гледка към природния парк на града, наречен „Бърдото”.Около дома е оформена паркова зона с пейки, овощни дървета, беседки и алеи за разходка и отдих. Обособена е и зеленчукова градина.

[note color=“fcf160″] Провеждат се културни мероприятия като: чествания на рождени дни, празнуването на коледните и новогодишни празници, организираме празнични концерти съвместно с учениците от СОУ Васил Левски, Целодневна детска градина Брезица и Народно читалище Просвещение, а също така и много други развлекателни мероприятия.

Всичко това дава възможност на настанените в дома да водят самостоятелен живот, да създават контакти и да се чувстват неразделна част от обществото.

[/note] Битовите условия и хигиената в дома се поддържат на най-високо ниво от персонала, който е с богат социален опит.
Разполагаме с висококвалифицирани медицински сестри и лекар, които при нужда оказват необходимата медицинска помощ. Имаме посещения в дома на личен лекар, а според нуждите на пребиваващите, можем да осигурим посещения на лекари специалисти, които провеждат консултациите на място.

chetiri sezona

Храненето в дома е четири пъти на ден. Oпитни готвачи приготвят разнообразна и вкусна храна. Изготвя се меню според нуждите на настанените хора, в това число и диетични храни. Оборудването на кухнята е изцяло с нова техника.

Приемаме хора без възрастово ограничение и без определен срок на престой.