в НЗОК, София
БезполезноЛошоДоброМного ДоброОтлично (Гласували 5 - Рейтинг: 4,20 от 5)
Loading...
37078

Контактна информация

D-r Radka Savova - Sofia

Основна информация

Доц. Д-р Радка Савова е специалист по обща педиатрия и ендокринология, с насоченост и богат опит в областта на диабетологията.

Извършва диагностика на болести, свързани с растежа и развитието на децата и юношите и с разстройства в обмяната на веществата.
Извършва изготвяне на индивидуална програма за физиологично хранене и предотвратяване на затлъстяването сред децата и юношите. Предлага консултации и обучение на пациенти със захарен диабет, вкл. работа с инсулинови помпи и сензори за постоянно мониториране на кръвната захар.

doc Radka Savova endokrinolog Sofia

1979 г. – Доц. Д-р Радка Савова завършва медицина в Медицинска академия, София.
1985 г. – Придобива специалност Педиатрия
2001 г. – Детска ендокринология и обмяна на веществата
2009 г. – Защитен дисертационен труд на тема “Диабетна сърдечно-съдова автономна невропатия в детската възраст-диагноза и рискови фактори”
Има публикации в редица български и чужди научни издания.

Лечение и диагностика на:

– Детски болести
– Детска ендокринология и обмяна на веществата
– Проблеми на растежа и развитието
– Захарен диабет

Работи в екип с терапевт – ендокринолог, който може да продължи наблюдението на младите пациенти с диабет след 18 годишна възраст

Приема пациенти в Медицинска лаборатория „Мед-Диа“ на ул. Солунска №36, ет. 2, както и в Клиника по ендокринология, диабет и генетични заболявания към СБАЛДБ – София.

Доц. Д-р Радка Савова е диабетолог, който не просто лекуват пациента, но и му оказват морална покрепа и съдействие през целия период на лечението.

Специалистът работи със НЗОК